zdecydowałem że na głównym (Pablo jeśli uważasz, że powinien być na kto, gdzie, kiedy to proszę przenieś)
Większość (nawet dystrybutorów) zaleca aby przetestować sprzęt przed jego zakupem

Niestety problem w tym, że mało kto oferuje możliwość testowania latawców w rozmiarach powyżej 13

Dlaczego

Większość ludzi uprawiających ten sport ma wagę dwucyfrową...
ale jest coraz większa rzesza takich jak ja co mają wagę 3 cyfrową (co nie oznacza wcale, że nie jesteśmy sprawni fizycznie

I ten temat jest być może dla nas i dystrybutorów.
Generalnie większość odradza kupowanie latawców większych niż 12 - bo są niby za mułowate i za mało zwrotne...
fakt są, w porównaniu do 9tek i innych małych rozmiarów..
ale czy aby przy późniejszych etapach rozwoju nie zauważyliście jak ten "park & ride" pomaga w nauce nowych tricków

Sam jestem w tej chwili przed zmianą dużego latawca i chciałbym mieć jak największy zakres, czyli chciałbym kupić duży latawiec i mam pewne oczekiwania co do niego (każdy ma inne) niestety jak już wspomniałem są problemy z przetestowaniem takowych...
12tka i 14tka tego samego modelu zachowują się zupełnie inaczej... 13tka i 15tka również... więc ciężko iść na testy i mieć wyrobione zdanie...
stąd ta ankieta...
jeśli jesteś zainteresowany testowaniem / kupnem duuużego latawca odpowiedz proszę a może dystrybutorzy udostępnią nam "klocom" takowe do testów...
i tu apel do dystrybutorów nie rozpatrujcie ankiety jakościowo tylko ilościowo... mianowicie... jak już wspomniałem większość nie jest zainteresowana takimi duuużymi latawcami i raczej powinniście tę ankietę traktować jako badanie rynku, i patrzeć na ilość odpowiedzi "tak", a nie ich stosunek do "nie"
no i oczywiście:
Dystrybutorzy :!: Jeśli macie chęć udostępnić duuże latawce do testów, wpiszcie w tym temacie gdzie? i kiedy? macie ochotę coś takiego zrobić...