czy w Madonna di Campiglio są tereny do snowkitingu?

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
romantyk
Kontaktowanie:

Post13 lut 2008, 18:52

od soboty będę przez tydzień w MdC i pytam czy warto brać ze sobą kita?
as

Awatar użytkownika
Agrado

Post14 lut 2008, 10:25

Nie warto, na górze obok snowparku jest kawałek miejsca ale nic specjalnego poza tym zdarza się że obsługa marudzi i trzeba się zwijać.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post21 lut 2008, 01:19

Agrado pisze:Nie warto, na górze obok snowparku jest kawałek miejsca ale nic specjalnego poza tym zdarza się że obsługa marudzi i trzeba się zwijać.

mi sie nie zdarzyło by mi tam ktokolwiek mardził

miejscówka bez wypasu
ale można z niej zjechać dalej na wschód

jak masz zajawke na sk - to warto

pozdro

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post30 mar 2008, 10:56

Czolem,

wrocilem wlasnie z Val di Sole - smigalem glownie na snb w okolicach Mezzana, Folgarida i Madonna di Campiglio. Rozgladalem sie za spotami - wczesniej Ziomek pisal, ze nic tam nie ma, ale wzialem kajta - nie zaszkodzi sprawdzic - no i WYPASSSSS

Znalazlem super spot - a la Chasta :) - na stokach przy Madonnie - ogromny teren z ciekawa rzezba terenu i sniegiem do pasa

Gdzie to jest? jakies 500m od Rifugio Boch. Wsiadasz do kolejki na Groste i wysiadasz na posredniej stacji przy rifugio Boch - idziesz w prawo patrzac na mapke wyciagow ktora wszedzie rozdaja (musisz przejsc pod wyciagiem kanapowym - potem kilka metrow pod gore i jestes - juz ze schroniska Boch czuc, ze cos tam bedzie :)

tu moze link wyjasniajacy sprawe (patrzac na mapke to jakby pomiedzy spinale i boch, chociac w rzeczywistosci wystarczy isc na przeciw wyjscia z posredniej stacji kubelka na groste) : http://www.funiviecampigl...e/pl-groste.htm

wczesniej ziomek proponowal placyk kolo snowparku ursus - ale uwazam, ze spot raczej kiepski (maly, do tego wygonil mnie karabinier na skuterze)

a wiec odwiedzajacym val di sole szczerze polecam - fot nie mam, bo jak zwykle wazniejsze bylo smiganie - carpe diem :)

jakbyscie nie mogli trafic, dzwoncie, moze lepiej uda sie wytlumaczyc - 508 436 148

pozdro

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post15 mar 2009, 17:45

Jutro sprobuje posmigac w miejscu, o ktorym pisze kubisztal.. chociaz obawiam sie, ze carabiniery moga cos buczec - w tym roku jest ich wiecej na wloskich stokach (cos ostatnio duzo tu wypadkow). Pozdro, jutro dam znac, jak bylo :D

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post15 mar 2009, 18:57

zazdroszcze...
to spot zupelnie poza trasami - nie sadze zeby chcialo im sie podchodzic :)

daj znac czy odnalazles opisane miejsce,

pozdros,

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post16 mar 2009, 20:34

Teren opisywany przez kubisztala - odnaleziony. Jest ok, ale ledwo co odpalilem latawiec a juz podjechali do mnie carabinierzy... powiedzieli, ze nie wolno :( chcialem dluzej pogadac, ale nawijali tylko po wlosku... badz co badz - wiatr i tak nie byl zbyt laskawy.. ledwo co udalo mi sie kite postawic. Jutro znowu sprobuje - ponoc ma bardziej wiac.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 11:52

michu_wrc pisze:Teren opisywany przez kubisztala - odnaleziony. .

TEN teren jest bardzo blisko tras, z tego co zrozumialem
wiec carabinieri będą sie tam pojawiac w moment
bylem tam 2 tyg temu i teraz jestem "nieopodal"

próbujcie może jednak ponad małym snowparkiem Ursus
tam sie raczej nie czepiają
a że jest to szczyt-szczytów tej okolicy - to i z wiatrem tam bywa najlepiej..

pzdr

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 21:37

Wczoraj troszke posmigalem. Wiaterek byl ok, snieg twaaardy. Tylek boli. Ale sesyjka zaliczona. Nikt sie nie czepial.. jutro jak bedzie warun to kumpel porobi fotki. Smigalem za snowparkiem a potem na prawo od 6 osobowego krzeselka. Troche malo miejsca jak dla mnie (narazie jestem na poziomie easy 8) ). Pzdr.

Wróć do „Snowkiting Forum”