Teneryfa El Medano Pazdiernik

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 17:08

Witam. Wybieramy sie ze znajomymi w miejscowke jak w temacie - czy ktos byl tam w pazdzierniku jakies rady odnosnie sprzetu plaz ?
Nie wiem czy pazdiernik jest najlepsza data na to meijsce (nei wiem jak z wiatrem) ale tak wyszlo :)
Kazde info mile widziane.

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 17:48

Odezwij się do BraCuru - na pewno chętnie Ci podpowie co i jak.

ALOHA!

Awatar użytkownika
Cinek
Deska: Nobile
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 21:58

Phenomen79_PL pisze:Nie wiem czy pazdiernik jest najlepsza data na to meijsce (nei wiem jak z wiatrem) ale tak wyszlo :)
Kazde info mile widziane.

Nie wiem jak jest w październiku, ale w lutym było przyjemnie ;-)
Fajna atmosfera, dość mała plaża, blisko skałki, ale generalnie warto!

Pioter78

Post19 sie 2008, 12:57

Generalnie o tej porze roku może być różnie z wiatrem...jeśłi jednak trafisz to bardzo miłe miejsce..ciepło..niestety z wiatrem może być tak że może wiać 8bf lub 4Bf więc nie da się przewidzieć jaki sprzęt przyda się najlepiej...Pływać myślę iż powinienej w medano na tyłach hotelu playa del surf lub jeśli kierunek będzi odwrotny do normalnie wiejącego NE możńa pływać za górą (uwaga na falę przybojową przy samym brzegu)

Polecam choć tak jak już napisałem październik to nie najlepszy czas.

Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 14:01

a jakies miejscowki do nauki tam sie znajda?i czy byl ktos moze we wrzesniu?brac 13stke? 8)

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 14:33

Kris to jest info które dostałem odnosnie pazdiernika od Bracuru

Hej,

Sluze skromnym doswiadczeniem.
Kanary w okresie pazdziernik - marzec to loteria. Przy czym najmniej wietrzna jest zima. W pazdzierniku zwykle panuja tygodniowki - tydzien z wiatrem, tydzien bez. Jak jedziesz na dwa tygodnie to masz plywanie w okolo 50%.
Spoty - to zalezy od Twoich umiejetnosci. El Medano i Los Christianos to spoty dla wszystkich. Pozostale miejscowki sa zarezerwowane dla zaawansowanych. El Cabezo tylko dla expertow - jeden blad, kajt w wodzie i po sprzecie.
Jak nie bedzie wialo to nie masz sie czego martwic, bo wyspa ta daje mnostwo atrakcji dla wszystkich. Poczytaj sobie watki o innych wyspach Kanaryjskich to znajdziesz rowniez uwagi na temat Teneryfy.

Generalnie Teneryfa to jest dobry wybor na kajta w tym okresie, bo jest super cieplutko, moze wiac i jest fajna atmosfera. Malo jest innych miejsc w zasiegu 5h lotem w tym okresie, ktore dawalyby podobne warunki.

Pozdrawiam
Bracuru

Ato od Eski ale pewnie juz ta strone widziales.
http://www.sieplywa.pl/nawypasie.php?id=103

tu masz większosc info. sprzet generalnie wszystko - bo tam roznie bywa. I pianka sie przydaje - woda jednak jest zimna.

P.S. Nie wiem za bardzo czemu Eska pisze o zimnej wodzie bo z tego co widac po srednich temperaturach na teneryfie woda niby 23 stopnie w pazdierniku - chyab ze w tych miejscowkach sa jakies zimne prady.

W kazdym razie pianki biore.

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 14:38

dzieki za info :D
zastanawiam sie gdzie skoczyc na poczatku wrzesnia i patrzac na terazniejsze prognozy to tam ladnie wieje...nie wiem jak w Egipcie teraz...?wedlug wg i wf kiepsko tam teraz z wiatrem...,jadac na tydzien mozna wstrzelic sie z wiatrem w prognoze 8)
no i tak jak pisze Bracuru...w razie czego pozostanie zwiedzanie wysepki :lol:

gregorg
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 18:33

witam , wlasnie wróciłem z El Medano , dwa tygodnie pływania na 9m2 ale bywały dni że żałowałem ze nie wziołem 13m . Z wywiadu od localesów to sezon wiatrowy właśnie się kończy więc bez 13 w pażdzierniku nie ma co sie nawet pakować. Sama miejscówka taka w kit (tylko jedna na całej wyspie , reszta w koło same skały ) kierunek wiatru stały NE , bardzo szkwalisty , fala do 2m ale bardzo nie regularna ... Żeby uświadczyć stałego wiatru i przyjemności w pływaniu (nie walki ) trzeba wypłynąć około 500m od brzegu ale wtedy w razie jakiejś awarii można zaliczyć Brazylię (duzy prąd ) bo na asekurację nie ma co liczyć . Jednego ruska na WS zgarneli na oceanie 12km od spotu :doh: ( podobno średnio 3 osoby rocznie giną bez śladu ) . Sama mieścina to delikatna dziura , ogólnie nuda .... ani nurkowania , ani wędkarstwa , a jedynego zwierzaka w wodzie to siię zobaczy jedynie w Loro Park . Poza tym jest ok , cała teneryfa to strefa wolnocłowa , jedzonko i picie po małych kosztach :wink: powodzenia

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 20:27

troche mnie teraz zniecheciles... :cry:
a jak bys mial wybierac...Egipt lub El Medano,to co bys wybral?
lub moze,mozesz polecic jakias inna miejscowke w podobnej cenie? 8)

Awatar użytkownika
Cinek
Deska: Nobile
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 20:47

Dużo lepsze warunki na kite'a są na Fuercie. Bez porównania. Jeśli jednak jedziesz z kobietą, czy z rodzinką, na Fuercie się zanudzą. Kawał pola i to wszystko :wink:

gregorg
Kontaktowanie:

Post21 sie 2008, 00:57

No też słyszałem że Fuerta jest ok. Na teneryfie jeżeli rodzinka nie pływa to za bardzo nie zaszaleje , no chyba że jedynie w sklepach z ciuszkami :D Ja w pażdzierniku zdecydowanie byłbym za Egiptem .

balcer

Post21 sie 2008, 10:30

Do Krisa
Siemka. Widzę, że poważnie zastanawiasz się nad wypadem wrzesniowym.
Jakaś większa ekipa pisze się na wyjazd?
Równiez myślę o zakończeniu sezonu gdzieś w ciepełku, choć dla mnie zabawa z kitem dopiero się zaczyna :D
Pozdro
Łukasz

.

Post21 sie 2008, 21:34

Też uważam że ElMaeano/cabezo jest BARDZO klimatycznym miejscem dla kite/wind/snow(!)surferów. Kafejka ChaCha i wiele innych jest po prostu niezapomniane. A wyspa zapewnia osobom niezwiązanych z kitem niezapomniane chwile. Trzeba tylko chcieć.
Spoty El Medano, Za Górką i Cabezo dostarczają różnorodnych wrażeń kitowych. Co do wiatru - no jak to z wiatrem raz wieje a raz nie.
Byłem tam kilka razy i jak tylko bedę miał okazję to będę bywał.

gregorg
Kontaktowanie:

Post21 sie 2008, 23:46

. pisze:Też uważam że ElMaeano/cabezo jest BARDZO klimatycznym miejscem dla kite/wind/snow(!)surferów. Kafejka ChaCha i wiele innych jest po prostu niezapomniane. A wyspa zapewnia osobom niezwiązanych z kitem niezapomniane chwile. Trzeba tylko chcieć.
Spoty El Medano, Za Górką i Cabezo dostarczają różnorodnych wrażeń kitowych. Co do wiatru - no jak to z wiatrem raz wieje a raz nie.
Byłem tam kilka razy i jak tylko bedę miał okazję to będę bywał.

Jak się chce to z dobrą kompanią i pod trzepakiem może byc niezła zabawa , ale co do Medano to ja sie tak nie podniecam .... same kafejki szału nie robią.

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post22 sie 2008, 01:09

Troszke mnie zakreciliscie .
Zdania widze sa mocno podzielone
Skoro mowia jedni ze na 9 lub 13 to zabieram 11 zreszta nie mam wyboru:)
U nas klamka zapadla i jedziemy 5 osobowa ekipka (z czego 3 osoby na kita)
Jestem poczatkujacy i mam nadzieje ze nie bedzie za bardzo zafalowane Ewentualnie od wieczornych drinków.
wiatr mam nadzieje ze wiekszy niz 25 i mniejszy niz 15 nei bedzie a zmiany pomiedzy jednym a drugim nei beda nastepowaly co sekunde
Zreszta jak ktos lubi marudzic to bedzie marudzil i w idealnych warunkach.
Mawiaja ze niewazne gdzie wazne z kim. :)
Jak ktos w terminie 6-18 paźdź leci tam to niech da znac :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”