ANKIETA BADAWCZA ONLINE! jeszcze raz!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
rafalzielony
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2009, 15:02

Muszę wszystkich przeprosić ponieważ źle zformułowałem pytania w ankiecie i nie o takie odpowiedzi mi chodziło!

Z podanych zagadnień wybieramy tylko 10! i przyznajemy im miejsca od 1 (njaważniejsze) do 10 (najmiej ważne)
czyli jeśli dla kogoś najważniejsze jest to że sprawia mu - przyjemność, satysfakcję, frajdę - daje to zagadnienie na 1 miejsce!

przykład:
1. sprawia mi przyjemność, satysfakcję, frajdę
2. mam możliwość popływać w nowych miejscach
3. mogę zarobić pieniądze
4. ...
5. ...
6. ...
7. ...
8. ...
9. ...
10. ...

Proszę jeszcze raz wszystkich o poświęcenie chwili czasu i wypełnienie ankiety!

link do ankiety
http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwe ... iusz/3037/

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2009, 15:25

nie mam doświadczenia w robieniu ankiet, ale ta jest jakaś średnia... i jakaś taka za bardzo pracochłonna... ktoś jeszcze ma takie zdanie?

Awatar użytkownika
raf

Post14 kwie 2009, 16:19

ted pisze:nie mam doświadczenia w robieniu ankiet, ale ta jest jakaś średnia... i jakaś taka za bardzo pracochłonna... ktoś jeszcze ma takie zdanie?

oj :roll: cos mi sie widzi, ze jeszcze dluga droga przed Panem Przyszlym Magistrem.

Nie lepiej podac 10 czynnikow i poprosic o nadanie wagi kazdemu?
Wybieranie 10 z 25 i jeszcze ustalanie ich waznosci skutecznie zniecheci ankietowanych... moim skromnym zdaniem

powodzenia zycze
r.

rafalzielony
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2009, 18:04

za bardzo pracochłonna???
myśle że wybranie 10 argumentów i przyznanie im miejsc nie zajmuje tak wiele czasu!

przyjąłem taką forme ankiety po ustaleniu jej z promotorem!

raf pytasz ,,Nie lepiej podac 10 czynnikow i poprosic o nadanie wagi kazdemu?"
oczywiście można ale wtedy jak w poprzedniej wersji ankiety będą pojawiać się odpowiedzi które mają tą samą wage!
przykładowo ktoś podaje argument - sprawia mi przyjemność, satysfakcję, frajdę i daje 10 (czyli najwyższą) i kolejny argument - mogę zarobić pieniądze i również daje 10
po takich odpowiedziach ciężko jest określić co kogoś bardziej motywuje do uprawiania kitesurfingu!
a przyznając miejsca od 1 do 10 określi ich ważność! czyli nada wage każdemu z wybranych!

powtarzam taką formę ankiety przyjąłem po ustaleniu z promotorem który ma doświadczenie w ankietach i w pisaniu prac mgr więc mam nadzieje że przede mną nie jest długa droga bo taka forma ankiety pozwoli mi szybko i w łatwy sposób opisać wyniki!

pozdrawiam i jeszcze raz Dziękuję wszystkim za wypełnienie ankiety, która mam nadzieje nie jest za bardzo pracochłonna:)

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy

Post14 kwie 2009, 18:54

Z całym szacunkiem ale ten twój promotor to chyba zakończył edukację na IKO1 :lol: . Ostatni punkt wykłada ją dla mnie w 100 %. Nie da się wybrać 10 odpowiedzi z tej listy do tego wartościując je precyzyjnie. Lepiej nie bierz pod uwagę mojej ankiety bo pod koniec wk.... mnie i wypełniałem ją na odczep się :evil: .
peace

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2

Post14 kwie 2009, 18:56

Panie przyszły magistrze, czy jedyną formą wypowiezdi jaką szanowny pan zna są zdania stanowczo oznajmiające? Po co te wykrzyniki? ma to na kimś wrażenie zrobić?

Sam wypełniłem ankietę raz, i nie chce mi się 2 raz czytać wszystkich wariantów potem ich segregować, żeby stwierdzić które są najważniejsze, a które najmniej istotne.

proponiwałbym posłuchać kolegów powyżej, bo udzielają szanownemu Panu cennych informacji które powinny pozwolić przeprowadzić Panu dokładne badania statystyczne. W przeciwnym razie, istnieje duże prawdopodobieństwo tego, że sam Pan szanowny będzie sobie tą ankietę wypełniał tyle razy, ile jrest wymagane.

Z pozdrowieniami
mgr informatyki i ekonometrii - sasiad

Awatar użytkownika
raf

Post14 kwie 2009, 19:16

uparty kolega :lol: ale to może i dobrze :wink:
poprosimy tylko, zebys wrzucil tu ile osob odpowiedzialo na pierwsza (latwa do wypelnienia, ale blednie sformulowana) ankiete w ciagu 24 h jej "wiszenia" w necie, a ile odpowiedzialo na ta druga (pracochlonna, ze tak powiem) w tym samym czasie.
:wave2:

rafalzielony
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2009, 16:08

na pierwsza wersje w ciagu 24h odpowiedzialo ponad 50 osób, na druga wersje 12 osób w tym samym czasie.

rozumiem ze ta poprawna wersja jest bardziej pracochlonna bo wymusza trochę pomyślenia. Tej wersji bede sie trzymal dlatego że przeprowadznie badan rozpocząłem juz wczesniej (mailowo i pisemnie) wiec nie bede zmienial formy gdyz musialbym badania rozpoczac na nowo.

mam nadziej że znjadą się jeszcze chętne osoby do wypełnienia ankiety którym nie sprawi problemu, żeby troche pomyśleć w czasie wypełniania ankiety

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post15 kwie 2009, 16:36

i po co to wszystko ? ta ankieta w jakim celu ? jestes socjologiem ?

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2009, 17:23

rafalzielony pisze:mam nadziej że znjadą się jeszcze chętne osoby do wypełnienia ankiety którym nie sprawi problemu, żeby troche pomyśleć w czasie wypełniania ankiety

kolega tu probuje na ambicję wjeżdżać ;)
mimo wszystko ja odpadam, czytanie wartościowanie, skrolowanie ekranu góra dół.... widocznie za słabo u mnie z myśleniem ;)

i gratuluję 12 stce, której się chciało.

można to bylo zrobić lepiej, np. tak
http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id ... ferow.html

a tutaj link do tematu http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... ht=ankieta

i sama ankieterka jakoś tak mniej stanowcza ;)

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2009, 17:28

...no mi się powtórzyło dwa razy odpowiedź "L", ...ale to chyba mały szczegół, bo podałem ją dwukrotnie, gdyż zgadzała sie z moimi odczuciami :lol: :wink:
...reszta ankiety taka sobie...
Powodzenia Panie przyszły Magistrze :thumbsup:

Awatar użytkownika
Ludek

Post15 kwie 2009, 17:31

Ted ankietka jaką zrobiłeś jest bardzo dobra 6 się należy 8) No i tu można napisać że ankieta pracochłonna :)

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2009, 17:34

to nie moja ankieta tylko jakiejś laski, która miała kiedyś podobny problem jak Pan Przyszły Magister ;)

rafalzielony
Kontaktowanie:

Post14 maja 2009, 13:00

zebrałem już troche ankiet (dziękuje wszystkim za poświęcenie chwili czasu i wypełnienie)
ale żeby ankieta była prawdomówna chciałbym uzyskać jak największą ilość wypełnionych ankiet bo wyniki są ciekawe.
proszę więc osoby które jeszcze nie wypełniały o poświęcenie chwili czasu...

w ten sposób pomagacie mi w pracy mgr, która jest dla mnie ważna!

dziękuje z góry i pozdrawiam!

link do ankiety
http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwe ... iusz/3037/

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post14 maja 2009, 22:15

Eee tam nie bylo tak źle :think:
powodzenia :thumb:

Wróć do „Forum Główne”