Opiszcie latawke Best Waroo

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post23 sie 2009, 21:42

jeszcze na chwile wracajac do waroo, to dzisiaj myslalem, ze mnie szlag trafi - pienka pogoda, wiatr..... ale po modelu '06, niestety rownierz w modelu '08 glowny wentyl glownej tuby stwierdzam jest do bani...
lubi byc niestety nieszczelny. jest to mocno drazniace, ze w takiej prostej sprawie nie znalezli chlopaki z best sprawnego rowziazania...

jestem ciekaw jak modele '09 no i te wchodzace, czyli '10...

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2009, 22:56

MArcinBe pisze:jeszcze na chwile wracajac do waroo, to dzisiaj myslalem, ze mnie szlag trafi - pienka pogoda, wiatr..... ale po modelu '06, niestety rownierz w modelu '08 glowny wentyl glownej tuby stwierdzam jest do bani...
lubi byc niestety nieszczelny. jest to mocno drazniace, ze w takiej prostej sprawie nie znalezli chlopaki z best sprawnego rowziazania...

Hej, zależy o którym wentylu piszesz - deflate zapewne? Sprawdzają się dobrze trzy rzeczy ( w następującej kolejności, do wyboru lub naraz;) ) :

- założenie "trytytki" ( opaski zaciskowej ) na wentyl i jego mechaniczne ściśnięcie
- trochę silikonu dookoła
- również trochę kleju.

Na moim kajcie nie zdarzyło mi się nigdy, na szkółkowych, zwłaszcza małych rozmiarach możliwe.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 sie 2009, 00:40

TU jest dobry link to uszczelnienia korkow we wszystkich latawcach nie tylko Besta.

Waroo 010 nie jest calkowita delta ale bedzie mial dodanych bajerow z Kahoony oraz Nemesisa. Pierwsze testy dopiero pod koniec wrzesnia.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post24 sie 2009, 10:28

dzieki panowie,
tak chodzi o glowny wentyl deflate.
metode z linku znam, ale nie stosowalem
stosuje minimalistyczna wersje pierwszego rowziazania Przemassa (cienki sznurek dookola wentyla), tylko kurde nie o to chodzi, zeby w Pana Slodowego bawic w tak banalnej sprawie...

po prostu troszke drazni to, a klejow, czy silikonow nie chce stosowac, bo przy sprzedarzy latawca na pewno wiele osob bedzie krzywo patrzyc..

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post24 sie 2009, 10:57

No dokładnie, mi się też wydaje że pierwsza metoda jest najlepsza. Może spróbuj załatwić taką plastikową opaskę z ząbkami którą się zaciska- raz zakładasz i masz po sprawie. Nie wiem jak ona się dokładnie nazywa niestety.Raz zakładasz i po sprawie.

Co do Waroo chodzi mi tylko o to, że czasem kota można zagłaskać. Mrukliwy pan na filmiku mówi o poprawieniu szybkości skrętu ( jak zresztą co roku ) - tylko że jak to poprawili w Nemesisie 09 to nie ma już W OGÓLE kiteloopów. A akurat prędkość i skręt w waroo 09 jest doskonała, nie trzeba jej zmieniać w tym latawcu freeride wg mnie. Moja opinia co do delt to już osobny temat ;)

Awatar użytkownika
Felix

Post24 sie 2009, 11:17

W sobote miałem akcje z deflate również. Wyskoczył mi przy strzale w wode. Dobrze ze w pobliżu był, jakiś angol to podebrał, żeby mi sie woda do środka nie dostała. Musze coś z tym zrobić.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 sie 2009, 15:49

MArcinBe pisze:

faktycznie w 08 kilka razy nam sie zdarzyło na diflejcie..

w '09 i '10 póki co NIE

pzdr

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2009, 00:05

pierwsze info o WAROO 2010

Obrazek

nieco w stronę KAhoony - czyli DELTY
co oznacza zapewne:
- MEGAzakres dolny
- WYPASwstawanie z wody
- BDB ostrzenie
- kajta dużo bardziej "dla ludzi" - mniej chyba dla "am-zawodników"
(na szczęście więc mam swoją YArgę TEAM )
wiec to raczej BARDZO dobre posunięcie w kierunku klienta

za tydzien w Irlandii się o tym przekonamy :]

pzdr

Wróć do „Recenzje & Opinie”