Takoon co sądzicie o latawcach

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post22 lut 2009, 17:53

Takoon co sądzicie o latawcach :?:
Ostatnio miałem trochę do czynienia z tą marką
I tak na szybko wg mnie wykonanie najlepsze, jakie widziałem :!:
a trochę widziałem, wszystko dopracowane, żadnych wystających nitek
i dziwnych szyć, materiały pierwszej jakości, wzmocnienia to wzmocnienia aż miło patrzeć.
Przy okazji rozmawiałem z Panem z chałup, który szyje /naprawia kajty /jedynym, który dla mnie jest autorytetem
pozdrawiam serdecznie/ i też podzielał zdanie, że "solidny ten latawiec to jest". Osprzęt bar karbonowy wystarczy
go złapać waga karbonowa nie tak jak w przypadku innych "karbonowych".
Patenty bezpieczeństwo 101% skuteczności mam wrażenie, że jedna z czołowych firm zerżnęła 1 patent a może nie 1.
Generalnie kajt warty zainteresowania chociażby za rozwiązania, które widać.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tą marką i zna jakieś dobre lub złe cechy sprzętu :?:
Jeśli tak to niech się podzieli swymi doświadczeniami.
Pozdrówka

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 19:39

Miałem chyba ze 2 Takoony i potwierdzam - jakość wykonania pierwsza klasa - latawiec "pancerny", bar i inne - działa tak jak trzeba.
pzdr

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 20:07

Pinio pisze:Jeśli tak to niech się podzieli swymi doświadczeniami.
Pozdrówka

szkoda że po niezłych latawcach z zamierzchłych lat 2001, 2002, 2003
strzelili sobie w kolano i wypuścili sporo sztrucli
począwszy od NOVEJ :?
która była prawie tak "dobrym" BOWem jak Shockwave
a może i "lepszym" :wink:

jakość bdb
niektóre firmy mają zbliżoną :idea:
ale latawiec to nie tyllko jakość :idea:

pozdro

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 22:41

Pinio pisze:Takoon co sądzicie o latawcach :?:
i dziwnych szyć, materiały pierwszej jakości, wzmocnienia to wzmocnienia aż miło patrzeć.
Przy okazji rozmawiałem z Panem z chałup, który szyje /naprawia kajty /jedynym, który dla mnie jest autorytetem
pozdrawiam serdecznie/ i też podzielał zdanie, że "solidny ten latawiec to jest". Osprzęt bar karbonowy wystarczy
Patenty bezpieczeństwo 101% skuteczności mam wrażenie, że jedna z czołowych firm zerżnęła 1 patent a może nie 1.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tą marką i zna jakieś dobre lub złe cechy sprzętu :?:
Pozdrówka

Czyżbyś robił "rozeznanie" dla chłopaków z ABC, z którymi od końca sezonu zacząłeś działać w kontekscie RRD. :wink:

Śmiesznie, to trochę tak jakbym ja, czy Guru pytał co ludzie sądzą o Cabrinha, czy Ozone.

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 22:54

mogą być i super mega hiper starannie i dokładnie uszyte przy wykorzystaniu najlepszych materiałów ale co z tego?

no i ten karbonowy bar :shock: muszę mieć takoona :lol:

Awatar użytkownika
Pinio

Post23 lut 2009, 00:17

No właśnie jakość ok. to sam widzę
Dlatego się pytam o resztę bo miałem
w rękach tylko chwilę Nove III
I trudno mi coś powiedzieć.
Ponoć odkąd takoona przejął Bic trochę mu idzie w 2 stronę
Polsce mało tego sprzętu a ktoś się orientuje jak jest zagranicą :?:

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2009, 00:35

Latam do jakiegoś czasu na latawcach Takoona (obecnie Nova2, Furia i Enova2) i nie narzekam, staranność wykonania 1 klasa, ale jeżeli chodzi o wzmocnienia to chociaż nie miałem żadnych problemów ze swoimi latawcami to np. latawce Ocean Rodeo robią wrażenie bardziej niezniszczalnych, ale są też cięższe.
Na Nova 1 to był pierwszy Bow obok Crossobowa wypuszczony na rynek więc można im wybaczyć jeżeli nie do końca im wyszło (osobiście nie pływałem nigdy na nim) i nie ma sensu wracać do modelu z 2005 roku, kiedy to Bestowi jeszcze nawet nie śniło się Waroo.
Kolejne modele już były udane o czym świadczą chociażby pozytywne opinie użytkowników na KF.com lub recenzje w ikitesurfmag bo u nas nie jest to popularna marka mimo że z dużymi tradycjami.

Awatar użytkownika
Pinio

Post23 lut 2009, 02:38

Crazy Horse pisze:Czyżbyś robił "rozeznanie" dla chłopaków z ABC, z którymi od końca sezonu zacząłeś działać w kontekscie RRD. :wink:

Śmiesznie, to trochę tak jakbym ja, czy Guru pytał co ludzie sądzą o Cabrinha, czy Ozone.

