Jakie pady i strapy?!?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post06 maja 2009, 21:08

Roberto ma wygodne :wink:
Obrazek
:wink:

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post06 maja 2009, 21:10

kukems pisze:
Agrado pisze:
waldir pisze:Ja testuje właśnie takie pdsy i strapy jak na zdjęciu poniżej :

Obrazek
Dzisiaj pierwszy raz w nich pływałem. Niestety jeszcze w butach ale to co dla mnie najwazniejsze to to że przestałem wreszcie gubic deske. Mam su-2 2009 z padami+strapy z logo SP (nie wiem co to znaczy) nie sa zbyt dobre. Ciągle w nich gubie deke. Te ze zdjęcia powyżej super trzymaja nogę, nie męczy się tak mięsień z przodu goleni. Po prostu nie zadzieram paluchów do góry aby ostrzyć lub zatrzymać deska przy skoku czy backroll'u. Przy jakichkolwiek rotacjach gubiłem deske, teraz jest rewelacyjnie!

to właśnie jest cabrinha "sync" :wink:

Można "to" gdzieś przymierzyć/kupić :?: Koniu :?:
http://www.boardsport.pl/deski.php?id=17 ;)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post06 maja 2009, 21:21

hm fajna cenka w tarifie dalem 100 ojro :evil:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 10:15

Wrocilem wlasnie z Praso gdzie testowalem nowe padsy i strapy Nobile (na deseczce T5 131x40). Moje obawy co do zbytniej miekkosci i mozliwosci luzowania sie sprzaczki nie potwierdzily sie. Padsy mimo to, ze zrobione z zelu naprawde dobrze przenosza sily ze stopy i nie 'plywaja' jak np. LF czy inne zelowo-powietrzne padsy. Ladowalem naprawde wysokie skoki i bylo komfortowo co jest czasem problemem przy bardzo twardych padsach.. ale wiadomo.. cos za cos. Strapy sa bardzo wygodne, a sprzaczka nie puszcza. Natomiast sa dosc duze. Ja mialem je zaciagniete na maxa i byly dla mnie idealne ale jak ktos bedzie mial duzo mniejsza stope moze miec problemy (no chyba, ze sa jakies mniejsze zozmiary o czym nie wiem). Generalnie mimo mojego zlego do nich nastawienia (mialem nawet zapasowe inne na wszelki wypadek) oceniam je calkiem pozytywnie. Aaaa.. jesli ktos uzywa raczki to bedzie bardzo pozytywnie zaskoczony.. super szeroka, plaska i gumowa raczka.. fajnie ja wymyslili.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 11:04

szed pisze:. Padsy mimo to, ze zrobione z zelu naprawde dobrze przenosza sily ze stopy i nie 'plywaja' jak np. LF czy inne zelowo-powietrzne padsy. Ladowalem naprawde wysokie skoki i bylo komfortowo co jest czasem problemem przy bardzo twardych padsach.. Generalnie mimo mojego zlego do nich nastawienia (mialem nawet zapasowe inne na wszelki wypadek) oceniam je calkiem pozytywnie. .

też byłem sceptycznie nastawiony
bo nie lubię miękkich padów
jednak od kiedy używam żelowych IFSów NOBILE
zapomniałem o odbitych od twardych lądowań piętach :]
i już nie chcę sobie przypominać :/ ;)

pzdr

kacpa

Post16 maja 2009, 12:51

ja sobie bardzo chwale SP <SantiProject> mam to na swojej desce od poczatku. testowalem juz rozne pady i strapy ale te zdecydowanie leza mi najlepiej. juz nie mowie o najwyzszej lini sygnowanej przez Murphiego to jest dopiero wyczes!

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 14:44

kacpa pisze:ja sobie bardzo chwale SP <SantiProject> mam to na swojej desce od poczatku. testowalem juz rozne pady i strapy ale te zdecydowanie leza mi najlepiej. juz nie mowie o najwyzszej lini sygnowanej przez Murphiego to jest dopiero wyczes!

