Skracanie Baru

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post09 cze 2009, 11:14

Cześć, szukałem na forum ale nie znalazłęm:)

Mianowicie mam bar naisha 07 20" i chce z niego zrobić 18", pojęcie z grubsza mam jak to zrobić ale może ktoś już to robił wcześniej i może opisać czego się spodziewać, pozdro Piotrek

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post09 cze 2009, 17:03

Cygański król pisze:Cześć, szukałem na forum ale nie znalazłęm:)

Mianowicie mam bar naisha 07 20" i chce z niego zrobić 18", pojęcie z grubsza mam jak to zrobić ale może ktoś już to robił wcześniej i może opisać czego się spodziewać, pozdro Piotrek

jak sciagniesz gumy na koncach baru wszystko stanie sie jasne :)
pod gumami sa zawazane linki, rozwiazujesz, brzeszczot, na koncach usuwasz owijke, wiazesz linki, naciagasz gume.
byly tez bary w ktorych pod gumowymi osłonami na koncach były wywiercone otwory.

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post11 cze 2009, 10:33

maski pisze:
Cygański król pisze:Cześć, szukałem na forum ale nie znalazłęm:)

jak sciagniesz gumy na koncach baru wszystko stanie sie jasne :)
pod gumami sa zawazane linki, rozwiazujesz, brzeszczot, na koncach usuwasz owijke, wiazesz linki, naciagasz gume.
byly tez bary w ktorych pod gumowymi osłonami na koncach były wywiercone otwory.

U mnie było duuużo bardziej to skąplikowane, ale poradziłem sobie więc jakby ktoś potrzebował wsparcia to służę pomocą;

U mnie było tak: najpierw trzeba było rozwiązać supełki wogóle aby ściągnąć gumy, potem ukazała mi się pętelka przepuszczona przez dziórę - aby ją zdjąć trzeba było całość (gumy i silikonową rurkę) ściągnąć z linki - dopiero dało się zdjąć. potem wymontować 4 plastikowe części z końcówki i dopiero ciąć wiercić itp;D znacznie więcej funu było jednak przy skłądaniu:!

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”