onzo pisze:Nie pamiętam czy to nie właśnie wipika miała inaczej podawaną powierzchnię kite'a i tak naprawdę 16,5 to było trochę co innego niż obecne 16,5Ziónek - skoryguj mnie bo powinieneś pamiętać
tak było ale lata świetlne temu

onzo pisze:Nie pamiętam czy to nie właśnie wipika miała inaczej podawaną powierzchnię kite'a i tak naprawdę 16,5 to było trochę co innego niż obecne 16,5Ziónek - skoryguj mnie bo powinieneś pamiętać
Lewik pisze:podczepiam się pod temat bo nie chcę tworzyć nowego topicu.
mam możliwość kupić rhino 12 m kw. ważę 70 kg. umiejętności podstawowe. nie za duży? chodzi mi o kitea na polskie warunki.
EDIT: (żeby nawiązać do tematu) nie zabiję się?![]()
witam i pozdrawiam po długiej przerwie
lmanko pisze:...Na wodzie radzę sobie jako tako,...
A jaką wielkość byście dla mnie polecili?? Ważę 85kg i zastanawiałem się nad 4 lub 5m^2, jak na początek może być??
yanosik pisze:lmanko pisze:...Na wodzie radzę sobie jako tako,...
A jaką wielkość byście dla mnie polecili?? Ważę 85kg i zastanawiałem się nad 4 lub 5m^2, jak na początek może być??
Skoro na wodzie radzisz sobie jako-tako, to pewnie już wiesz, że latawiec 4-5 m2 nie pociągnie cie na wodzie (chyba, że przy 40 knt) !!!
Myślę, że przy twojej wadze to latawiec 10-12 m2 - (zamknięto-)komorowy lub pompowany - KONIECZNIE Z DEPOWEREM!!!
Pozdr
yanosik pisze:Upsss, nie zrozumiałem, co autor miał na myśli![]()
To ja ci powiem na swoim przykładzie:
Mam 3 latawce: pompowany 12 m2, komorowe: 10 m2 i 6 m2
Wszystkich mogę używać na wodzie, natomiast do snowkite najczęściej 10 m2 i 6m2, natomiast do jazdy na buggy 6 m2.
Oczywiście opcje można mieszać w zależności od siły wiatru i użytego podwozia
Ważę ok. 80 kg
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości