Z Grajewa trzeba jechać na Ełk. Zaraz po prawej stronie będziesz widział jeziorko i skręcasz w prawo. Droga jest szutrowa dookoła tego akwenu. Można też na Augustów i w lewo na Toczyłowo. Na wtorek ICM daje lepsze warunki. Ja będę jutro po południu i pewnie we wtorek jak powieje.
Rzeczywiście z Białego w Grajewie na Augustów i dalej czujnie strzałka Toczyłowo w lewo doprowadza asfaltem prosto na spocik. Postaram się być na 12tą. Dzisiaj to było kichowato i wybrałem Dworek Opartowo na Rajgrodzkim. Niestety nie ma tam płytko. Jest fajna łączka i klimacik. Wystarczy wrócić i trafić w plażę o długości 100m. Wiatr był lepszy niż w Toczyłowie.
o proszę i nawet rajgrodzkie. Na Toczyłowie zobaczcie miejsce po drugiej stronie jeziora, doprowadzi was tam szutrowa droga, dawno tam nie byłem ale zawsze była tam ogromna trawiasta przestrzeń. Z tego co pamiętam też dno szybko umyka spod nóg. Na rajgrodzkim jest jeszcze jedno miejsce warte sprawdzenia. W Tamie w lewo i droga doprowadzi do otwartej trawiastej polany po prawej stronie drogi. Tylko tam z reguły wieje od brzegu.
Tak przed Zawadami (w Tamie w lewo) jest zajebista łączka kajtowa ogrodzona drutem kolczastym ale na tyle duża że się da. Miejsce prześliczne widokowo i można ustawić kamerkę na górce w czasie pływanka. Aż mnie kusi żeby sprawdzić.
Dzisiaj testowaliśmy z Bartesso Toczyłowo. Wiało 7 do 14 supełków. Warunki graniczne ale miejsce daje komfort powrotu drogą z kajtem w powietrzu. No i jest płasko . Fajne dziewczyny przyjeżdżają rowerkami
witam ,ja stawiam dopiero pierwsze kroki w kitesurfingu a wlasciwie pierwsze upadki na wodzie jest gdzies jakies dobre miejsce na siemianówce gdzie moglym poprobowac ustac na desce a przy okazji w miare caly wrocić do domu ?