Ozone Edge 2009 - coś o jegomości wiadomo??

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2009, 16:10

lukdh pisze:To samo było kiedyś z Takoonem - lubiany przeze mnie Skoop, a później Skoop2 zatracił swoją "tożsamość" i przyszła kolej na mdłe i bez specjalnego wyrazu żeby nie powiedzieć dosadnie nieudane latawki.
Przykra sprawa...

Dobrze że napisałeś, że było .....
Nowe Takoony do przetestowania na Małym Morzu w bazie Board&Kite. Zdecydowanie mają swoja tożsamość :thumb: :arrow: http://kiteportal.pl/news/781/takoon_demo_center.html

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2009, 19:51

...no, to teraz nam się trochę przejaśniło :wink:

...dużo Smokie pływałeś na RX ? z nowym bridlem czy starym?

Lukdh jeszcze raz zachęcam do wyrobienia sobie własnego zdania :hand: :arrow: internet jest jak papier- wszystko przyjmie :wink:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2009, 21:23

Chyba ze starym na testach w Rewie. Pływałem chwile, ale na tyle długo żeby więcej na nim nie pływać ;)

Apropos Takoonów to Furia 2 jest całkiem podobna w odczuciach do Sporta jak dla mnie :)

Awatar użytkownika
nosens
Kontaktowanie:

Post16 cze 2009, 22:04

Smokie pisze:Nie koloryzujmy Edge w tym roku szczególnie w dużych rozmiarach jest porażką. Zachowuje się jak Loop 5 lat temu. Jedna wielka meduza i do tego wolna. Może małe rozmiary dają rade ale duże :snooty:

To mnie pocieszyles:? Bo ja akurat kupilem kota w worku, i teraz pozostaje mi tylko czekac. No ale nic zobaczymy...Napewno nie omieszkam napisac co mysle.

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post16 cze 2009, 22:19

nosens pisze:
Smokie pisze:Nie koloryzujmy Edge w tym roku szczególnie w dużych rozmiarach jest porażką. Zachowuje się jak Loop 5 lat temu. Jedna wielka meduza i do tego wolna. Może małe rozmiary dają rade ale duże :snooty:

To mnie pocieszyles:? Bo ja akurat kupilem kota w worku, i teraz pozostaje mi tylko czekac. No ale nic zobaczymy...Napewno nie omieszkam napisac co mysle.

Nigdy nie zrozumiem.
Wydać kilka tysięcy na latawiec i nawet na nim się nie przepłynąć ?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukdh

Post17 cze 2009, 11:13

Lukdh jeszcze raz zachęcam do wyrobienia sobie własnego zdania internet jest jak papier- wszystko przyjmie

Nie musisz mnie zachęcać - z pewnością to zrobię.
Gdybym polegał na internecie to pewnie dalej latałbym na F-One Mach 1 dając wiarę w to co piszą na forum - a często wygląda to tak że w zasadzie każdy sprzęt jest zjechany od góry do dołu w zależności od opcji politycznej recenzenta :wink:

Tak więc dzięki wszystkim za uwagi, gdy nadarzy się tylko okazja abym mógł sam porównać nowego Edge'a z tym z 2007r z pewnością to uczynię a wrażeniami podzielę się możliwie najbardziej obiektywnie :)

Awatar użytkownika
bAxx
Kontaktowanie:

Post18 cze 2009, 21:37

jestem posiadaczem RX 11m i moje pierwsze wrażenie jest raczej pozytywne:)
krótko mówiąc i porownując do np Sport to jednak Edge ma piekne długie noszenie (tak jak chcialem) i podczac ostrzenia pod wiatr nie traci wogole na mocy... lol
myśle ze jednak jak polatam troche wiecej na ladzie to wypowiem się w szczegółach.... jak na razie na wodzie wrażenia odbieram pozytywnie:)

mysle ze na dniach cos skrobne wiecej:)

pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 cze 2009, 16:37

lukdh pisze:
Nie koloryzujmy Edge w tym roku szczególnie w dużych rozmiarach jest porażką. Zachowuje się jak Loop 5 lat temu.

Niech to dunder świśnie - co to za straszna tendencja żeby firmy które zrobiły jeden z najlepszych w danym okresie latawców z roku na rok partaczyły sprawę i obniżały poziom :?

Chociaż ten jellyfishing brzmi fatalnie..

.. i wygląda podobnie :/
zwłaszcza z perspektywy pilota :idea:

lukdh pisze:no i pytanie jak z tą windą bo jeśli po tej stronie klapa ( w sensie jak na standardy do których pierwszy Edge nas przyzwyczaił) to koncentrowanie się wyłącznie na Ozonie przestaje mnieć sens.

zapomnj niestety o windzie jak w EDGE '08
został to wiele razy juz powiedziane
przez kilka osób na tym forum :idea:

pzdr

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2009, 19:46

...a tu dla odmiany, nieco inny punkt widzenia na EDGE RX 09 :chłopcy cieszą się z nowego sprzętu i przede wszystkim dobrze bawią :lol:

http://kiteloosers.wordpress.com/2009/06/18/rodos-praso-2009/#comments

Awatar użytkownika
Misiow
Deska: Surf/Race/TT-Split/MTB
Latawiec: Ozone Reo-Edge-Manta/FS S3

Post24 cze 2009, 18:15

Ziomek. pisze:
lukdh pisze:
Nie koloryzujmy Edge w tym roku szczególnie w dużych rozmiarach jest porażką. Zachowuje się jak Loop 5 lat temu.

Niech to dunder świśnie - co to za straszna tendencja żeby firmy które zrobiły jeden z najlepszych w danym okresie latawców z roku na rok partaczyły sprawę i obniżały poziom :?

Chociaż ten jellyfishing brzmi fatalnie..

.. i wygląda podobnie :/
zwłaszcza z perspektywy pilota :idea:

lukdh pisze:no i pytanie jak z tą windą bo jeśli po tej stronie klapa ( w sensie jak na standardy do których pierwszy Edge nas przyzwyczaił) to koncentrowanie się wyłącznie na Ozonie przestaje mnieć sens.

zapomnj niestety o windzie jak w EDGE '08
został to wiele razy juz powiedziane
przez kilka osób na tym forum :idea:

pzdr

uuuuhahahaha , dobre ;-) .. a jakie "resume" no no "pozazdrościć" chłopakom "pesymy "...a kolega "Z." to musi chyba mieć olbrzymie problemy z tym "niedobrym" Ozonem jakby mu conajmniej sprzedaż "jakichś" kitów poleciała w dół sromotnie , up & down be cool and easy man niekoniecznie trzeba sie zachowywać jak typical sales rep. ever... - no replay needed :naughty: ;-)
Ale do rzeczy : zwykłem się dzielić poglądami wiec to nieśmiało czynie ;-) however ;-) widząc dość prosty schemat argumentowania niektórych "ziomali" na tym forum łącznie z "bluzganiem" nie liczę na podtrzymanie konwersacji! - no replay needed :naughty: Niniejszym wiec ograniczę się do mojego jedynego tylko wniosku dedykowanego dla tych którzy lubią np tego producenta Ozone lub tych którzy mają ochotę spróbować polatać ... a mianowicie :
mam bardzo duuuże szczęście ze się nie napatoczyłem wcześniej na tego posta bo po przeczytaniu jego pesymistycznej części pewnie bym nawet nie spojrzał na nowego RX ;-) że nie wspomnę o kupnie. A tymczasem już go kupiłem rozm.11m a następnie po tygodniu zaraz drugiego w rozmiarze 9m - no chyba że jestem masochista :lol: aaa no i jeszcze dodam ze do tej pory miałem Light , Sport i Edge 07, potem EdgeII 08. Krótko reasumując dlaczego wypłacilem kolejne ponad 2K EUR :-(a nie np kupiłem inne marki za połowę tego lub czasami taniej itd ..? dla mnie to proste!!! : bo to najlepsze kite's z Ozone jakie miałem kiedykolwiek w łapach ! I please nie słuchajcie gawędziarzy... warto samemu spróbować i się przekonać a widze że w Polsce to też można mieć w ofercie za free :thumb: .
Oczywiście potwierdzam zalety tych latawców prezentowane szeroko na np zagranicznych forach Kite lub dość rzetelnie przez niektórych dealerów - oczywiście nie tych byłych hehe;-) (niefajne sales rules :naughty: ). miałem już okazje je porządnie przetestować pływając w ciagu ostatnich dwóch tygodni przez ponad 70h w warunkach od 12 do 40 knt i nie mam wątpliwości że maja ogromny " in +" potencjał !!! jedyne co mnie denerwowalo i wywalilem od razu drugiego dnia to safety linka ktora dochodzi aż do chicken loopa. Na szcześće dają w zestawie "o shit handle" - czy jak to się tam nazywa wiec easy job.

a w ogóle to nic przeciwko aby nam wszystkim extra wiało i nie zawsze w oczy ;-)....

PZPR ;-)
Misiow
niepoprawny pasjonat obieżyświat :wave2:
od czterech lat na Wodzie, Lądzie, Śniegu
Driven by KiteSports
:thumb:

Awatar użytkownika
lukdh

Post24 cze 2009, 19:11

..? dla mnie to proste!!! : bo to najlepsze kite's z Ozone jakie miałem kiedykolwiek w łapach !

No proszę a jednak nie jest tak źle z Ozonem 2009 :wink:

Misiow - mógłbyś w paru słowach napisać jakie są Twoje wrażenia z porównania Edge'a 07r z Rx'em w rozmiarze 9m?
Krótko: szybkość, winda, ewentualnie jeśli poganiasz unhooked to również.
Bardzo dzięki za podniesienie na duchu gdyż przyznam gotowy byłem nie zmieniać Edge'a 2007r dopóty dopóki Ozone nie wypuściłby czegoś o czym wszyscy zgodnie będą wypowiadać się w superlatywach tak jak to było właśnie we wspomnianym '07r.
Choćbym miał czekać i do 2019r :D

Awatar użytkownika
Misiow
Deska: Surf/Race/TT-Split/MTB
Latawiec: Ozone Reo-Edge-Manta/FS S3

Post24 cze 2009, 22:22

lukdh pisze:
..? dla mnie to proste!!! : bo to najlepsze kite's z Ozone jakie miałem kiedykolwiek w łapach !

No proszę a jednak nie jest tak źle z Ozonem 2009 :wink:

Misiow - mógłbyś w paru słowach napisać jakie są Twoje wrażenia z porównania Edge'a 07r z Rx'em w rozmiarze 9m?
Krótko: szybkość, winda, ewentualnie jeśli poganiasz unhooked to również.
Bardzo dzięki za podniesienie na duchu gdyż przyznam gotowy byłem nie zmieniać Edge'a 2007r dopóty dopóki Ozone nie wypuściłby czegoś o czym wszyscy zgodnie będą wypowiadać się w superlatywach tak jak to było właśnie we wspomnianym '07r.
Choćbym miał czekać i do 2019r :D

