wdx pisze:Pogoda jak widać za oknem /gdynia/, szkółka wybrana... Trochę lipa z wolniejszym czasem w pracy, a w licpu to zakładam masakrę na zatoce. Co doradzicie?
wdx pisze:Czyli 16-20 st, może popadać i podmuchać.
sdareks pisze:wdx pisze:Czyli 16-20 st, może popadać i podmuchać.
Kurde, zaraz tu komus….
Ja dzis czekalem na wiatr w temperaturach, ktore bardzo mocno
spadly ostatnio – az do 10 stopni – bo wlasnie sypal grad!
I niestety po burzy wylaczyl mi sie wiatr…
I ani przez mysli mi nie przeszlo, ze byc moze jest troche za zimno...
A ty mi tu kurde… Ehhh.
Jak sie nauczysz plywac i chwycisz bakcyla, spojrz na ten temat jeszcze raz
patron pisze:Rób teraz. Nie jest źle. Jak by się nie dało, to w szkółce by się nie podjęli na daną chwilę. Zadzwoń i się dowiedz czy możesz w tej chwili.
onzo pisze:Tak mnie naszło... może rzeczywiście trzeba pomyśleć o jakimś systemie wczesnego ostrzegania przed idącym białym szkwałem... Jakieś gwizdki, dzwonki, syreny czy coś...
evolutionVIII pisze:Na Mazurach po "białym" zainstalowano cos takiego w głównych portach i działa, więc nie widzę problemu.
patron pisze:evolutionVIII pisze:Na Mazurach po "białym" zainstalowano cos takiego w głównych portach i działa, więc nie widzę problemu.
Hm... a nie istniał zawsze taki system ostrzegania? Pamiętam, że jak znajomy mial kilka lat temu dyżur w bosmance w Pieczarkach, wywiesił przypadkiem za poręcz bosmanki flagę mówiącą o niebezpieczeństwie i nagle do portu spłynęła cała masa żaglówek z połowy jeziora DarginWięc jakiś system ostrzegania istniał zawsze..
Chyba że teraz wprowadzili coś nowego? Masz jakieś informacje, albo link gdzie można doczytać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości