co to takiego????????????

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 19:33

czarna kulka na lince mocy(żółtej) z dziurką przez którą przechodzi linka jest to stopper ball?? do czego to służy i poco to jest na środku długości całej linki??

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 20:45

Rayder24 pisze:czarna kulka na lince mocy(żółtej) z dziurką przez którą przechodzi linka jest to stopper ball?? do czego to służy i poco to jest na środku długości całej linki??

jaki bar? bedzie łatwiej :)
jezeli to jest to bar cztero linkowy to jest to stoper ktory po liszowaniu nie pozwala zeby bar odjechal do samego latawca.

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 21:09

maski pisze:
Rayder24 pisze:czarna kulka na lince mocy(żółtej) z dziurką przez którą przechodzi linka jest to stopper ball?? do czego to służy i poco to jest na środku długości całej linki??

jezeli to jest to bar cztero linkowy to jest to stoper ktory po liszowaniu nie pozwala zeby bar odjechal do samego latawca.
to niejst stoper bal jednak czytam teraz na KF i to niejest do tego aby bar za daleko odpuszczał to kulka jest na połowie długości linki mocy umnie na żółtej a to jest bar od wipika amp

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 21:19

najprawdopodobniej jest to kulka do której 'jedzie" bar w momencie zliszowania! Czyli do tej linki powinien być podpięty leash.

z którego roku to AMP?

pozdrówka

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 21:29

Rayder24 pisze:
maski pisze:

to niejst stoper bal jednak czytam teraz na KF i to niejest do tego aby bar za daleko odpuszczał to kulka jest na połowie długości linki mocy umnie na żółtej a to jest bar od wipika amp

tzn kulka jest na 5-tej lince ?
jezeli tak to jest jak napisalem wczesniej, co prawda dotyczyło to baru cztero linkowego ale kulka jest stoperem ktory nie pozwala zeby bar "pojechał" do latawca po liszowaniu, dodatkowo miejsce kulki jest mocno nie przypadkowe. proporcje dlugosci linki srodkowej do przednich po zliszowaniu sa tak dobrane ze latawka nie lata w powierzu "na plecach" tylko siada wodzie

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 21:36

maski pisze:
Rayder24 pisze:
maski pisze:

tzn kulka jest na 5-tej lince ?
jezeli tak to jest jak napisalem wczesniej, co prawda dotyczyło to baru cztero linkowego ale kulka jest stoperem ktory nie pozwala zeby bar "pojechał" do latawca po liszowaniu, dodatkowo miejsce kulki jest mocno nie przypadkowe. proporcje dlugosci linki srodkowej do przednich po zliszowaniu sa tak dobrane ze latawka nie lata w powierzu "na plecach" tylko siada wodzie
podaj @ prześlę ci fotkę ze zdjęciem i tam na zdjęciu ci zaznaczę oco mi chodzi to niejest stopeer ball to do czego innego służy.

andrek
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 21:47

napewno jest to jakis stoperball daj zdjęcia na andrzej@kite-planet.pl
może ja pomogę, widziałem torchę WIPIK w swoim życiu ;)

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 22:10

andrek pisze:napewno jest to jakis stoperball daj zdjęcia na andrzej@kite-planet.pl
może ja pomogę, widziałem torchę WIPIK w swoim życiu ;)
fotka poszła.

andrek
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 22:28

jest to dokładnie to o czym mówiliśmy ! to jest kulka która zatrzymuje bar żeby dalej nie pojechał w momencie zerwania zrywki bezpieczeństwa!!! a jej ustawienie, jak słusznie maski zauważył, nie jest przypadkowe! jak dobrze pamiętam jej odległość od baru równa sie długości latawki(tuby głownej) po rozłożeniu na płasko(jeżeli nie masz 5 linki)

jeżeli masz 5 linke to tak kulka jest na niej !

pozdrówki

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2009, 22:33

andrek pisze:jest to dokładnie to o czym mówiliśmy ! to jest kulka która zatrzymuje bar żeby dalej nie pojechał w momencie zerwania zrywki bezpieczeństwa!!! a jej ustawienie, jak słusznie maski zauważył, nie jest przypadkowe! jak dobrze pamiętam jej odległość od baru równa sie długości latawki(tuby głownej) po rozłożeniu na płasko(jeżeli nie masz 5 linki)

jeżeli masz 5 linke to tak kulka jest na niej !

pozdrówki
dziękuje za odpowiedź. Alocha

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2009, 17:07

zrobiłem fotki anderek dokładniejsze to nie jest chyba to o czym myślisz żuć okiem jeszcze raz wysłałem ci fotki na @

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2009, 17:16

Anderek odbierz @

Awatar użytkownika
Rayder24
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2009, 18:49

Fotki już wysłałem

andrek
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2009, 22:09

tak jak napisałem w mailu to jest stoperball.

na tej fotce dobrze widać co i jak ;)

wklejam dla innych którzy będą szukać

Obrazek

peace

Wróć do „Pierwsze Kroki”