Rodos / Hotel Blue Horizon / Trianda - POMOCY!!! :)

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Perelka

Post01 mar 2009, 23:07

nie najezdzaj na mnie bo wyrazam swoje zdanie i nie twierdze ze ten spot jest jakis beznadziejny chetnie tam latalem i pewnie sie tam jeszcze pojawie i nie mam zamiaru sie nigdzie wyzywac wyluzuj KubaD jak wrocisz to wrzuc jakies foty :roll:

gasper

Post12 kwie 2009, 16:51

Witam
Na Rhodes mieszkałem z 7miesiecy większość czasu właśnie w Triandzie. Jakieś 5min drogi od Horizonta skuterem masz szkółkę kita. Sporo miejsca do startu plus asekuracja w razie W. Drugi dobry spot jest w Ixi naprzeciwko Hotelu Rhodes Palace tam jest mega dużo miejsca i wiekszość lokalesow z Pn
jakies 10 min drogi od Horizonta. Pozatym jest jeszcze jeden spot przy samym centrum miasta Rhodes tzw. Aqwarium wieje tam off shore i normalnie plaza jest pelna ludzi polecam jedynie wieczorem masz wtedy idealnie plasko i zero ludzi na kitach. AA i nie startuj raczej z Plazy Horizonta bo moga byc niemile niespodzianki ze strony policji typu konfiskata kita :twisted: Tyle na temat triandy i okolic mam nadzieje ze pomogle. :) Pozdr

KubaD

Post14 kwie 2009, 09:54

gasper pisze:Witam
Na Rhodes mieszkałem z 7miesiecy większość czasu właśnie w Triandzie. Jakieś 5min drogi od Horizonta skuterem masz szkółkę kita. Sporo miejsca do startu plus asekuracja w razie W. Drugi dobry spot jest w Ixi naprzeciwko Hotelu Rhodes Palace tam jest mega dużo miejsca i wiekszość lokalesow z Pn
jakies 10 min drogi od Horizonta. Pozatym jest jeszcze jeden spot przy samym centrum miasta Rhodes tzw. Aqwarium wieje tam off shore i normalnie plaza jest pelna ludzi polecam jedynie wieczorem masz wtedy idealnie plasko i zero ludzi na kitach. AA i nie startuj raczej z Plazy Horizonta bo moga byc niemile niespodzianki ze strony policji typu konfiskata kita :twisted: Tyle na temat triandy i okolic mam nadzieje ze pomogle. :) Pozdr

super, dziekuje za info. wlansie liczylem na cos takiego. jesli to mozliwe to bardzo chetnie pogadalbym o tym przez tel. ale to oczywiscie na priva. jelsi mozliwe.
pozdrawiam,
K

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post25 maja 2009, 20:01

Lecę 15.06 na 2 tygodnie do hotelu Blue Bay w Kremasti obok spotu ze szkółką - http://www.kiteprocenter.gr/
Jak wieje mocno potrafi się tam zrobić "jakaś falka" nawet
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post25 maja 2009, 20:06

Aha ktoś może wie gdzie w tym roku naprawdę tanio jakieś auto dostaną na 2 tygodnie, bo na Praso trzeba będzie kilka razy wyskoczyć.

andbor

Post27 maja 2009, 14:23

Lecimy 11 czerwca na tydzień do hotelu Ialyssos. Jak nie będzie miejsca przy hotelu to prawdopodobnie też będziemy pływali w Kremasti. Samochód zawsze rezerwowałem przez internet (można porównać ceny i podstawiali pod hotel). W zeszłym roku miałem skuter a sprzęt trzymałem w bazie. Znajomy był w tym samym czasie i wynajmował samochód w przyzwoitej cenie i od rozsądnego gościa( jak mi prześle namiary to napiszę). Trzeba uważać na ubezpieczenie- próbują wcisnąć full ,które nie obejmuje podwozia !?
Pozdrawiam
Andrzej

andbor

Post30 maja 2009, 21:34

G.A.M. Rent a Car
tel. +30 22440 48026
mob. 6946 658 858
e-mail: grst@rho.forthnet.gr

Byli bardzo dobrzy cenowo i mieli pełne ubezpieczenie (włącznie z oponami i podwoziem).

KubaD

Post09 lip 2009, 13:00

Witam!
wracam do tematu Triandy i jest tak :
bylem, widzialem i jest extra!
Miejscowka bardzo fajna w szczegolnosci dla rodzin z dziecimi. mieszkalismy duza ekipa w w bungalowach ( standrd ok ) , faktycznie na miejscu w hotelu na kajcie nie mozna plywac.
Baza w Kremasti ( 5 min. jazdy skuterem ) jest ok. super ekipa z wlascicielem MR.SPIRO na czele. faktem jest ze nie ma paiseczku ale nie ma zadnego problemu z kamieniami. miejsce do dmuchania latawcow wylozone dywanem a goscie z bazy zawsze pomagaja z starcie i ladowaniu. woda cieplutka i duza fala ale nie ma z nia zadnego problemu.
na wodzie luzik, w szczycie moze jakies 30 latawek w powietrzu na b.duzym akwenie i 0 WS! Lokalesi to niezle kozaki! robia na wodzie takie cuda ze az milo patrzec :). mielismy tam przechwanie sprzetu - 2 tyg. 75 euro za 1 box do ktorego wchodza 4 latawce i 2 deski.
Zaliczylismy rowniez slynne Praso , ktore pojawilo sie w postach i musze przyznac, ze jesli mialbym teraz wybierac to z pewnoscia Kremasti :)
W praso ( nie bylo jeszcze sczytu sezonu ) ludzi od groma! na plaskiej stronie z kajtem to porazka , do plywania pozostaje moze 400 m. reszta jest zapchana przez WS. Na tych 400 m kajtow ze 30 i ciagla walka o pozycje! koszmar!!! w ciagu 2 godzin widzielismy 2 wypadki!!! bo oczywiscie nie wiadomo kto ma pierszenstwo no i moze jeszcze troche kultury, generlanie linki po glowie i porozcinane czola..... :( Tak wiec jak ktos mnie zapyta o Praso powiem: jest super ale na WS lub przed sezonem i w dodtaku po stronie wavowej. Ale oczywiscie jesli komus ten tlum ludzi i ciasnota na spocie pasuje to jest jak najbardziej ok! :)
jesli ktos potrzebuje wiecej info nt Triandy to walcie smialo.
Poznadrawiam,
K

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2009, 13:17

dlatego tez Kuba w lipcu i sierpniu sie tam nie jezdzi.. proste..
Ja bylem w maju na Praso (tydzien po majowce) i najwiecej kajtow na wodzie ile widzialem to jakies 6-8 szt. z czego 3 byly nasze :). Wave totalnie pusty. WS'ow pare sztuk.

KubaD

Post09 lip 2009, 19:43

i pewnie tak jest jak mowisz, od czerwca do podejrzewam wrzesnia jest tam koszmarnie tloczno i max niebezpiecznie a jescze jak komus przyjda do glowy jakies huge jumps to az strach sie bac jaki moze byc dzwon!
no ale coz na spocie dominuje jak to mowia co niektorzy tamtejsi loclesi "bananowa mlodziez" z mega luzem wiec jest git i pewnie to miejsce ma wilu zwolennikow.
a co do Triandy tez jest bardzo fajnie i jesli tam ktos opanuje tajniki kajta to na plaskiej wodzie w praso bedzie wielki :)
pozdro,
K

PaKi

Post10 lip 2009, 12:45

Hej,
ja bylem na Rodos 2 ostatnie tygodnie czerwca. Pierwszy tydzien byl bardzo spokojny bo wialo moze ze 3 dni :( . W drugim tygodniu (przelom czerwiec/lipiec) zaczelo sie generalnie robic tloczniej. Przez caly czas pobytu plywalem tylko na praso. Ale nie skusilem sie zejsc na plaska wode (choc stawialem tam 3 lata temu pierwsze kroki), na wave bywalo ze plywalem sam :!: (max oblozenie to moze z 10 kajtow w jedym momencie). Wave jest spokojnie do ogarniecia. Fale sa swietnie zbudowane, dosc wysokie i dlugie. Skakanie z fali to sila rzeczy wychodzilo samo, wystarczyla dobra predkosc i odpowiedni najazd. Polecam bardzo bo czasami nie wali zbyt mocno (dwa dni wialo 6-7B) i fala nie robi sie zbyt uciazliwa, szczegolnie w strefie przyboju. To co warto umiec przed wejsciem na ten akwen to odzyskanie straconej dechy. Jest tez maly minus plywania tam w odleglosci do 30m od brzegu - turysci polubili to miejsce jako plaze z piaskiem i falami do zabawy. Jest z nimi maly klopot podczs przechodzenia przyboju lub powrotu (trzeba bardzo uwazac). Zwalaja sie wraz z przybyciem pierwszego autobusu rejsowego. Ale jest jeden plus - jak dobrze wieje to nie goszcza zbyt dlugo :) .
Polecam Rodos jako miejsce do wypoczynku dla plywajacych i ich rodzin.

PS. Do Kremasti jakos nie dotarlem, moze nastepnym razem.

andbor

Post10 lip 2009, 14:51

Witam.
Byłem z rodziną i znajomymi tydzień 11-18 czerwiec 2km od bazy w Kremasti, hotel Ialyssos (wyszukany na wakacje.pl). Bardzo dobra lokalizacja. 50m od hotelu plaża z dużym parkingiem do stawiania latawca. Pływaliśmy tylko my(3 kajty)!!!. 500m obok baza WS, jakby coś się stało to można wysłać motorówkę. Pływanie od godz.15 ale codziennnie. Wystarczył jeden rozmiar -12m. Hotel 4* ,allinclusive- najlepszy jaki dotychczas trafiłem na Rodos. Z sentymentu pojechaliśmy na wycieczke do Praso. Fajnie ale już o 11.00 było ciasno na wodzie. Popływaliśmy godzinkę i powrót na nasz "prywatny" spot. W sezonie polecam miejsce dla umiejących w miarę pływać. Jak wyjeżdzaliśmy zaczynało sie tylko robić trochę tłoczno przy paśniku w hotelu!
P.S.Idealna lokalizacja dla rodzin i osób niepływających- do miasta Rodos 7km, autobus co 20min.

Dennis Beach
Kontaktowanie:

Post23 lip 2009, 10:05

From now on you have a great opportunity for a good price for stay in Rhodes Island.

Dennis Beach Studios - admired Gennadi village is located in the southern part of Rhodes, on the sea shore. PRASONISSI spot situated about 25 km from the hotel. Village center can be reached within 3 min. walk, where you can find the necessary medical assistance, pharmacy, or mail. Live in double rooms with toilet, shower and kitchenette. WIFI.

Price for a double room per day for all LATVIANS all 2009 SEASON ONLY 30 EUR per room!!!!!!!
We also can organize cheaper tickets for flights Vilnius – Rhodos - Vilnius ( 230 – 320 EUR)

* The best instructors and equipment (surfing, kites) the rental price.

* Best car rental prices

* Transfers from and to airport, equipment transportation

* Tours, Scuba Diving, etc.

* Lots of wind:)

RUSTAM J.
Dennis Beach Studios
+30 698 956 5348
+30 698 556 4718
www.dennisbeach.eu
info@dennisbeach.eu

KubaD

Post23 lip 2009, 10:22

Dennis Beach pisze:From now on you have a great opportunity for a good price for stay in Rhodes Island.

Dennis Beach Studios - admired Gennadi village is located in the southern part of Rhodes, on the sea shore. PRASONISSI spot situated about 25 km from the hotel. Village center can be reached within 3 min. walk, where you can find the necessary medical assistance, pharmacy, or mail. Live in double rooms with toilet, shower and kitchenette. WIFI.

Price for a double room per day for all LATVIANS all 2009 SEASON ONLY 30 EUR per room!!!!!!!
We also can organize cheaper tickets for flights Vilnius – Rhodos - Vilnius ( 230 – 320 EUR)

i po co ludzie cos takiego pisza ???? mogli by czasem sie zastanowic....
pozdr,
K

* The best instructors and equipment (surfing, kites) the rental price.

* Best car rental prices

* Transfers from and to airport, equipment transportation

* Tours, Scuba Diving, etc.

* Lots of wind:)

RUSTAM J.
Dennis Beach Studios
+30 698 956 5348
+30 698 556 4718
www.dennisbeach.eu
info@dennisbeach.eu

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post23 lip 2009, 10:27

Dennis Beach pisze:Price for a double room per day for all LATVIANS all 2009 SEASON ONLY 30 EUR per room!!!!!!!

Maybe in September!
What about breakfast?

Wróć do „Spoty”