Psycho III dlugosc linek (bar)

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
Kwasny
Kontaktowanie:

Post20 cze 2009, 12:29

panowie pomocy
mam starego psychola i ktos w nim pokombinowal
wydaje mi sie ze bar mam za daleko od siebie.. ja juz sie nauczylem tak latac ale jak puszczam kogos nowego to nie da rady tyle rak wyciagnac i zaciaga caly czas...
patrzac na ten rysunek
http://img507.imageshack.us/img507/3625/linkapsychoiii.jpg

depower leader line mam krotsze
a depower loop line dluzsze o jakies 15 cm!
wychodzi na to samo ale dalej trza rece wyciagac... czy to jest po to zeby mocniej zacinac?
czy chodzi o to azeby wszystkie linki byly w lini (czerowna zielona i leader line?) a reszta mozna kombinowac?

PeAcE

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 cze 2009, 12:52

na moje:
poproś kogoś, żeby trzymał końce linek od strony latawca równo i mocno, a Ty udaj się do baru (;))
przy zaciągniętym barze i maksymalnie odpuszczonej taśmie depowera linki nośne i sterujące powinny mieć równą długość. Jeśli nie mają - możesz albo regulować na węźle między 'depower leaderline' a trymerem, albo skracając-wydłużając linkę depowera - tę po której przesuwa się bar.
Na długiej lince depowera masz większą 'płynną' regulację mocy. Kiedy skrócisz linkę, będziesz musiał więcej pracować taśmami, zwłaszcza zauważalne będzie to w nierównym wietrze (np. na śródlądziu), ale będzie wygodniej obsługiwać latawiec ludziom z krótszymi rękoma.
Zatem - do dzieła!

PS. Jeśli już kompleksowo podchodzimy do sprawy - wyreguluj sobie również tzw. mixer -> zrób mixer-test.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2009, 11:51

Dobrze by było gdybyś podał jakie masz dokładnie te długości linek w cm, a nie tylko co jest krótsze od czego :wink: , oraz jaki to jest Psycho3, bo na avatarze masz Psycho3 10 m2, a link odnosi się do 6 m2.
Na pewno coś wymyślimy!!!

Pozdr

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”