Brak długich świateł w aucie

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 17:58

Może znajdzie się jakiś elektryk i pomoże. Mam Corolle E 10 96 r. Światła postojowe i mijania działają normalnie, po przekręceniu pokrętła. Jednak gdy chce mignąć długimi lub je włączyć odpychając dźwignie gasną światła mijania palą się tylko postojowe. Tak samo jak światła są wyłączone i chce błysnąć długimi to zapala się tylko kontrolka długich przekaźnik pyka a swiateł nie ma. Żarówki, bezpieczniki i przekaźniki zostały sprawdzone i działają. Jest podejrzenie że styki w przełączniku przy kierownicy nie działają prawidłowo, może zaśniedziały lub sie przepaliły. Może ktoś miał podobny problem. Próbowałem dostać sie do przełącznika ale trzeba zdjąć kierownice ale nie mam pojęcia jak ją ściągnąć ( kierownica z erbagiem)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 18:29

Twoje podejrzenia są najpewniej słuszne. Większość francuzów ma tego typu dolegliwości, ale pamiętam że kiedyś w Starlet też tak bywało. Tak że chyba wymiana przełącznika cię czeka. U mnie ostatnio było tak że po próbie włączenia długich gasły wszystkie światła i nagle miałem samochód widmo :)

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 gru 2008, 22:29

co do ściągnięcia kierownicy z poduszką to musisz odłączyć akumulator i podczas operacji kiedy kierownica jest ściągnięta to nigdy nie przekręcaj zapłonu bo kontrolka poduszki bedzie się świecić na stałe i bedzię potrzeba elektryka z kompem. jak juz odłączysz aku, to sciągasz nakladkę na kierownicy delikatnie odpinasz kostkę z przewodami wyciągasz poduszkę tylko musisz uwazac ze"by pod kierownicą nie rozplątała ci się sprężyna zawinięta w "ślimakasciągasz to wszystko odkręcasz przełącznik i zakładasz drugi, składasz kierownicę [b][b]na samym końcu podłączasz aku. [/b]i sprawdzasz czy działa.

Awatar użytkownika
wojol
Kontaktowanie:

Post21 sty 2009, 11:36

Zanim rozkrecisz pol auta prponuje zakupuc w sklepie elektroniczncym KONTAKT 60 w sprayu i obficie psiknac przez dołączona do sprayu rurke - w moim przypadku to pomoglo i obylo sie bez rozkrecania.

Pozdrwiam

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post21 sty 2009, 11:56

Nic by to nie dało. Generalnie sprawa już załatwiona. Jak kogoś interesuje to można zobaczyć tu:
http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=4223#top

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post21 sty 2009, 12:15

Jedno z Praw Murphy'ego:
"To, czego szukasz, znajdziesz zawsze w ostatnim z przeszukiwanych miejsc."

:lol: :lol: :lol:

Wróć do „Offtopic”