Jak ja bym Ci Łukasz zaczął wyliczać co jest „śmieszne” na KF :wink:

A pytam się bo nova 3 mi się spodobała tylko miałem
ją w łapkach za krótko a muszę coś kupić i staram się
to osiągnąć jak najmniejszym kosztem :!:
bo złoty do euro to masakra :twisted:
Dla mojego moczenia :oops: ten latawiec powinien
wystarczyć pozdrówka :wink:
ps jak będe na MM zrobić Ci fotki dobytku tak jak rok temu :?:

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2009, 09:57

Pinio pisze:Takoon co sądzicie o latawcach :?:
Pozdrówka

A widziales jakosc wykonania fuela ?
Mysle,ze Pan z Chalup wiele do szycia ich nie mial i to nie przez mala ilosc w polsce
pozdro

Awatar użytkownika
Pinio

Post23 lut 2009, 10:50

Lachon pisze:
A widziales jakosc wykonania fuela ?
Mysle,ze Pan z Chalup wiele do szycia ich nie mial i to nie przez mala ilosc w polsce
pozdro

a coś na temat...... :?: :roll:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2009, 11:27

sander pisze: nie ma sensu wracać do modelu z 2005 roku, kiedy to Bestowi jeszcze nawet nie śniło się Waroo

poprawcie mnie jeśli się mylę ale NOVA to model z 2006 roku i pojawił się jednocześnie z WAROO '06, który co prawda nie grzeszył super wykonaniem ale latał 200 razy lepiej... Ja - choć mam już nowsze latawce (BW '08 13m i RHINO '08 12m) zawsze mam rogala na gębie kiedy odpalam '06 12m - to czadowy model.

Z NOVĄ miałem do czynienia i potwierdzam - jakość wykonania SUPER.

EDIT: miałeś rację sander - NOVA to rok 2005. mimo wszystko sądzę, że best juz wtedy "śnił" o waroo ;)

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post23 lut 2009, 17:26

Mialem cztery takoony z czego trzy to Wooki a jeden to Nova!!! Co do Wookow zadnych zastrzezen,zajebsty mega c-shape kite!!! Jesli chodzi o Nova to jedynka byla g...wartym kitem przynajmniej w rozmiarze 12. (chodzi mi o warunki lotne) Wykonanie kajtow,idealne,wlasciwie chyba ciezko znalezc lepiej zrobione latawki!!! Szkoda ze nie zostaly stare disajny z wookow bo na prawde byly zajebiste i kazdy tego kite rozpoznal z daleka!!!! Jak dla mnie to zajebista marka ktora ostatnio nie co sie spieprzyla!!!Ale szacunek dla Takoona i mam nadzieje ze jeszcze kiedys zakupie jakas latawke tej marki:)

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2009, 19:05

Maslak pisze:...Jak dla mnie to zajebista marka ktora ostatnio nie co sie spieprzyla!!!...

Jak dla mnie to ostatnio się poprawiła w porównaniu do lat 2005-2006.

Dzisiaj miałem okazje po raz pierwszy polatać chwile na śniegu na eNova2 12m, za wiele powiedzieć nie mogę, bo śnieg był mokry i pomimo dobrego wiatr deska nie chciała za bardzo się ślizgać, ale pierwsze wrażenia mam bardzo pozytywne. Szybkość, promień skrętu i czucie na barze takie jakie lubie, latawiec bardzo łatwy w pilotażu, nie ma żadnych tendencji do "backstallu" nawet przy skróconych linkach sterujących, a depower jest dużo bardziej efektywny (nie mylić z większy) niż w Nova2, mały ruch barem znacznie redukuje moc i nie trzeba będzie zbyt często sięgać do "taśmy" depowera. Apropo depowera to fajnie że jest teraz u góry a nie przy chickenie, tylko jak ktoś nie ma rąk goryla to może mieć problem z dosięgnieciem do niego, ale jest na to bardzo prosty sposób: http://www.youtube.com/watch?v=4w8kNMFiNlY. Jeżeli dolny zakres, winda i hangtime których nie mogłem sprawdzić będą zbliżone do mojej starej nova2 to będzie to mój ulubiony latawiec w tym roku.

Awatar użytkownika
Maslak

Post23 lut 2009, 20:56

sander pisze:
Maslak pisze:...Jak dla mnie to zajebista marka ktora ostatnio nie co sie spieprzyla!!!...

Jak dla mnie to ostatnio się poprawiła w porównaniu do lat 2005-2006.

Byc moze bo moja przygoda z takoonem skonczyla sie na Novej 1 to moze to akurat te lata!! Jakosc zawsze mieli oki ale ta nova to byla porazka jak dla mnie chociaz niektorzy mowili ze oki. A 15 m nova to juz w ogole katastrofa byla!!!

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2009, 10:38

Ja z Takoonem mam takie doświadczenia, że jak widzę takowego na wodzie to trza się ewakuować jak najdalej od niego, bo raider zaraz coś wymyśli co tylko jemu uda się wykonać i może w ten niesamowity trik wciągnąć i mnie :lol: :lol: :lol: :lol: Takoon albo śmierć :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Recenzje & Opinie”