lukdh pisze:..? dla mnie to proste!!! : bo to najlepsze kite's z Ozone jakie miałem kiedykolwiek w łapach !
No proszę a jednak nie jest tak źle z Ozonem 2009
Misiow - mógłbyś w paru słowach napisać jakie są Twoje wrażenia z porównania Edge'a 07r z Rx'em w rozmiarze 9m?
Krótko: szybkość, winda, ewentualnie jeśli poganiasz unhooked to również.
Bardzo dzięki za podniesienie na duchu gdyż przyznam gotowy byłem nie zmieniać Edge'a 2007r dopóty dopóki Ozone nie wypuściłby czegoś o czym wszyscy zgodnie będą wypowiadać się w superlatywach tak jak to było właśnie we wspomnianym '07r.
Choćbym miał czekać i do 2019r

hehe wiem jak jest ,ja kombinuje tak : lepiej czytać różne źródła ale skupić się na mniej "pesymistycznych" krajach bo w takich to zawsze się znajdzie "ktoś" kto skutecznie obrzydzi nawet super auto bo powie że: słyszał że było dobre ale się podobno psują a w ogóle to zamiast robić lepsze to robią coraz gorsze ... itp a dlaczego niby mieliby? no to wtedy się wymyśli ze nie mają kasy albo jakieś inne bzdury bo net przyjmie vsjo a logo w każdej odsłonie to reklama za free! no i forma kontrowersyjna zawsze przyciąga uwagę ... ja tego nie lubię ale może to dlatego ze wyjechałem jakieś 7 lat temu i mi się poprzestawiało tj zwariowałem jak pewnie ktoś napisze

(joke) reasumujac lepiej nie czytać za wiele tylko do dzieła, ciśnij jakiegoś sales rep'a i umów się na test , mój b. dobry kolega miał ten dylemat co ty dwa tygodnie temu i zwariował jak sie przepłynął na RX hehe wiec jest duże prawdopodobieństwo że będzie git

a krótko to mogę tak :
Szybkość - absolutnie 09 lepiej a jak podepniesz dodatkowo czarodziejska speed line to jeszcze szybciej - nie każdy to może lubić bo kite szybko zmienia pozycje szczególnie jak się coś "omsknie"

...
winda - obserwuje że skacze na równi a czasami wyżej niz wiekszosc ludków na spotach gdzie latam, pewnie dlatego ze waze 65kg hehe ale wczesniej raczej! tego nie miałem - to ocena kolegów żeby było jasne:-) a hang time powoduje że udanie ląduje większość takich skoków bo ten latawiec stawia cie bardzo powoli spowrotem jak robisz ok, wiec absolutnie plus dla RX (nie trzeba specjalnej filozofi i techniki jak w 07 czy 08 żeby wystrzelić jak z procy to pewnie też powód dlaczego tak można skakać!)
unhooked nie ma porównania jak dla mnie do 07 i nawet do 08 , stabilny power przyjemnie nie wyrywa rąk i cały czas równo ciągnie oczywiście nie robię cudów ale podstawowe tricki jakiś kiteloop itp i co lepsze skuteczność poprawnie wykonanych mi rośnie wiec znowu chce mi się kombinować z nowymi trickami....
co pamiętam jeszcze to siły na barze były koszmarem w 07 jak dla mnie szczególnie jak przywaliło.. (jestem bardziej techniczny to pewnie dlatego ) w 08 było za lekko szczególnie jak się przesiadłem po 07a w 09 jest poprostu wsam raz, czujesz lepiej latawkę gdzie jest a prowadzenie latawca bez wysiłku jedna reką to frajda bo np możesz druga wykorzystać do innych tricków w tym dłubania w nosie i machania do wymuszających pierszeństwo

....
aaa no i podstawowa sprawa "0" wstecznej pracy latawca czy przepadania a po tym jak latawka przelatuje szybko na druga stronę i zatrzymujesz ja nad woda tuż po zwrocie to od razu jest gotowa do reloadu i sie nie cofa tylko generuje ciąg wiec nawet jak np coś sknocisz to jest duża szansa ze odjedziesz element bez liptona za co plus duży dla RX ... w 07 bez szans ... sorki ze jestem trochę anty w stosunku do 07 ale pewnie sam się przekonasz .....
a w ogóle to nic przeciwko aby nam wszystkim extra wiało i nie zawsze w oczy ....
PZPR
Misiow
niepoprawny pasjonat obieżyświat
od czterech lat na Wodzie, Lądzie, Śniegu
Driven by KiteSports