SZCZECIN KTO/GDZIE/KIEDY?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze

Twoj ulubiony spot w okolicach Szczecina to?

Trzebież
19
6%
Nowe Warpno
6
2%
Miroszewo
5
1%
Podgrodzie
5
1%
Miedwie
101
29%
Międzyzdroje
62
18%
Świnoujscie
74
22%
Inne
72
21%

Liczba głosów: 344

Awatar użytkownika
targetti

Post20 maja 2009, 07:18

Ja również bym sie przyłączył na piątkowe pływanie tzn. naukę startowania z wody :)

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 09:48

targetti pisze:Ja również bym sie przyłączył na piątkowe pływanie tzn. naukę startowania z wody :)
Idealnym miejscem do tego jest oczywiście prawa strona spotu patrząc w stronę jeziora. Tam nikt nie pływa i jak będziesz trzymał latwaiec w wodzie nie będziesz blokował nikogo. Każdy kiedyś się uczy ale nie wszyscy od razu rozumieją jak to robić aby inni tez mieli zabawę ;) Jeżeli chcesz sam to robić (a nie w szkółce) to zwróć na to uwagę :idea:

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 10:45

waldir pisze:
targetti pisze:Ja również bym sie przyłączył na piątkowe pływanie tzn. naukę startowania z wody :)
Idealnym miejscem do tego jest oczywiście prawa strona spotu patrząc w stronę jeziora. Tam nikt nie pływa i jak będziesz trzymał latwaiec w wodzie nie będziesz blokował nikogo. Każdy kiedyś się uczy ale nie wszyscy od razu rozumieją jak to robić aby inni tez mieli zabawę ;) Jeżeli chcesz sam to robić (a nie w szkółce) to zwróć na to uwagę :idea:

uwaga bo tam są kamienie w wodzie ! może dlatego nikt tam nie pływa :wink:

daniel.p
Dostał piwko: 2 razy

Post20 maja 2009, 10:59

No czas najwyższy , bo jak na razie rozpisujesz się na kiteforum.
A... jeszcze jedno - koniecznie załóż kask ; nie ma żartów można o te kamienie rozkwasic łeb zwłaszcza na początku gdy kajt niekontrolowanie pociągnie po wodzie. :D

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 11:24

andrek pisze:uwaga bo tam są kamienie w wodzie ! może dlatego nikt tam nie pływa :wink:

Wystarczy wejść ze 150-200 metrów w wodę i będzie ok :wink:

http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=53.22 ... 1&t=h&z=17

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 11:36

Tam są raptem 2 kamienie do tego widoczne reszta jest nie groźna. Widziałem jak Miron szkolił tam ludzi więc można. Nie chcę aby zabrzmiało to jak przeganianie nowych ;) ja tylko chciałem koledze oszczędzić jakiś obelg od pływających :D Sam też stałem jak piiiiiii z latawcem w zenicie na środku i nie rozumieć dlaczego wszyscy jakoś się do mnie nie uśmiechali :?: :lol:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 maja 2009, 12:40

do mnie nie uśmiechali

przesadzasz ja zawsze plywam z bananem na twarzy :wink:
jakiś obelg od pływających

tu to zdrowo przesadziles co innego zarty na brzegu jak nie slysza ale na wodzie bardziej wk...mnie ci co juz plywaja i nic poza soba nie widza natomiast poczatkujacy samoucy niech znajda sobie najlepsze miejsce (najbezpieczniejsze) i tam sie ucza .

Awatar użytkownika
targetti

Post20 maja 2009, 13:09

Witam

Dzięki za dobre rady :) Myślę, że nie będę nikomu przeszkadzał - zawszę oddalam się na znaczną odległość od pływających np. w Trzebieży naukę pobierałem po lewej stronie od brzegu (tam gdzie są trzciny).

Chciałbym jednak zaapelować, do osób które już dobrze pływają aby celowo nie podpływały robiąc niezapowiedziany zwrot w odległości ok. 10 metrów. To naprawdę utrudnia naukę sterowania latawcem.

Dla przykładu podam, że w ww. Trzebieży było kilka osób które już dobrze pływały i mimo tego, że się oddaliłem na lewo od plaży to one i tak zbliżały się na odległość ok. 10 metrów. Ja stojąc w wodzie i starając się podnieść latawca nie wiedziałem czy rider mnie nie widzi czy też celowo tak blisko podpływa. W ostateczności rider robił zwrot ok. 5-10 metrów ode mnie. Nie ukrywam, że było to dosyć denerwujące, ponieważ mimo oddalenia się od miejsca dla pływających znalazł się ktoś kto celowo podpływał i utrudniał naukę.

