Szuwar pisze:do 35 węzłówchciałbym to zobaczyć
Wpadaj na półwysep z 35 węzłami pod pacha

Szuwar pisze:do 35 węzłówchciałbym to zobaczyć
rusio pisze:Koledzy, prośba o pomoc w wyborze latawca.
Waga 82kg, wzrost 188cm, ukończone IKO 2. Latawiec na półwysep helski, dopiero zaczynam przygodę z kite'em ale szybko się uczę więc coś żeby 2-3 sezony popływać z nastawieniem na lekki freestyle...
Poniżej kilka propozycji (12m2). Napiszcie co warto kupić a czego raczej nie.
Kite Gaterix 12m 2009
Best Nemesis HP 12m model 2008
Kiteloose model: Hawk 2007
RRD Type 8 2007
CABRINHA CROSSBOW 2 XBOW 12m2 rok 2008
NORTH RHINO 12m (2005)
CABRINHA CONVERT 2008
Szuwar pisze:sam ważę +/- 90kg przez co zazwyczaj jestem na kajcie o rozmiar wiekszym od ludzi 70kg i dwa rozmiary większym od kurczaków/kobiet o wadze 50kg, zdaje sobie sprawe jaki waga ma wpływ na rozmiar używanego latawca. Zdażyło mi sie pływać na 9 przy wietrze pod 40kts w szkwałach, ALE
jest zasadnicza różnica między pływaniem a walką o życie
wiem jaką górę ma crossbow 2 i xbow, ale to mega nieporozumienie podawać takie wartości jako predkość wiatru przy którym się pływa - ot co.
To chyba nie miejsce żeby lekkomyślnie podawać ludziom którzy nie wiedzą nawet jaki latawiec jest odpowiedni dla ich wagi na jakie warunki cyferki w które mogą uwierzyć? Później tylko słychać historie o mistrzach którzy próbowali startować jakieś duże zabytkowe C i gdyby ktoś nie zainterweniował byłaby masakra. Nie rozumiem zbytnio co takiego wspaniałego jest w chwaleniu się tym do ilu węzłów komu uda się przetrzymać latawiec, bo frajda z tego chyba niewielka![]()
pozdro
Szuwar pisze: Nie rozumiem zbytnio co takiego wspaniałego jest w chwaleniu się tym do ilu węzłów komu uda się przetrzymać latawiec, bo frajda z tego chyba niewielka![]()
zaqaz123456 pisze:Mam pytanie czy ten zestaw jest dla mnie odpowiedni przy wadze 89kg wzrost 175cm.U mnie wieje wiatr stały do 20knots(przeważnie)za miesiąc idę na kurs.Linki bym podał ale wtedy postu nie widać
Zestaw nr.1
Cabrinha Omega Latawiec 12m
Cabrinha Lab Rat Decha 140x35
Zestaw nr.2
Naish
Latawiec 16m
Decha 133
Zestaw nr.3
Latawiec Caution Spitfire 12m
Deska Gaastra XTC 135.
zaqaz123456 pisze:Znalazłem w dobrej cenie Havoc 12 M, Liquid force czy ten będzie odpowiedni?
wasil pisze:zaqaz123456 pisze:Znalazłem w dobrej cenie Havoc 12 M, Liquid force czy ten będzie odpowiedni?
Mieszkasz w Anglii czy tylko mi się wydaje?Kompletnie nic nie wiem o latawcach Liquid force,to marka raczej niszowa w Polsce.Generalnie rzecz ujmując na wszystkim można pływać,pytanie tylko co komu pasuje i odpowiada. Jeśli nie masz możliwości testowania (bo i tak się zdarza) to poczytaj fora,postaraj się znaleźć jak najwięcej informacji na temat tego latawca i wówczas podejmij decyzję.
zaqaz123456 pisze:wasil pisze:zaqaz123456 pisze:Znalazłem w dobrej cenie Havoc 12 M, Liquid force czy ten będzie odpowiedni?
Mieszkasz w Anglii czy tylko mi się wydaje?Kompletnie nic nie wiem o latawcach Liquid force,to marka raczej niszowa w Polsce.Generalnie rzecz ujmując na wszystkim można pływać,pytanie tylko co komu pasuje i odpowiada. Jeśli nie masz możliwości testowania (bo i tak się zdarza) to poczytaj fora,postaraj się znaleźć jak najwięcej informacji na temat tego latawca i wówczas podejmij decyzję.
Dokładnie rzecz biorąc w irlandiiCo do testów sprzętu to nie bardzo może tam gdzie będę robił kurs będzie można testować
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości