http://www.boardsport.pl/deski.php?id=17kukems pisze:Agrado pisze:waldir pisze:Ja testuje właśnie takie pdsy i strapy jak na zdjęciu poniżej :
Dzisiaj pierwszy raz w nich pływałem. Niestety jeszcze w butach ale to co dla mnie najwazniejsze to to że przestałem wreszcie gubic deske. Mam su-2 2009 z padami+strapy z logo SP (nie wiem co to znaczy) nie sa zbyt dobre. Ciągle w nich gubie deke. Te ze zdjęcia powyżej super trzymaja nogę, nie męczy się tak mięsień z przodu goleni. Po prostu nie zadzieram paluchów do góry aby ostrzyć lub zatrzymać deska przy skoku czy backroll'u. Przy jakichkolwiek rotacjach gubiłem deske, teraz jest rewelacyjnie!
to właśnie jest cabrinha "sync"
Można "to" gdzieś przymierzyć/kupićKoniu
szed pisze:. Padsy mimo to, ze zrobione z zelu naprawde dobrze przenosza sily ze stopy i nie 'plywaja' jak np. LF czy inne zelowo-powietrzne padsy. Ladowalem naprawde wysokie skoki i bylo komfortowo co jest czasem problemem przy bardzo twardych padsach.. Generalnie mimo mojego zlego do nich nastawienia (mialem nawet zapasowe inne na wszelki wypadek) oceniam je calkiem pozytywnie. .
kacpa pisze:ja sobie bardzo chwale SP <SantiProject> mam to na swojej desce od poczatku. testowalem juz rozne pady i strapy ale te zdecydowanie leza mi najlepiej. juz nie mowie o najwyzszej lini sygnowanej przez Murphiego to jest dopiero wyczes!
adam26 pisze:Nie wiem czy to dobre miejsce, aby zadać to pytanie, ale mam nadzieję że przynajmniej ktoś mnie odeśle tam gdzie znajdę odpowiedź. Otóż, w desce Nobila istnieje możliwość szerszego lub węższego ustawienia padsów. Czym się kierować przy ich ustawieniu?
Baśka pisze:szerszy stance = łatwiejsze lądowania
Agrado pisze:waldir pisze:Ja testuje właśnie takie pdsy i strapy jak na zdjęciu poniżej :
Dzisiaj pierwszy raz w nich pływałem. Niestety jeszcze w butach (...)
to właśnie jest cabrinha "sync"
Ziomek. pisze:szed pisze:. Padsy mimo to, ze zrobione z zelu naprawde dobrze przenosza sily ze stopy i nie 'plywaja' jak np. LF czy inne zelowo-powietrzne padsy. Ladowalem naprawde wysokie skoki i bylo komfortowo co jest czasem problemem przy bardzo twardych padsach.. Generalnie mimo mojego zlego do nich nastawienia (mialem nawet zapasowe inne na wszelki wypadek) oceniam je calkiem pozytywnie. .
też byłem sceptycznie nastawiony
bo nie lubię miękkich padów
jednak od kiedy używam żelowych IFSów NOBILE
zapomniałem o odbitych od twardych lądowań piętach :]
i już nie chcę sobie przypominać :/
pzdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości