czy ktoś był w Hurghadzie w Jasmin Village

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Gezzi
Deska: NOBILE
Latawiec: OZONE

Post05 paź 2008, 19:22

Rolnik to po co tam jeździsz :!: co do obsługi w Jasminie nie mam zastrzeżeń wszystko na czas miło i super. wszyscy usmiechnięci od rana do wieczora. Polecam

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post05 paź 2008, 21:35

Rolnik to po co tam jeździsz Exclamation
ale ze co bo nie rozumie :think:
Co polecasz i dla kogo?
Dobry spot?
Dobry wiatr?
Czy pozadny hotel?
Dla mnie zadne z kryteriow nie zostalo spelnione .Nie polecam na kite

weider

Post26 paź 2008, 11:49

mocno odradzam to miejsce miłośnikom kite

spot - na 10 pkt moj wynik to 2, glownie za to ze jest gdzie kite rozlozyc. 100 m od brzegu rafa szeroka na cala dlugosc spotu i wchodzaca w moze na ok 30 m. Przy odplywie calkowicie wychodzi na wierzch odcinajac powrot na brzeg. Efekt plywania to: pociete cialo i rozwalona deska (widzialem ridera bez skóry na plecach i ramieniu)

wiatr - wydaje mi sie ze znacznie slabszy niz w Megawish, u nas juz nikt nie plywal a w oddali dostrzegalem kilkadziesiat kite w MegaWish

woda - bardzo duzy chop utrudnia plywanie, za rafa pofalowania nawet do 1 m

obsluga spotu - malo profesjonalna puszcza latawiec np z plazy

inne - duza ilosc nadpobudliwych Rosjan (w Alladynie bylo ich 80%), efekt to: kilka razy kite ladowal z pelna moca w plaze, kolesie nie umiejacy nawet sterowac latawcem bawia sie na plazy skakajac bez deski itp

hotel - obsluga totalnie do bani, jesli nie dasz napiwku nie licz na obluge (pierwszy raz spotkalem sie zeby w hotelu wymuszal ktos napiwek dajac przy obiedzie kartke z odpowiednim tekstem). W efekcie po 4 dniach sami chodzilismy po sztucce, kubki, herbate i kawe :-)

Hurghada - poziom Arabusow dochodzi dna, taksowkarze w sumie w 3 wyjazdach do miasta wykiwali nas 4 razy i usilowali kolejne 2 (generalnie jak sie z nimi targujesz i ustalisz wartosc za przejaz, nalezy byc pewnym ze nie zawieza Cie na miejsce tylko wysadza np 5 km przed celem :-) ) nie znajac miasta niestety nie ma co liczyc ze latwo dotrzesz do celu tym srodkiem transportu

dla mnie to nagorszy spot i miejsce w jakim bylem do tej pory, dobrze ze ekipa byla przednia i moglismy sobie to wynagrodzic w inny sposob :-)

pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post27 paź 2008, 09:12

Hm a juz myslalem ze cos nie tak ze mna :?

Awatar użytkownika
zielwandam

Post27 paź 2008, 14:06

Mhmm
no to znaczy Jasmine Village nalezy skreslic z listy hoteli porzadanych...
:)

A moze w tym samym watku wypowiedza sie bywalcy znad Morza Czerwonego i poleca jakies hotele....

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2008, 14:23

rolnik pisze:Hm a juz myslalem ze cos nie tak ze mna :?

spoko, spoko :!: wszystko z Tobą w porządku :wink:

.. a co do hotelu, to jak dla mnie, warunki do pływania mocno takie sobie :? ...ale sam hotel całkiem fajny[ szczególnie Allladyn , który korzysta z tej samej plaży] i z obsługą też nie było problemów :roll: , ale byłem kilka lat temu , więc pewnie się pozmieniało :roll:

..poza tym sporo zależy od oczekiwań/wymagań ,

:arrow: dla mnie: Hotel bardzo OK,:arrow: ale kiepskie miejsce do pływania :?

weider

Post28 paź 2008, 11:36

W sumie w ostatnich 2 latach bylem 4 razy na Czerwonym, zawsze w innym miejscu. Mieszkam przy lotnisku w Krakowie, wiec do Egiptu mam blizej niz nad zatokę :-)

Z mojej strony wyglada to tak:

Nr 1
Megawish.
Zalety:
Super spot, mega profesjonalna i znajaca sie na rzeczy obsluga w bazie kite. Dobre miejsce do nauki oraz podnoszenia swoich umiejetnosci.
Minusy:
Stosunkowo słabej jakości baza noclegowa, duzo trzeba sie nachodzic bo osrodek jest ogromny :-) Z żoną i dzieckiem ciężko byłoby mi się tam wybrać.

Nr 2
RSZ Elgouna
Zalety:
Super spot, dobry i równy wiatr (chodz jak ja bylem to nie trafilem dobrze z wiatrem i plywalem tylko 20% czasu)
Wady:
Spot daleko od hotelu, nie masz przy bazie hotelowego Beachbaru dajacego papu i piciu, przy opcji AI na innych spotach masz wszystko gratis. Do tego problem z powrotem ze spotu, musialem sie kazdorazowo prosic o telefon po tok-tok.

Nr 3
Safaga hotel Shams
Zalety:
Dobry hotel, bardzo mila atmosfera. Miasto spokojne ok 3 km od hotelu. Co ciekawe w miescie nie ma duzo hoteli przez co posiada ono tradycyjny nie komercyjny charakter. Jest tuz przy spocie kite hotelowy beachbar ...
Wady:
Wąski spot, nie ma wiele miejsca na rozlozenie sprzetu, blisko parasolki plazowe. Jest tez malo miejsca do nauki, ok 50 m od brzegu robi sie juz gleboko.

Nr 4
Hurghada Jasmine/Alladyn/Alibaba
Zalety:
Dobrej jakosci miejsce noclegowe, w szczegolnosci Alibaba ma wysoki standard pokoji, basen bardzo dobry, woda nie jest oczyszczana chlorem. Wyjazd z dzieckiem bedzie napewno udany.
Wady:
Opisywane wyżej, głownie to niskiej jakości spot, słaba obsługa hotelowa.

Chcialbym jeszcze sprobowac w Dahab/RasSudr/Sharm ponoc w Sharm jest super spot, prowadzi go Colona czyli ekipa z MegaWish. To sa profesjonalisci i wiedza co robia. Byl tam znajomy i bardzo sobie chwalil ten wypad.

Pozdr
Jacek

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”