Regulamin kiteforum

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
toomaj
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2008, 10:43

Moim skromnym zdaniem na tym forum jest straszny SYF i nie zgadzam sie z opiniami, ze zmiany nie sa potrzebne - poniewaz SA :D

Z drugiej jednak strony niektore "bardzo aktywne osoby" dodaja nieco pikanterii calosci i sa czasami jak kropka nad "i". Osobiscie dzieki wielu "takim" postom zagladam do danego tematu zobaczyc co nowego sie wyadarzylo w tej lub innej telenoweli.
A jak dorosli ludzie zaczynaja zachowywac sie i rozmawiac/klocic sie na poziomie dzieciakow to mam tylko jeszcze wiekszy ubaw.

Bawi mnie rowniez jak niektorzy latwo daja sie podpuszczac a zaloze sie, ze trollerzy, trollingowcy czy jak to tam bylo - maja z tego niezly ubaw :wink: i pewnie z szerokim usmiechem pisza kolejny post :D

Tak czy owak mysle ze to forum faktycznie jest ofiara zbyt intensywnego marketingu, rozwiazac to mozna - oczywiscie wymaga to pracy moderatorow jak napisal ktos wyzej. Sorry, ale posty same sie nie usuna.... Napisanie samego regulaminu NIC nie da, jesli nie bedzie wladzy wykonawczej :wink: . I nie ma to byc zadna wyrocznia tylko egzekwowanie zasad poprzez moderatorow.

Jest takie jedno forum, scislej mowiac landkitingowe - zobaczcie sobie jak to tam wyglada - panuja tam ZUPELNIE inne zasady forumowego "wspolzycia" :wink: . Kazda osoba ktora jest tym sportem zainteresowana moze wiele sie dowiedziec i liczyc na pomoc, nie majac doczynienia z takim SYFEM jak czesto ma miejsce tutaj... przy odrobinie wysilku zatem mozna to zmienic :)

prosty przyklad: ogloszenia komercyjne jedynie w gieldzie, brak mozliwosci odpowiadania na te ogloszenia przez osoby inne niz moderator/admin (jesli np. cena idzie w dol i ktos chce zeby ogloszenie poszlo UP - pisze do admina/moderatora i ten zamieszcza jako odpowiedz w tym wypadku obnizke ceny), nie zamieszczanie linkow/odnosnikow itd. do stron sklepow, producentow itd. przez osoby zwiazane z dana marka (to jest niby subiektywne ale przeciez wiadomo kto jest zwiazany z jakimstam sklepem, marka itd. prawda?) itd. itd.

zreszta wiekszosc z nas czyta kf.com i wiemy jak to tam wyglada....

pozdrawiam i zycze wszystkim uzytkownikom i sobie, aby to forum zmienilo sie - na lepsze

Awatar użytkownika
romi

Post13 wrz 2008, 12:03

toomaj pisze:..... dodaja nieco pikanterii calosci i sa czasami jak kropka nad "i". Osobiscie dzieki wielu "takim" postom zagladam do danego tematu zobaczyc co nowego sie wyadarzylo w tej lub innej telenoweli.

Jestem za :lol: Czasami właśnieo to chodzi!!!

toomaj pisze:Tak czy owak mysle ze to forum faktycznie jest ofiara zbyt intensywnego marketingu, rozwiazac to mozna - oczywiscie wymaga to pracy moderatorow jak napisal ktos wyzej. Sorry, ale posty same sie nie usuna.... Napisanie samego regulaminu NIC nie da, jesli nie bedzie wladzy wykonawczej :wink: .

A czemu rok temu to nie przeszkadzało? :think:

toomaj pisze:Jest takie jedno forum, .......

Jak nie lubie gazety "Fakt" to jej nie kupuję. :hand: :naughty:
Kiedyś była "Trybuna Ludu" zasady ,zasady =cenzor( czy to ma być moderator :naughty: ), oczywiście nie ma zgody na chamstwo, wulgaryzm ale reszta dlaczego nie :lol:

A tak z ciekawości osoby zainteresowane mam na myśli szkółki wogle się nie wypowiadają~ luzik 8)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Archie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2008, 13:44

romi pisze:A tak z ciekawości osoby zainteresowane mam na myśli szkółki wogle się nie wypowiadają~ luzik 8)

Nie wypowiadaja sie, ponieważ taki regulamin może być im bardzo nie na reke... :roll:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2008, 19:53

Regulamin bedzie przydatny jesli bedzie nierozbudowany i prosty.

Wg mnie wszystko kreci sie raczej dobrze choc znacie juz moje zdanie na temat wykorzystywania KF do autoreklamy
i zalatwiania nikogo nieinteresujacych śmieci w interesujących wątkach :?
W takich sytaucjach przydaloby sie, aby Pablo zdecydowanie czesciej reagowal porzez udzielanie "zoltej kartki".
Jak do tej pory kazde wejscie admina bylo respektowane i wystarczalo, aby zaprowadzic porzadek.
Chyba nigdy nie zdarzylo sie, abys udzielil komus czerwonej kartki - a to oznacza, ze sami potrafimy sie kontrolowac.

Nie sądzę rowniez, że potrzebne są jakies systemy okreslajace "przydatnosc" danego autora (wzorem alegro).
Po krotkim czasie kazdy sam jest w stanie ocenic autora wg wlasnego uznania a nie sytemu gwiazdek lub plusików...
Nie wiem jak jest na innych forach ale juz sobie wyobrazam jak tutaj wygladalby ten cyrk :D

Pomysl z bezposrednim umieszczaniem filmikow video - super :idea: :!:

Reklama i banery w podpisach powinny miec z gory sciśle okresloną wielkosc - wg mnie ograniczoną do absolutnego minimum.
Czasami wyglada tak ze odpowiedz zawiera jedną emotikonę oraz trzy banery walące po oczach, link do czegos tam, link do filmiku,
slowna reklame skladajace sie z 10 zdan oraz przypomnienie ze za pare dni bedzie cos-sie-tam-dzialo.
Wg mnie to zdecydowanie za duzo :!:

obuch
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2008, 22:45

peg pisze:za moment ponownie pewnie zostanę "zlinczowany" ale skoro już ten temat powstał to może zastanowić się nad + i -? Niektóre fora mają tzw punkty respektu - może to jest wyjście? Ktoś jest ok, pomaga i zachowuje sie zgodnie z netykietą - każdy może mu przyznać + z komentarzem. Jeśli jest inaczej - dostaje minusik. Może wtedy ludzie będą zwracali większą uwagę na to co i w jaki sposób piszą?

zdarzylo mi sie w zyciu korzystac z kilku forów i musze przyznac, ze z tymi plusami i minusami to calkiem niezla mysl jest. Pewnie znajda sie tacy którzy za pomoca tych znakow beda piescili swa proznosc niczym przy pozyskaniu kolejnego kontaktu na "naszej farsie" ale np. swiezaki (takie jak ja 8) ) nierozpoznajacy ksywek, beda w stanie ocenic kto tu z reguly mowi do rzeczy...

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2008, 21:49

1.
Ponieważ Pablowi trudno jest śledzić każdy topic szczegółowo i oceniać merytoryczność wypowiedzi niektórych delikwentów w określonych topicach tematycznych, więc ponowiłbym apel, aby przy każdym poście była zakładka:
zgłoś naruszenie regulaminu
lub
zgłoś post do usunięcia
Po takim zgłoszeniu Admin arbitralnie decydowałby, czy dany post narusza dobry obyczaj bądź regulamin, i według własnego uznania (...no bo ktoś tu rządzić musi :wink: ), usuwałby, lub nie, dany post.

A jakieś plusy, czy minusy uważam za zbędne, bo kojarzy mi się to z Dzienniczkiem Ucznia w podstawówce, gdzie Pani wpisuje nagany i pochwały.
Nie jesteśmy przecież dziećmi (choć niektórzy tak się zachowują :wink: ), żeby dawać nam cukierka, albo klapsa!!!

2.
Pablo, jako, że KF jest w trakcie zmian, to może zaproponowałbym dodać ShoutBox u dołu strony, gdzie każdy mógłby pisać, co mu ślina na język przyniesie, a jakby kogoś naszła ochota nawtykać komus, to też mógłby to zrobić, bez zaśmiecania konktetnych topików!!!
Przykład do odpatrzenia :arrow: :
http://www.radioznin.easyisp.pl/forum/index.php

Heeej!!!
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2008, 16:25 przez yanosik, łącznie zmieniany 1 raz.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2008, 16:24

Czy temat już ucichł???

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2008, 00:16

yanosik pisze:Czy temat już ucichł???

szczerze mówiąc liczyłem na bardziej konkretne uwagi... a dokładniej na konkretne punkty jakie chcemy zawrzec w regulaminie, a nie dyskusję o moderatorach, minusach/plusach, czatach i tym podobnych...

PS: zgłoś temat do moderatora będzie w nowej wersji forum ale to też offtopic

Wróć do „Forum Główne”