Co do 2ch kamieni na Wierzbnia to mniej więcej wiem gdzie one są... za dzieciaka byłem tam częstym bywalcem kąpieliska. Nie mniej jednak trzeba na nie uważać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 14:09

targetti pisze:Zobaczymy czy uda się dostać dzień wolny od pracy
Pojaw się wreszcie to się poznamy bo tylko widuje twoje posty ;)
Jak widać ci co myślą że już pływają też bywają wk.....jący dla uczących się :D

rolnik pisze:przesadzasz ja zawsze plywam z bananem na twarzy
tobie dać do ręki bar na brzegu i już masz rogala na twarzy :D:D:D

rolnik pisze:..... na wodzie bardziej wk...mnie ci co juz plywaja i nic poza soba nie widza..
tu się z tobą zgadzam, najgorsze jest wpychanie kolegi w czciny na tym samym halsie - mnie to najbardziej wk..... :evil:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 16:42

uważaj na te kamienie, no i nie przesadzajcie z tymi dwoma, bo w jednym miejscu są TRZY w promieniu 5-6m.. ;]
pozdro

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 20:58

waldir pisze:najgorsze jest wpychanie kolegi w czciny na tym samym halsie - mnie to najbardziej wk..... :evil:

Pokaze ci nastepnym razem i powiesz mi czy o to chodzi :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 22:28

macsurf pisze:Pokaze ci nastepnym razem i powiesz mi czy o to chodzi :lol: :lol: :lol:

Beeeeee, dajesz zły przykład innym...
Za chwilę każdy będzie chciał robić te "tricki" ;)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 maja 2009, 22:54

też celowo tak blisko podpływa

oczywiscie ze tak kazdy chce zebys cos podpatrzyl i szybko sie nauczyl
Chciałbym jednak zaapelować

e no teraz to przesadziles malo kto sobie odmowi tej przyjemnosci .Jesli ci to przeszkadza pojedz w weekend nad zatoke.Jak wrocisz juz ci to nie bedzie przeszkadzalo .
Przeszkadzamy sobie wzajemnie i jest git :wink:

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 23:27

rolnik pisze:jesli ci to przeszkadza pojedz w weekend nad zatoke.Jak wrocisz juz ci to nie bedzie przeszkadzalo
fakt byłem w Rewie w tamtym roku i wróciłem zakochany w Miedwiu i naszej zatoce Pomorskiej - tu jest wypas a tam to dzicz i gęsto jak w metrze - bez urazy za dzicz koledzy z zatoki ;)

daniel.p
Dostał piwko: 2 razy

Post20 maja 2009, 23:29

targetti pisze:Witam

Dzięki za dobre rady :) Myślę, że nie będę nikomu przeszkadzał - zawszę oddalam się na znaczną odległość od pływających np. w Trzebieży naukę pobierałem po lewej stronie od brzegu (tam gdzie są trzciny).

Chciałbym jednak zaapelować, do osób które już dobrze pływają aby celowo nie podpływały robiąc niezapowiedziany zwrot w odległości ok. 10 metrów. To naprawdę utrudnia naukę sterowania latawcem.

Dla przykładu podam, że w ww. Trzebieży było kilka osób które już dobrze pływały i mimo tego, że się oddaliłem na lewo od plaży to one i tak zbliżały się na odległość ok. 10 metrów. Ja stojąc w wodzie i starając się podnieść latawca nie wiedziałem czy rider mnie nie widzi czy też celowo tak blisko podpływa. W ostateczności rider robił zwrot ok. 5-10 metrów ode mnie. Nie ukrywam, że było to dosyć denerwujące, ponieważ mimo oddalenia się od miejsca dla pływających znalazł się ktoś kto celowo podpływał i utrudniał naukę.

Co do 2ch kamieni na Wierzbnia to mniej więcej wiem gdzie one są... za dzieciaka byłem tam częstym bywalcem kąpieliska. Nie mniej jednak trzeba na nie uważać.

Pozdrawiam

Nie rób tragedii , a najlepiej na tym kasku o którym wspominałem napisz Targetii , to wszyscy Ciebie ominą :D

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”