Poznań - Hel 8-11.11 - Długi weekend dla Twardzieli ;)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 lis 2008, 23:47

Pluto pisze:Szkoda, że w ten weekend nie moge się zjawić na helu :twisted:
Dałem Krissowi 2 dechy do małych testów :)
Miłego pływanka i napiszcie jak było.

oby nie utoneły ;) przez telefon kris mowil ze są całkiem całkiem zobaczymy jak bedzie w praniu :)

dzieki za deseczki:)

ps oby powiało bo dziś szkwały ponoć 0kn byly :)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post09 lis 2008, 18:30

Pozdro live z chałup :) dzisiaj hawaje. Słoneczko :) rozwiało się ok południa - najpierw słabo koło 12-13 potem nawet do 16 kts :) i nie tak zimno. Deska gaastry daje radę, 133/42 na słabym wietrze fajnie ostrzy, komfortowa i miękka jak dla mnie :) dokładniejsza relacja jak dogłębnie zbadamy co i jak. Odkrycie dnia - flexifoil atom 12 - świetna winda, szybki choć duże siły na barze. Czekamy na jutro bo może będzie na małe rozmiary :)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post10 lis 2008, 18:01

Dzisiaj bardzo nierówno. Rano spływ z chałup na trójkę na dużych latawcach, potem przywaliło, dawało radę na 7ce, potem znowu słabo. Nie wiadomo na czym pływać, ale pare godzin zaliczone. Liczymy na jutro! Spływ chyba z jastarni.

Awatar użytkownika
dzygit

Post10 lis 2008, 19:23

Dzisiaj miałem tripa do Jastrzębiej rowerkiem i troche sie spóźnilimy na pływanko. Parę halsików było. Czekamy na jutro. Będzie grubo :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post11 lis 2008, 22:59

Wyjazd maksymalnie udany jesli chodzi o temperature/ słońce/ i wiatr:)

a i deseczki gastry mile zaskoczyly - szerzej cos pewnie w recencje ie wrzuci:)

ps. widze ze na foto sie zalapalem :)

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post12 lis 2008, 04:35

Dlaczego nie podpłynęliście na MM na testy R R D
Rafał zahaczył i z :lol: na twarzy widziałem, że nie żałował :thumb:
Żeby mi to było ostatni raz :!:
pozdrówka :wink:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 08:07

Pinio pisze:Dlaczego nie podpłynęliście na MM na testy R R D

po splywie z maszo na MM z niewyjaśnonych przyczyn zawróciłem na CH3 i wstyd mi sie przyzac do konca dnia tam plywalem:)

z Rafałem chwilke zamienilem słowo i był "ZAJEBIŚCIE" zaskoczony na + latawką RRD

a co do ostatniego razu to mam nadzieje ze jeszcze na Hel wpadniemy :twisted:

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 12:10

Ostatni dzień nas rozpieścił - wiaterek równy koło 20 kts, może ciut więcej - duże rozmiary z dużym powerem :)
Spłynęliśmy z Bigfootem z Maszo - spływik z wiatrem - fajny progres przy okazji - same skoki, trening toe-side edge, generalnie - super sprawa.

Potem jeszcze wizyta na MM i pływanie na 'trójce' - ostatnie 2 latawce na wodzie to byliśmy my :p

Podsumowanie - wyjazd mega udany. Spory progres jak na 3 dni pływania (chociaż w sumie to by wyszlo pod 20 godzin na wodzie).

Bardzo mile zaskoczyły nas deski Gaastry, które dostaliśmy od Pluta.
Dla mnie - "Vision Pro" 133x42cm - bardzo fajna deska - zdążyłem się w nią mocno 'wpływać' - komfortowa, dobrze tłumi czop, bezproblemowo ostrzy; zwrotna i - nie wiem w czym rzecz - ale wysoko się na niej skacze - kwestia wybicia z krawędzi czy popu - nie stwierdze, bo to jeszcze nie ten etap zaawansowania u mnie. Generalnie - bardzo na tak, mogę ją śmiało polecić.

Druga deska - "Vision" 127x38,5cm - też w porządku - choć Vision Pro podpasowała mi dużo bardziej - może kwestia warunków wiatrowych.

Kilka innych osób też testowało - niech się wypowiedzą sami - ale opinie zdecydowanie 'za'.

Dzięki koledze 'nowy81' (pozdrowionka :)) miałem też okazje popływać na 666 08 rozm. 132/41 - nawet nie taka mega-twarda jak się spodziewałem - całkiem spoko, choć za krótko było żebym mógł więcej powiedzieć, na ile to deska 'dla mnie'.

Odkrycie wyjazdu - Flexifoil Atom 12,5 - który testowaliśmy dzięki chłopakom z powerkiteshop.pl :wink: :lol: :D
Dla mnie - super latawiec - w tym rozmiarze najbardziej mi pasuje ze wszystkich jakie miałem okazje próbować. Szybki, ma dobrą windę, fajnie nosi. Na barze uczucie jakby linki miał 'ze stali'. jedyny minus- sam bar (drążek) - mógłby być grubszy i z innego materiału. A ogólnie - w warunkach jakie mieliśmy - świetny latawiec!!

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 13:15

<<Kriss>> pisze:Odkrycie wyjazdu - Flexifoil Atom 12,5 - który testowaliśmy dzięki chłopakom z powerkiteshop.pl :wink: :lol: :D
Dla mnie - super latawiec - w tym rozmiarze najbardziej mi pasuje ze wszystkich jakie miałem okazje próbować. Szybki, ma dobrą windę, fajnie nosi. Na barze uczucie jakby linki miał 'ze stali'. jedyny minus- sam bar (drążek) - mógłby być grubszy i z innego materiału. A ogólnie - w warunkach jakie mieliśmy - świetny latawiec!!

Powierdzam słowa krissa latawiec naprawde super, zrywka taka sama jak w ION-ie , banalnie prosta i intuicyjna , ponowne jej złożenie na wodzie jest banalne nawet po pijaku ;)

Dziwne że tak cicho na temat Flexi u Nas skoro latawce naprawdą godne uwagi:) i w ANGLII nie uchodzą za damskie latawce :twisted:

Stwierdzam ze Aron jednak wie co dobre :)

Aaaa i jeszcze deseczki gastry :) Vision Pro rzeczywiscie fajna deska miękka i fajnie się na niej pływa a i trzymanie grawędzi ma tez dobre przy lekkim overpower bezproblemu tnie wode:)
Jedyne do czego bym się przyczepił to twarde strapy, jakoś dziwne mnie ugniatały. Może jakbym poświecił się głebiej regulacji byłoby lepiej ale to jedyne do czego sie mozna przyczepic ... no moze jeszcze do grafiki , proste rozwiązania są fajne.... ale miejmy nadzieje ze popracują nad tym:)
bym zapomniał dodac ze deseczka jest stosunkowo lekka

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 14:35

A wogóle - to zapomniałem dodać, że pływanie było:

Lots of fun, super-easy to do!!! :lol: :lol: :lol:

thommenn

Post12 lis 2008, 15:30

Faktycznie weekend mega udany!! Dzięki uprzejmości ekipy z PZ tez sobie trochę potestowałem obie deseczki od Gaastrologów. Głęboki concave daje efekt "połykania" czopu. W rezultacie pływanie jest bardzo komfortowe, lądowania pewne i nic nie idzie w kolana... Deska (szczególnie vision 127) sprawia wrażenie miękkiej, ale daje niezłego kopa w górę. Trochę zaskakujęce - niewiele czuć na nogach, a skoki jakby wyższe i dłuższe. Obie dechy pewnie trzymają krawędź niezależnie od kursu - szczególnie fajne przy jeździe "z górki" przy lekkim overpower. W pełniejszych kursach stabilność i kontrola pozwala rozwinąć większą prędkość - a potem zaciąć krawędź i podziwiać widoki 8)

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 15:42

Nie bede sie tu duzo rozpisywal, bo koledzy powyzej juz wszystko napisali. Mega udany wyjazd. Gaastra okazala sie fajna desunia, mi podpasila :) Ponizej kilka fot, do calosci podam pozniej linka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdr

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 20:21

i tu reszta fotek.... (w menu Kiteboard)

http://pampeludki.switchon.pl

pozdr

RAFAŁ

Post12 lis 2008, 22:53

bigfoot gt pisze:
Pinio pisze:Dlaczego nie podpłynęliście na MM na testy R R D

po splywie z maszo na MM z niewyjaśnonych przyczyn zawróciłem na CH3 i wstyd mi sie przyzac do konca dnia tam plywalem:)

z Rafałem chwilke zamienilem słowo i był "ZAJEBIŚCIE" zaskoczony na + latawką RRD

a co do ostatniego razu to mam nadzieje ze jeszcze na Hel wpadniemy :twisted:

Widze że o mnie mowa to powiem że RRD jest na prawdę kozak.
Pływałem chyba na OBSESJI jak dal mnie pierwsza klasa :
-siły na barze idealne
-szybkość ok
-winda naprawde grubo wyrywa z kapci , w locie bardzo stabilny po prostu
szybujesz i delikatnie opadasz, nie sposób zwalić skoku.
-kiteloopy bez problemu, ciągnie z dobrą z siłą
Kite bardzo dobry polecam do przetestowania moim zdaniem jest lepszy
od REVA i WAROO.

ps. Pinio dzięki za latawki do testów, na prawdę godne uwagi.
:clap:

Awatar użytkownika
Archie
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 23:42

:shock: :shock: :shock: łoooooooooo Foty wyczesane, dzieki Preston za uwiecznienie tego super wypadu :D
Dzieki rownież dla wszystkich tych, ktorzy sie stawili na Helu w ostatni weekend.. Wyczesany wypadzik :lol:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”