Tego typu wypowiedzi malo co wnosza do dyskusji. Strasznie duzo sie dowiedzielismy wszyscy naprawde :). Jak juz piszecie to piszcie konkrety, jakies +/- czy cokolwiek chociaz, a nie ze "ja plywam w takich i sa super" :)

adam26

Post18 maja 2009, 20:04

Nie wiem czy to dobre miejsce, aby zadać to pytanie, ale mam nadzieję że przynajmniej ktoś mnie odeśle tam gdzie znajdę odpowiedź. Otóż, w desce Nobila istnieje możliwość szerszego lub węższego ustawienia padsów. Czym się kierować przy ich ustawieniu?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 maja 2009, 20:38

adam26 pisze:Nie wiem czy to dobre miejsce, aby zadać to pytanie, ale mam nadzieję że przynajmniej ktoś mnie odeśle tam gdzie znajdę odpowiedź. Otóż, w desce Nobila istnieje możliwość szerszego lub węższego ustawienia padsów. Czym się kierować przy ich ustawieniu?

Ustaw tak aby Ci bylo wygodnie (podobnie jak w snowboardzie). Zazwyczaj ci o mniejszym wzroscie i tym samym krotszych nogach (np. ja tak mam niestety) ustawiaja sobie bardziej wasko i analogicznie dragale o dlugich girach ustawiaja zazwyczaj bardziej szeroko.

Awatar użytkownika
Baśka
Deska: Tona Flow 136
Latawiec: to chyba bez znaczenia
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 maja 2009, 23:07

szerszy stance = łatwiejsze lądowania

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 maja 2009, 23:13

Baśka pisze:szerszy stance = łatwiejsze lądowania

skoro Adam pyta o takie rzeczy to raczej mu nie chodzi o latwiejsze czy trudniejsze ladowania :)

Awatar użytkownika
Baśka
Deska: Tona Flow 136
Latawiec: to chyba bez znaczenia
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 maja 2009, 00:01

;) to tak na pryszłość

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2009, 08:19

Agrado pisze:
waldir pisze:Ja testuje właśnie takie pdsy i strapy jak na zdjęciu poniżej :

Obrazek
Dzisiaj pierwszy raz w nich pływałem. Niestety jeszcze w butach (...)

to właśnie jest cabrinha "sync" :wink:

z racji położenia geograficznego polski niestety dobre pół sezonu pływam w butach :evil: jak jest z włożeniem buta w tego pada? nie za grubo? dotychczas pływałem w strapach, które stanowiły max 60-70% szerokości tej cabrinhi i boję się, że jakbym wsadził w to stopę to będzie jak w kaloszach ;)
oczywiście, przetestuję, ale nie wiem kiedy.

RAFAŁ

Post19 maja 2009, 09:29

Ziomek. pisze:
szed pisze:. Padsy mimo to, ze zrobione z zelu naprawde dobrze przenosza sily ze stopy i nie 'plywaja' jak np. LF czy inne zelowo-powietrzne padsy. Ladowalem naprawde wysokie skoki i bylo komfortowo co jest czasem problemem przy bardzo twardych padsach.. Generalnie mimo mojego zlego do nich nastawienia (mialem nawet zapasowe inne na wszelki wypadek) oceniam je calkiem pozytywnie. .

też byłem sceptycznie nastawiony
bo nie lubię miękkich padów
jednak od kiedy używam żelowych IFSów NOBILE
zapomniałem o odbitych od twardych lądowań piętach :]
i już nie chcę sobie przypominać :/ ;)

pzdr

Cytat Ziomka z postu o SU2:
miałem okazję popływać w tych padach
ogromna większość będzie zachwycona
ja nie byłem
są BARDZO miękkie do kwadratu
nie byłem w stanie spowodować
by deska reagowała szybko

może to kwestia przyzwyczajenia , wpływania..
ja nie dałem rady..

choć do modnego ostatnio "krusingu" na FS myślę że jak ulał

Ziomek to jak juz dajesz rade w miekich. :wink:
Które sa bardziej miekkie?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post19 maja 2009, 09:43

Ja bym jednak nie powiedzial, ze zelowe IFSpro Nobile sa padami miekkimi. Oczywiscie nie mozna je nazwac twardymi. Natomiast jak w takim razie okreslic np. stare zelowe z poduszka pow. LF czy pady Xenona!.. mega-super-hiper miekkie??

Wróć do „Forum Główne”