max_rm
Witam wszystkich. Ważę 65kg, mam podstawowy latawiec RRD 12m hybrydę. Czuje, że na mocniejsze wiatry potrzebny mi jest mniejszy latawiec, docelowo freestyle'owy. Chcialem kupic 9m, ale niektore osoby radzily mi 7m, uzasadniajac to, tym że będzie większy zakres wiatrowy. Ale czy 7m nie bedzie dla mnie zbyt maly na polskie wiatry? Teraz mam dylemat 9 czy 7 m?
waze dokladnie tyle samo uzywam malej deski bo 126 i mam dwa latawce RRD 10,5m i 7m i uwazam ze lepiej przy tej wadze nie mozna sobie dobrac rozmiarowki. Bo na 12m masz dobry dół, minimalnie lepszy niz na 10,5m ale za to gora slabiutka, no i 12 jest bardziej mulowata. 10,5 przy tej wadze to idealny podstawowy latawiec,bo po to specjalnie powstal taki rozmiar dla naszej wagi +/-okolo10kg. ale jesli przeplyniesz sie na mniejszym latawcu to zobaczysz ile zabawy tracisz na swojej 12

dlatego kupilem sobie 7m i plywam na niej juz od 16-18wezlow. Wiec lepiej bierz 7m i napewno nie pozalujesz

koledzy Ci dobrze mowia.
jak ja plywam na 7m w jej dolnym zakresie to goscie z waga 3cyfrowa sie dziwia ze daje rade na takiej szmatce

bo oni wtedy czesto uzywaja 13-14m^^