witam
Chcialem skonsultowac warunki na tym spocie. Przygotowuje mapy kitespotow i licze na wasza pomoc dajcie znac na maila. Dokladnie choci o plaze obok szkoly rene egli. Pytania wysle mailem
Czekam na info
ArthuR pisze:git, ,dzięki, więc rozpocznę:
- spoty (jakie, gdzie, polecane, woda)
1. Rene Egli (www.rene-egli.com) spot jakies 1500 metrow od miejscowosci Costa Calma w strone poludniowa. ok. 50 km od lotniska. Temperatura powietrza i wody umozliwia caloroczne plywanie. W miesiacach zimowy temperatura powietrza nie spada ponizej 20 stopni, a wody chyba poniezj 19 stopni C. Jak porownac to np. z 1/2 Helskim to wychodzi, ze w lipcu i sierpniu woda na Helu ma jakies 18 st. C. Czyli jest cieplo. Ja plywam na Fuerte przewaznie na krotko. Czyli krotka pianka. A w lecie jeszcze krocej. Tzn. cos tylko na slonce bo na ciaglym wiaterku nie czuc jak szybko mozna sie popalic. Zalecam wiec ciagle okrycie. Woda jest bardzo czysta. Mysle, ze morskie oko mogloby sie schowac przy tej wodzie na fuercie. Oczywiscie bardzo slona i zalecam jakies okulary ale nie sa konieczne.
- w jakiej miejscowości najlepiej mieszkać
Najlepiej zamieszkac jest tuz nad stacja w Apart Hotelu Paraiso. Ceny sa bardzo przystepne i za studio placi sie od ok. 50€ za dobe i spoko mozna tam sobie pomieszkac w trzy osoby. Za szescdziesiat € i troche wiecej mozna tam dostac juz studio z odzielna sypialnia. Oczywiscie gotujemy wtedy sami lub jemy na miescie. Mnie to najlepiej pasuje, bo czlowiek nie jest zwiazany godzinami i sam moze sobie zaplanowac dzien. Do tego w hotelach jak ma sie 1/2pensje to czlowiek jakos wiecej je. Przynajmniej mi trudno jest nie sprobowac kilku rzeczy.
Innym chyba najbardziej znanym miejscem jest Hotel Los Gorriones, kotry jest usytuowany kilka krokow dalej. Hotel jest juz drozszy choc standart jest ten sam. W hotelu jest niezle wyzywienie i co wieczor ciekawe atrakcje. Info na temat obydwu hoteli mozna znalezc wlacznie z cenami na powyzej podanej stronie. Zarezerwowac mozna wszystko przez Rene Egli. Mysle, ze maja dobre ceny. Od momentu jak przestal na wyspe latac RyanAIR troche sprawy sei skomplikowaly i znowu zaczyna sie oplacac rezerwowoanie calego pakietu. Ja za nastepny wyjazd w marcu za dwie osoby all incl. w 4* place jakies 770€ na tydzien. Czyli cena nie taka zla. Przedostatni wyjazd kosztowal mnie jakies 545€ ale wtedy bez wyzywienia w tym Appart Hotelu Paraiso.
Acha ten hotel Paraiso ma super widok na ocean i stacje z kazdego pokoju! Nie widzialem lepszego widoku jeszcze nigdzie indziej.
Spoko mozna tez rezerwowacinne hotele w Costa Calma. Wszystko co ma 4* i wiecej jest w swietnym stanie. Jak ktos leci na dluzej to pewnie mozna przecwiczyc jakis inny wariant z mieszkaniem. Teraz ceny powinny byc rewelacyjne, bo liczba turystow na bank spadla. sam RyanAir przywozil rocznie 250.000 turystow (wg info ze strony ryan-a) do tego kryzys w ES.
Jezeli ktos chce sie wybrac, na Fuerte to niech najpierw spr. jak jest z Feriami w DE i GB, NL, FR i ES. Wtedy ceny sa wywindowane.
Wazne jest tez miec ze soba samochod, bo mozna sie swobodnie poruszac. W momencie jak nie wieje to 7 km od Stacji po drugiej stronie wyspy w La Pared jest niezla miejscowka na surfing na falach. Za 10€ mozna wypozyczyc deske na 4h i spoko to wystarcza. Za kilka € wiecej jest szkolka.
- jak z wiatrem i temperaturą w marcu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość