Rodos prasonisi lipiec

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
rafi19891

Post04 lip 2009, 17:45

ja jadę teraz do prasonisi 20 lipca09.
Jestem początkującym kitesurferem będę wypożyczał sprzęt. Mam iko2 ale takie niepełne. Czy ktoś będzie tam na pływał w tym czasie i od czasu do czasu mógłby mi udzielić jakiś wskazówek dot. nauki pływania na kite tam na miejscu ? będę wdzięczny Smile

założyłem temat. żeby nie robić offtopu.

Czyli jak nie umiem pływać to nie wypożyczą mi sprzętu? No raczej nie umiem. W Chałupach tylko kilka halsów zrobiłem, w zeszłym roku.

Będę tam miał 6 dni pływania. Chcę przeznaczyć na to 300e
7 dni wypożyczenia sprzętu to 260e. Chciałbym do tego instruktora na jakieś porady i odświeżenie pamięci.

A można jakieś namiary na tą bazę?
Piszę do nich cały czas maile(info@wind4fun.pl) i w ogóle nie odpowiadają.
Można mail do tego typa co tam szkoli ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

[/quote]

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post05 lip 2009, 13:21

sluchaj Rafi,
juz pisalem w innym temacie, ze NIE WYPOZYCZA CI sprzetu w szkolce jesli nie potrafisz dobrze plywac (czytaj ostrzyc do wiatru). Podobnie rzecz sie ma z asekuracja. Tam sie plywa albo na plaskim offshore (tam sa szkolki i asekuracja) albo na weve onshore gdzie plywasz na wlasna odpowiedzialnosc. Wiec albo wykupujesz tam jakies godziny kursu (i wowczas masz w szystko w cenie i nie martwisz sie o nic) albo kombinujesz swoj sprzet i probujesz na wave tak dlugo az nauczysz sie dobrze ostrzyc do wiatru. Wowczas mozesz wykupic sobie asekuracje i ruszac na plaska.
ps. no chyba, ze znajdziesz sobie tam jakiegos prywatnego instruktora ze swoja prywatnym pontonem i obsluga, ktory bedzie Ciebie specjalnie mial na oku i zwozil co chwila z plaskiej :). Ja w kazdym razie o czyms takim jeszcze nie slyszalem.

balcer

Post05 lip 2009, 23:10

wybiera się ktoś z poznania 10.07? może nawet do luca cypria w Faliraki?
Ktoś ma doświadczenie jak się najlepiej zapakować w CentalWings?
(deska osobno? czy zapakować wszystko w quiver?czy nie ma problemu jak będę miał w podręcznym kita z barem?)
Z góry dzięki

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post05 lip 2009, 23:34

balcer pisze:wybiera się ktoś z poznania 10.07? może nawet do luca cypria w Faliraki?
Ktoś ma doświadczenie jak się najlepiej zapakować w CentalWings?
(deska osobno? czy zapakować wszystko w quiver?czy nie ma problemu jak będę miał w podręcznym kita z barem?)
Z góry dzięki

Wg mnie :lepiej deska osobno[ ale quiver też czasami uda się przetransportować bez kosztów, zależy od humoru pana/pani na zmianie],kite + "miętkie" akcesoria na podręczny a baru do kabiny nie zabieraj: to przecież bardzo niebezpieczne narzędzie :wink: serio, serio :idea:
Ostatnio zmieniony 06 lip 2009, 11:14 przez GURU 10.5, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post05 lip 2009, 23:46

Ja kiedys wozilem wszedzie quiver 135 cm gdzie mialem wszystko.. i raz przechodzil, a raz nie (czesciej jednak nie). Ostatnio mam lepszy wg mnie sposob i czesciej sie sprawdza (nic nie place). Latawce, ciuchy i akcesoria woze w torbach. Deski (2szt) w jak najmniejszych pokrowcach. Jest to wowczas lekki i waski pakunek, ktory bardzo czesto przechodzi bez problemow. A w Grecji dodatkowo z duzym quiverem mozesz miec problemy np. w autobusie transferowym lotnisko-hotel-lotnisko.

Święty
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 lip 2009, 16:59

siema, wybieram się w ten czwartek do prasonisi, ma ktoś podobne plany? 8) jak to jest w końcu z tą płaską wodą? można pływać czy nie? bez asekuracji czy z?
dzięki i pozdro

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post06 lip 2009, 17:16

Święty pisze:siema, wybieram się w ten czwartek do prasonisi, ma ktoś podobne plany? 8) jak to jest w końcu z tą płaską wodą? można pływać czy nie? bez asekuracji czy z?
dzięki i pozdro

Zawsze mozna bylo i mozna nadal plywac na plaskiej. Mozesz plywac bez asekuracji, mozesz plywac z (Twoja wola). Ja zawsze plywam bez i jakos zyje. Sprzet tez jak dotad nie odplynal w sina dal :). Z Tarasem i chlopakami idzie sie zawsze jakos dogadac.
Natomiast jak jest duzy tlok na plaskiej (a pewnie teraz bedzie) to dla swietego spokoju lepiej juz sobie wziac ta asekuracje i byc ubezpieczonym od tych co Cie mozga z nienacka przyatakowac :), a to dosc czesto sie tam zdarza.

massca
Kontaktowanie:

Post08 lip 2009, 15:36

żeby juz nowego tematu nie zakładać:

planuje urlop z żona na rodos. calego czasu na kity nie poświęce ale może uda sie 3-4 dni popływać i podszkolić to co nauczyłem sie w RSZ w czerwcu (IKO 1-2).

Które bazy polecacie?

Czy na Rodos jest taka miejscówka jak RSZ (polska baza + fajna atmosfera?)

Jeśli nie, to które polecacie dla początkującego?

Gdzie kupować w razie czego wyjazd ?

pozdrawiam
Michał

natka
Deska: nobile 50 fifty
Latawiec: ozone C4
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 7 razy

Post08 lip 2009, 16:01

polecam polską baze na Prasonissi (poludnie wyspy) Wind 4 Fun
polscy instruktorzy + fajna atmosfera ,tak jak chciales :)
jesli chodzi o miejscowke to najlepiej cos blisko spotu np Genadia ale skoro piszesz ze tylko 3-4 dni chcesz plywac i wolisz bardziej turystyczne miejsce to polecam Lindos.
pozdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”