Polish Kite Challenge 2005

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś zainteresowany/a udziałem w tym wyscigu?

Czas głosowania minął 07 gru 2004, 21:55

nie
7
15%
tak
40
85%

Liczba głosów: 47

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2004, 21:47

kamilKITE pisze:Proponuje gdzies w srodku zatoki na plyciznie urządzić sobie grilla...
pzdr

Hehe - dobre - koniecznie trzeba uwzględnićtę propozycję :D :D :D

Rafaello
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 01:00

Ja tam płynę najpierw do pierwszego napotkanego Mc'surfa, oprócz tego zabieram kanapki a na plecki jakaś beczułeczka by sie przydała z wężykiem, tak dla pokrzepienia ducha jak mnie zniesie do Kłajpedy :wink:

strazak
Latawiec: Rhino 12, Yarga 9, Naish 17
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post30 lis 2004, 18:40

Niewiem jak jest z pływaniem na taką dużą odległość więc może ktoś się powinien wypowiedzieć na ten temat kto już próbował może wystarczyłoby powiedzmy z 3 km w jednym kierunku i zawrót wokkół jakiejś boi bo z tego co widze to 14 km to byłby SPŁYW TWARDZIELI.
I jeszcze coś zawody powinny odbyć się w odpowiedniej temp. wody czyli jedyny termin to pełne lato , z drugiej strony więcej widzów czyt.LASEK. :twisted:

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 19:07

elo ale moim zdaniem caly urok polega na zrobieniu jakiejs odlegosci (przeplyniecie czegos) 6 km to pewnie sie robi spokojnie w ciagu jednego dnia- zawracajac! a co do temp. to caly sezon jest dobry! a publika tam bedze przez chwile chyba ze ktos sie zdecyduje motorowka zasuwac:d
pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 20:23

strazak pisze:Niewiem jak jest z pływaniem na taką dużą odległość więc może ktoś się powinien wypowiedzieć na ten temat kto już próbował może wystarczyłoby powiedzmy z 3 km w jednym kierunku i zawrót wokkół jakiejś boi bo z tego co widze to 14 km to byłby SPŁYW TWARDZIELI.
I jeszcze coś zawody powinny odbyć się w odpowiedniej temp. wody czyli jedyny termin to pełne lato , z drugiej strony więcej widzów czyt.LASEK. :twisted:

Myślę, że akurat pływanie na taką odległość to nie problem. W tym sezonie pływaliśmy z ChVI w głąb zatoki, tak, że zostawało nam naprawdę niewiele na drugąstronę, a potem nawrót. Podobnie pływanie wzdłuż płw przy dobijającym. Dystanse kilku km robi się naprawdę baaardzo szybko. Wydaje mi się, że 14km przepłyniemy stosunkowo szybko.

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 20:41

A nie sądzicie że łatwiej było by zdobyć sponsorów i zrobić z tego super imprezę medialną gdyby wyprwa ta była wzdłuż półwyspu np zaczynając na MM a kończąc w Juracie. Ile kibola mogło by na to popatrzeć? Ile firm przy okazji mogło by się zareklamować? W tym drzemie niezła kasa, pod warunkiem ,że będzie to widoczne. Co mogą zobaczyć ludzie podczas wyścigu przez środek zatoki? Nic! No i napewno było by to bezpieczniejsze (choć to nie jest problem) i myślę że więcej osób wystartowało by właśnie w tej opcji. Może zainteresowała by się tym Era (np. "Era Kite Chalenge") Dołączyć jakiś TVN (lubią komercyjne gratki) i już jest zabezpieczenie, reklama na całą polskę. a napewno problem organizacyjny takie firmy wzięły by na siebie. Myślę że napewno któreś z radii wiodących (RMF lub Zet ) było by zainteresowane obsługą medialną, bo to w końcu super modny sport.
Wyobraźcie sobie zdjęcia z wierzy z domu rybaka we władziowie!!!
Myślę że to była by masakra!!!
Wydaje mi się że odpowiednim terminem na rozegranie był by weekend bożo ciałowy. Wówczas na kosie jest nas bardzo dużo i również wiatr dopisuje (dwa ostatnie lata były bez zarzutu). Woda już w sumie ciepła, kupę kibiców.

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 21:11

O'błędnik pisze:A nie sądzicie że łatwiej .............

Tak tylko, że pływanie wzdłuż płw ma taką wadę, że praktycznie jest to możliwe tylko przy jednym kierunku wiatru (bo halsowanie przy takiej grupie a stosunkowo małej przestrzeni może być trudne), 2. wiąże się z pływaniem wśród sporej grupy osób niepowiązanych z PKC czyli innych kiciarzy, ws, szkółek, motorówek itd, 3. obawiam się lansowanie przed ewentualnymi gapiami, kamerami, czyli skakania przy samym brzegu - pamiętajmy, że wystartują w tym nie tylko doświadczeni kiciarze - jak coś pójdzie nie tak możę wyjść antyreklama sportu. To przecież będzie (zgodnie z planami) 40 osób z kitem, czyli sam start może wyglądać oryginalnie. Pamiętam co się działo na PP gdy w race startowały 4 osoby. Przy 40 riderach start będzie musiał się odbyć przy brzegu jakiegoś większego kempingu bo wątpię żeby udało się wszystkich równo zmieścić...

strazak

Post30 lis 2004, 22:09

no tak ale jeśli to będzie medialna sprawa to jaki problem na 40 minut zamknąć ruch na trasie"przelotu" red bul też startuje na plaży gdzie normalnie kaity nie mają wstępu a jednak...A zgodzę się że wzdłuż plaży lepiej by zaprezentowało by ten sport

strazak

Post30 lis 2004, 22:19

Można przecież wypuszczać po pare osób co jakiś czas powiedzmy co 10-20s rozwiąże problem tłumu i wpadek Wylosować nr startowy i w drogę. Można sprawdzić umiejętności kiterów w przed biegu i uważać. Pytanie czy to ma być wyścig czy skakanie z dala od innych to ok ale w grupce 5-10 kiterów to już zagrożenie czyli - zakaz - tak myśle po prostu ślizg.

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 22:22

mhh tylko wedlug mnie to ma sens jesli wszyscy poplyna razem (duzy teren- srodek zatoki) i beda razem plynac jak " na srodku oceanu" :)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post30 lis 2004, 22:27

W poprzek i to zdecydowanie - wlasnie dla publiki :!: :!:
.Plywanie wzdluz brzegu to zadna atrakcja dla mediow
.Nie ma co liczyc na wiecej niz minutowa wzmianke w teleexpresie czyli pokazanie momentu startu i ladowania pierwszych co i tak byloby wielkim sukcesem.

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 22:52

Przepraszam, ale po co Wam wogóle cała ta historia z nagłaśnianiem, mediami i kasą?
Myślałem, że chodzi o czystą przyjemność i pokonanie dystansu między dwoma kultowymi miejscami uprawiania kajta w tym kraju.

pzdr

Awatar użytkownika
kowis
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 23:10

Dokladnie Kamiolos ma racje :!:
pływamy dla siebie a niedla szpanu...

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 23:33

Myślałem że jak będzie więcej sponsorów (czyli kasy) to impreza będzie lepiej zorganizowana, na większą skalę. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam ale i tak chodziło mi o jak największą promocję tego pięknego sportu. Tak czy tak, ja się pisze na kązdy wariant.

A jak wam się podoba propozycja terminu? (weekend bożo ciałowy)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post30 lis 2004, 23:45

Największa sensacja robi się zasze wtedy gdy jest jakieś ryzyko i coś się spie#&%[!: ktoś się opije wody, komuś pęknie gumka od majtek - znajdą po drodze jakiegoś denata z łyżwami albo kogoś poniesie i nie zatrzyma się na mecie "bo nikt nie powiedział jak sie tym dziadostwem za 5 tysiaków hamuje"! :roll:
Dlatego zgodnie z maxymą "nie masz jajków to nie kajtuj" przypominam, że ninje muszą być twardkie a nie mientkie - najwyżej trzeba będzie mieć aktualną polisę z ubezpieczeniem na życie :wink:
Może trochę przesadziłem ale przecież nie ma mientkich NINDŻ 8)
jo :twisted:

Wróć do „Forum Główne”