ciag dalszy historii.. bo mysle, ze wielu moga sie te informacje przydac..
Przypominam, ze chodzi o wyjazd na Rhodos (LOT/Centralwing) i impreze organizowana prze biuro "Sun-Sport".
Dzwonilem do LOT (bo oni teraz objeli obowiazki Centralwing) i o dziwo.. powiedzieli mi, ze jesl zmiescimy sie w limicie bagazu to nie beda chcieli zadnych dodatkowych oplat za sprzet sportowy. Calkiem pozytywnie mnie zaskoczyli.. no ale to sie jeszcze oczywiscie zweryfikuje bezposrednio na lotnisku

.
Natomiast Dziewczyny z Sun-Sport mimo calej mojej sympatii jaka je darze przycinaja sobie rowno.. Malo tego.. sa totalnie nie zorientowane nawet we wlasnej umowie. Juz wyjasniam o co biega:
Dostelm Voucher dnia 27 kwietnia na wyjazd 7 maja gdzie nagle pisze, ze cyt: transfer zawarty w cenie imprezy nie obejmuje transportu sprzetu kite na trasie lotnisko-htoel-lotnisko (opcja platna dodatkowo u naszego rezydenta 40EUR/komplet).
To jest k**** poprostu ZLODZIEJSTWO w bialy dzien!!! bo inaczej tego nie mozna nazwac. Ale zeby bylo smieszniej to jest poprostu wbrew prawu! i wbrew ich wlasnej umowie
bo:
w ich wlasnym regulaminie (art.IV ust2) pisze, ze wzrost kursu walut, kosztu transportu, oplat urzedowych, podatkow lub oplat naleznych za takie uslugi jak lotniskowe, zaladunkowe lub przeladunkowe w portach morskich i lotniczych upowaznia Sun-Sport do podwyzszenia ceny imprezy turystycznej, jednak nie pozniej niz 20 dni przed data rozpoczecia imprezy. Przypominam, ze vaucher z informacja o dodatkowej oplacie dostalem 10 dni przed impreza

.
Poza tym jest tez art. 17 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o uslugach turystycznych (Dz. U. z 2004r., nr 223, poz. 2268 z pozn. zm.), ktory mowi wyraznie, ze w okresie 20 dni przed data wyjazdu cena nie moze byc podwyzszona.
Tak, ze apeluje do Wszystkich! NIE DAJMY SIE JAWNIE OKRADAC!!!
ps. sytuacje ta dokladnie jeszcze opisze szczegolnie, ze dotyczy realacji POLAK-POLAK (polski turysta, polskie biuro podrozy, polska baza i transfer na miejscu) co mnie dodatkowo rozwala i podqrwia. Bylem juz w wielu miejscach i jakos dziwnym trafem nigdy nie bylo problemow dogadywac sie z innymi nacjami.. zawsze sa problemy gdy interesy robi sie z Polakami. Nie kumam tego. Powinno byc chba odwrotnie.. no ale coz.. taki narod pewnie.
ps.2. pozdrawiam dziewczyny z Sun-Sport i pl rezydenta z Praso. Czy beda problemy zalezy tylko od Was. Ja ze swojej strony obiecuje nie byc zlosliwym i opisac wszystko zgodnie z faktami. Ufam jednak, ze sie dogadamy jak ludzie. To raczej Wam powinno na tym bardziej zalezec.
c.d. nastapi.