Firmy przesyłkowe w stanach - ceny

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 17:16

Tak jak w temacie czy ktoś z takich korzystał? Przykładowo PolAmer albo shipsmartusa.
Gdy próbuję skalkulować koszt wychodzą mi zawrotne sumy... a mam znajomych, którzy z tego korzystali i płacili grosze...
To jak to z tym jest?
Ile zapłaciliście, jak zapakowany był kajt - bo oczywiście chodzi o kajta...
A cena chyba w znacznej mierze zależy od gabarytów paczki...

Aha, oczywiście wiem, że najtaniej jest przez usps, ale pytam konkretnie o przewoźników - kurierów.

Awatar użytkownika
rdms
Deska: LF Recoil 136
Latawiec: Convert IDS 9m2
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 19:36

nie opłaca się kurierem... takie paczki częściej wpadają na celny :idea: jak będziesz kupować szmate to usps zapłacisz około 35$ i masz paczkę za 3-5 dni w domu a przez polamer trochę dłużej... więc nie opłaca się kombinować... Co prawda polamer kombinuje żeby nie płacić cła, ale jak byś chciał przesłać to przez usps to jak zagadasz ze sprzedawcą to też pokombinuje żeby uniknąć cła żeby duża liczba ludzi była zadowolona i wracała do jego sklepu on-line.

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 23:06

wiem jak działa usps, zawsze ściągam kajty przez usps... ale czasami się nie da ;) dlatego pytam o alternatywe...

grzechu
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 23:17

ps w POLAMER raczej się nie pakuj. Kiedys mocno szukałem w necie i dowiedzialem się ze giną małe paczki. Transport morski nie jest tak szczelny jak lotniczy i trwa dłużej.

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 23:55

polamer ma też airmail - rakiety do tenisa mi przysłali.
ale dzięki za info nt. shipsmart'a. brzmi sensownie, a poza tym znajduje pokrycie też w tym co słyszałem od innych. wygląda więc na to, że z tym obliczaniem ceny z uwagi na wielkość przesyłki to pic na wode.
dzięki.

Wróć do „Offtopic”