OUTLAW - new !!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2008, 09:34

Zima zbliża się wielkimi krokami, także czas pomyśleć o sprzęcie do SNOWKITE'a.

Obrazek

Firma FLYSURFER postanowiła w tym roku wypuścić zupełnie nowy latawiec otwartokomorowy. OUTLAW zajmuje najwyższą półkę w tym przedziale latawców.

Przy projektowaniu OUTLAW uwzględniono wszystkie najnowsze systemy i osiągnięcia technologiczne Flysurfera, dzięki temu staje się on "łakomym kąskiem" dla entuzjastów landkitingu.

Obrazek

Zakres wiatrowy:
- dzięki "Total Depower System" OUTLAW stał się latawcem o największym
depowerze wśród latawców otwartokomorowych dostępnych na rynku.

Osiągi:
- po raz pierwszy w historii zastosowano w latawcu otwartokomorowym technologie JetFLAP. Dzięki niej znacząco poprawiła się stabilność kite'a, a
także takie właściwości jak:
- "Lift" czyli tzw: winda do góry
- moc w stosunku do powierzchni latawca
- płynność w skręcie

Zobacz na filmie jak działa system JetFLAP:
http://vimeo.com/1795352?pg=embed&sec=1795352

Bezpieczeństwo:
-z systemem FDS (Full Depower Safety) oraz BSS (Back Stall Safety), OUTLAW staje się obecnie jednym z najbezpieczniejszych latawców otwartokomorowych

Banalnie prosty restart:

- wystarczy pociągnąć jedną z linek sterujących i latawiec bardzo szybko odwróci się na właściwą stronę

Samooczyszczanie:
- latawiec zostaje automatycznie oczyszczony z pisku, wody (deszcz, śnieg)

Funkcjonalność:
- skrócone i kolorowe olinowanie na pewno ułatwi rozkładanie latawca na śniegu
Obrazek

UWAGA NOWOŚĆ !!!

Jako jedyna firma na rynku FLYSURFER oferuje każdemu po zakupie nowego modelu bezpłatną naprawę w czasie 6 miesięcy od momentu zakupu.

JUŻ DZIŚ ZAPRASZAMY NA TESTU NOWEGO LATAWCA !!!

Obrazek

airman
Kontaktowanie:

Post15 gru 2008, 19:45

W miniony weekend mieliśmy okazje przetestować na trawce nowy latawiec OUTLAW w rozmiarze 10m2.
Warunki atmosferyczne:
Temperatura; 0-2 C
Wiatr; 10-17 węzłów
Słoneczko, ale strasznie zimno choć słyszałem, że znajomi pływali w tym samym czasie na wodzie 100 km od nas brrrr!!!

Ponieważ jestem oszczędny w słowach i napisanie większej recenzji polecam innym testującym, ograniczę się tylko do kilku zdań.
OUTLAW to konstrukcja otwartokomorowa, która swoimi osiągami przypomina bardzo mocno model Pulse2. Cechują ją takie właściwości jak: bardzo duża stabilność, łatwość obsługi, bardzo szybki i prosty restart.

Odnośnie skoków nie mogę się na razie wypowiedzieć, ponieważ nie były to moje wymarzone warunki „pogodowe”. Zdecydowanie bardziej od twardej ziemi wolę śnieg!!!

Podczas naszych pierwszych testów mieliśmy bardzo nierówny, szkwalisty wiatr i muszę powiedzieć, że OUTLAW bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoją niesłychaną stabilnością. To bardzo duży plus takiego latawca, ponieważ nie rzadko takie warunki panują na naszych polanach, czy w górach.

Reasumując, jeżeli ktoś decyduje się używać latawca komorowego tylko na lądzie to zdecydowanie polecam.

Wszystkich chętnych zapraszam na testy.

A oto kilka fotek z niedzieli

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post15 gru 2008, 21:58

cóż mogę powiedzieć.. ładniutki jest.
nic więcej (kiedy testy w okolicach warszawy?)
albo.. KIEDY ŚNIEG W OKOLICACH WARSZAWY? :twisted:

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2010, 21:43

Wiadomo czy będzie nowa generacja Outlawa lub jego następca na nadchodzący sezon?

airman
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 09:17

Czesc Sander,
Najnowszy latawiec Flysurfera na 2011 rok ma się pojawić w listopadzie i ma to być następca Pulse2.
Jak wiadomo FS wypuszcza nowy model co 2-3 lata, a wiec możemy się spodziewać sporych zmian i innowacji.

Wróć do „Forum Główne”