hehe wiem jak jest ,ja kombinuje tak : lepiej czytać różne źródła ale skupić się na mniej "pesymistycznych" krajach bo w takich to zawsze się znajdzie "ktoś" kto skutecznie obrzydzi nawet super auto bo powie że: słyszał że było dobre ale się podobno psują a w ogóle to zamiast robić lepsze to robią coraz gorsze ... itp a dlaczego niby mieliby? no to wtedy się wymyśli ze nie mają kasy albo jakieś inne bzdury bo net przyjmie vsjo a logo w każdej odsłonie to reklama za free! no i forma kontrowersyjna zawsze przyciąga uwagę ... ja tego nie lubię ale może to dlatego ze wyjechałem jakieś 7 lat temu i mi się poprzestawiało tj zwariowałem jak pewnie ktoś napisze ;-) (joke) reasumujac lepiej nie czytać za wiele tylko do dzieła, ciśnij jakiegoś sales rep'a i umów się na test , mój b. dobry kolega miał ten dylemat co ty dwa tygodnie temu i zwariował jak sie przepłynął na RX hehe wiec jest duże prawdopodobieństwo że będzie git :-) a krótko to mogę tak :
Szybkość - absolutnie 09 lepiej a jak podepniesz dodatkowo czarodziejska speed line to jeszcze szybciej - nie każdy to może lubić bo kite szybko zmienia pozycje szczególnie jak się coś "omsknie" :-)...
winda - obserwuje że skacze na równi a czasami wyżej niz wiekszosc ludków na spotach gdzie latam, pewnie dlatego ze waze 65kg hehe ale wczesniej raczej! tego nie miałem - to ocena kolegów żeby było jasne:-) a hang time powoduje że udanie ląduje większość takich skoków bo ten latawiec stawia cie bardzo powoli spowrotem jak robisz ok, wiec absolutnie plus dla RX (nie trzeba specjalnej filozofi i techniki jak w 07 czy 08 żeby wystrzelić jak z procy to pewnie też powód dlaczego tak można skakać!)
unhooked nie ma porównania jak dla mnie do 07 i nawet do 08 , stabilny power przyjemnie nie wyrywa rąk i cały czas równo ciągnie oczywiście nie robię cudów ale podstawowe tricki jakiś kiteloop itp i co lepsze skuteczność poprawnie wykonanych mi rośnie wiec znowu chce mi się kombinować z nowymi trickami....
co pamiętam jeszcze to siły na barze były koszmarem w 07 jak dla mnie szczególnie jak przywaliło.. (jestem bardziej techniczny to pewnie dlatego ) w 08 było za lekko szczególnie jak się przesiadłem po 07a w 09 jest poprostu wsam raz, czujesz lepiej latawkę gdzie jest a prowadzenie latawca bez wysiłku jedna reką to frajda bo np możesz druga wykorzystać do innych tricków w tym dłubania w nosie i machania do wymuszających pierszeństwo ;-) ....
aaa no i podstawowa sprawa "0" wstecznej pracy latawca czy przepadania a po tym jak latawka przelatuje szybko na druga stronę i zatrzymujesz ja nad woda tuż po zwrocie to od razu jest gotowa do reloadu i sie nie cofa tylko generuje ciąg wiec nawet jak np coś sknocisz to jest duża szansa ze odjedziesz element bez liptona za co plus duży dla RX ... w 07 bez szans ... sorki ze jestem trochę anty w stosunku do 07 ale pewnie sam się przekonasz .....

a w ogóle to nic przeciwko aby nam wszystkim extra wiało i nie zawsze w oczy ....:wink:

PZPR :wink:
Misiow
niepoprawny pasjonat obieżyświat :wave2:
od czterech lat na Wodzie, Lądzie, Śniegu
Driven by KiteSports :thumb:

Awatar użytkownika
lukdh

Post01 lip 2009, 11:29

... sorki ze jestem trochę anty w stosunku do 07 ale pewnie sam się przekonasz .....

8) Dzięki bardzo za wszystkie słowa. Pozostaje jedynie przekonać się na własnej skórze o wszystkim tym o czym piszesz.

Raz jeszcze dzięki wszystkim za dobre i złe słowa :wink: i pozdrowienia dla Wszystkich.
Darz bór!

Picu
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post01 lip 2009, 12:30

Jak już przetestujesz to daj znać. Też chcę kupić latawiec z dobrą windą i rozważam Edga 09

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2009, 02:11

[quote="Misiow"]

uuuuhahahaha , dobre ;-) .. a jakie "resume" no no "pozazdrościć" chłopakom "pesymy "., up & down be cool and easy man niekoniecznie trzeba sie zachowywać jak typical sales rep. ever... - no replay needed ...
Ale do rzeczy : zwykłem się dzielić poglądami wiec to nieśmiało czynie ;-) however ;-) .. konwersacji! - no replay needed
...please nie słuchajcie gawędziarzy...

..zwłaszcza sypiących "ponglish'em" jak z rękawa :idea: :lol:

przez chwilę myślałem że piszesz serio
ale jak doczytałem że edge rx MA windę "jak z procy"
to upewniłem się że nie lada żartowniś z Ciebie :lol:

jak napisałeś o Twoim poziomie pływania
więcej zrozumiałem
TEN latawiec MOŻE Tobie wystarczać :idea:
jednak jeśli zacząłbyś się zabierać za COŚ więcej
to edge zacznie Cię BARDZO :idea: ograniczać
i jeśli tak kochasz Ozony koniecznie - to kieruj swe myśli w kierunku SPorta :idea:

co do "BYŁYCH" dystrybutorów Ozona - JAKI rozmiar potrzebujesz i na kiedy??? :lol:
leżą u mnie 3 szt 2009 - ale nawet nie chce mi sie już na nich pływać :idea:
mam zdjęcia wrzucać?

pzdr

Wróć do „Recenzje & Opinie”