Reklamacja Flexifoil we WWW.FLYZONE.PL

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post18 gru 2008, 12:43

Czolem,

jakis czas temu mialem dosc nieciekawe zdarzenie na spocie. Przy 27 kts smigalem w Rewie na Flexifoil ION2 10,5m. Wyskoczylem z rotacja i nagle zaliczylem glebe - odwracam sie a kajt lezy na wodzie sflaczaly. Okazalo sie ze z tuby glownej wyrwala sie linka mocy (rozrywajac tube i balon).

troche mnie to zmartwilo, bo kajt mial moze 3 miesiace... powatpiewajac w powodzenie reklamacji zadzwonilem do flyzone.pl gdzie nabylem kajta. Poproszono mnie o sfilmowanie miejsca awarii - wyslalem filmik z dziura w roli glownej i sklep wymienil mi sprzecik na noweczke :) !!!! moglem sobie wybrac kolor, rozmiar (przesiadlem sie na 8,5) i jeszcze troche ponarzekac :)

bardzo sie ciesze, ze wszystko poszlo gladko, pelen profesjonalizm, zadnego cwaniaczkowania jak tu urwac kilka stowek na wymianie.. DZIEKI! POLECAM FIRME I SKLEP, bo IONy na WYPASIE - na 4 i 5 linkach! Od razu nabylem mante II 12m na zime, jak da sie gdzies posmigac to opisze wrazenia, ale to juz w nowym watku...

pozdros,

K

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post18 gru 2008, 13:02

kubisztal, moze poza tematem ale jak oceniasz dol tej latawki ? od ilu jest plywanie ? (pytam o 10.5)
acha i przy jakim ustawieniu cie wyrwalo (4 czy 5 )

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post18 gru 2008, 13:16

kubisztal pisze:Czolem,
moglem sobie wybrac kolor, rozmiar (przesiadlem sie na 8,5) i jeszcze troche ponarzekac :)

Cześć,

Mogłeś też dostać Ion3 :wink:

Serdecznie pozdrawiam,

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post18 gru 2008, 13:17

offtop sie robi, ale trudno
plywalem na 5 linkach, na 5 jest bardzo stabilny
ustawienie 4 linkowe jest spoko na slabszy wiatr/wave - przy mocny wietrze na 4 kajt meduzuje

dol latawki jest dobry (pamietaj ze to hybryda), ja waze 95kg i smigalem od jakis 14-15kts...

bezpieczenstwo tez spoko - na 4 i 5 redukcja mocy niemal do 0...

wykonanie super, torba fajna, ale troche za duza jak dla mnie..

Awatar użytkownika
ebol

Post18 gru 2008, 13:42

jak wazysz 95 kilo i to bylo >25knots to spoko nie mam sie co bac :oops: za 3 tygodnie go bede miec okazje w koncu nadmuchac...

Święty
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 gru 2008, 15:53

również rozważam kupno iona 2 lub 3 i nigdzie nie moge znaleźć zakresu wiatrowego dla tej latwki?? macie jekieś doświadczenia? interesuje mnie głównie dół w rozmiarach 12,5 i 14,5, aha i jak jest z szybkością w większych rozmiarach?
pozdrawiam

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post18 gru 2008, 16:04

napisz do Enoza z ww. Flyzone.pl napewno Ci doradzi.. napewno jest uczciwy i potwierdza to nie tylko przypadek Kubisztala; ]
pozdro
ps nie to nie reklama -.-

enozo
Kontaktowanie:

Post19 gru 2008, 00:30

Święty pisze:również rozważam kupno iona 2 lub 3 i nigdzie nie moge znaleźć zakresu wiatrowego dla tej latwki?? macie jekieś doświadczenia? interesuje mnie głównie dół w rozmiarach 12,5 i 14,5, aha i jak jest z szybkością w większych rozmiarach?
pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ebol

Post21 gru 2008, 01:01

hmmm wczesniej uczylem sie/latalem na 4linkowych C ale tak na chlopski rozum wydaje sie ze 5 linkach powinien miec gorszy dol od 4 linkowego bo przeciez 5 linka 'zagina' czasze bardziej do srodka czyli mniej wiatru lapie...tak to widze...czy jest mozne na odwrot ? :roll:

Gumi$
Deska: Cabrinha Custom + LF Vantage
Latawiec: Torch
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 01:17

A co byście polecali na 30 knt+ mam już reva 9 i szukam czegoś na góre z zajebistą windą i dosc szybki. waże 50 kg i revem największy wiatr taki ogarnołem to około 32 knt ale niebyło już to zbyt fajne
:lol:

Awatar użytkownika
Archie
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 02:44

ebol pisze:hmmm wczesniej uczylem sie/latalem na 4linkowych C ale tak na chlopski rozum wydaje sie ze 5 linkach powinien miec gorszy dol od 4 linkowego bo przeciez 5 linka 'zagina' czasze bardziej do srodka czyli mniej wiatru lapie...tak to widze...czy jest mozne na odwrot ? :roll:
Masz racje, mam ION'a2 10.5m i jak podpiałem 5 linke to latawiec w moim odczuciu mial gorszy dół niz na 4 linkach... powiem nawet, ze znacznie gorszy, musialem spowrotem przerobic latawke na 4 linki aby móc plywac... bo na pieć, byl za słaby wiatr... Przyznam sie szczerze, ze zbyt duzo na ustawieniu 5 linek nie plywalem, na 4 mi jest dobrze, ale co wlasnie zauważylem to ten slabszy dol...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, 21:57 przez Archie, łącznie zmieniany 1 raz.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 09:16

nie latalem na ion'ach, ale nawet w zakresie wiatrowym ion'a 2 na 5 linkach jest slabszy dol ale juz w zakresie 3 na 5 linkach jest lepszy niz na 4 :idea:
pozdrawiam :arrow:

Awatar użytkownika
Archie
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 21:50

kowalm pisze:nie latalem na ion'ach, ale nawet w zakresie wiatrowym ion'a 2 na 5 linkach jest slabszy dol ale juz w zakresie 3 na 5 linkach jest lepszy niz na 4 :idea:
pozdrawiam :arrow:
Hmm, Skąd mozesz to wiedziec, jesli ani na jednym ani na drugim nie latales... :?: Licze na to, ze Twoja wiedza na temat IONow nie jest oparta tylko i wyłącznie o tabelke, ktora wstawil Enozo kilka postow wyżej... :wink:

A tak wracajac do tematu: Kubisztal - napisaleś ze ION na ustawieniu 4 linki "meduzuje" no ja jakos tego nie zauwazylem.. a mialem okazje latac nim w bardzo roznych warunkach, począwszy od rownego po bardzo nie rowny szkwalisty wiatr... Tzn. moze idealnie nie trzyma konstrukcji, ale w porownaniu z innymi szmatkami to jakos specjalnie roznicy tutaj nie bylo, a nawet jesli juz sie tak "zmeduzuje" to przynajmniej dzieki temu fajnie pochlania szkwaly i nie ma takiego "rwania" na linkach mocy.

Awatar użytkownika
ebol

Post21 gru 2008, 23:32

Gumi$ pisze:A co byście polecali na 30 knt+ mam już reva 9 i szukam czegoś na góre z zajebistą windą i dosc szybki. waże 50 kg i revem największy wiatr taki ogarnołem to około 32 knt ale niebyło już to zbyt fajne
:lol:

hmm skoro to temat o o flexifoilach to moze ich nowy wynalazek 5.5m Hadlowpro. bedzie pasowac do twojej wagi ( dla pro-kids i anorektykow) obczaj jak hadlow na nim wymiata. :lol:

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post22 gru 2008, 16:42

archie,

meduzowal mi kiedy jechalem hals wezykiem i kiedy latawka byla nisko nad ziemia i nagle odpuszczalem zaciagniety bar (z zaciagnietym niechetnie idzie do zenitu) - zadna wada - kwestia przyzwyczajenia...

Wróć do „Recenzje & Opinie”