rolnik pisze:Hehe pamietam takoony z tamtych lat to co mieli najlepsze to filmik tytulu nie pamietam byl kultowy i wtedy kazdy chcial miec takoona ale to przebrzmialo...
kargul pisze:Dla mnie latawce takoona są najlepszymi na rynku.Od 2002 do 2004 nie doruwnywała im żadna firma.Ich konstruktorzy do dnia dzisiejszego wprowadzili mase patentów,bez których kitesurfing nie wyglądał by tak jak dziś![]()
Dmuchana konstrukcja latawca,Cztery linki,Start system(potem recon),Twin tip(deska),Bow i kto wie co jeszcze to właśnie patenty osób,które budują takoona
Już na wspomnianym Play jak dobrze się przyjrzeć widać pierwsze prototypy bowa(2004).Faktycznie duże rozmiary novej były słabe,ale wynikało to z tego,że nova była pierwszą konstrukcją tego typu.Potem było już dużo lepiej.
Główną ideą chłopców z takoona było konstruowanie kitów dla "zwykłych ludzi"A to udao im się w stu procentach
Dla mnie jest to firma "numero uno".Nie miałem w rękach latawca który był tak stabilny,miał taki zakres i był tak przewidywalny jak takoony.
Jeżeli chodzi o wytrzymałość to moge tylko powiedzieć że do szkoleń używam od dwóch lat novej 9m.Nie ma z nią najmniejszych problemów,raz zostałaporwana przez pajaca który w nią wpłynoł.
Dodam tylko że normalny człowiek nie przelatał by tylu godzin przez dziesiąć lat co ona przez dwa![]()
Latawce tej firmy nie kręcą mega kiteloopów i nie noszą mega wysoko bo nie poto zostały skonstruowaneJednak na palcach jednej ręki można wyliczyć riderów którzy wykorzystają ich potęcjał
![]()
![]()
peg pisze:Pinio - w kwestii tego spływu - zainteresowałeś mniePraktycznie co wakacje jesteśmy w Rewie (2-3 razy) i jakby był taki plan to chętnie byśmy się podłączyli - da się
Moglibyśmy spłynąć z Rewy w stronę Babich Dołów na opener
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości