maniek1975 pisze:Wiecie a może ten model latawca był trafiony, bo pożyczyłem latawiec od kolegi który był jeszcze gorzej załamany po wydaniu 5koła.. Po przejsciu kilku modeli SB które były świetne po CB 09 który oprócz nie działającego krętlika był dla mnie idealny, twierdzę że w przypadku egzemplaża 2010 na którym pływałem lekko powiedziane ale coś z nim nie tak..
Nowe linki w moich dwoch barach maja tendencje do skrecania sie wokol wlasnej osi co powoduje, ze ostatni etap rozwijania linek konczy sie zwykle robotkami recznymi typu szydelkowanie.
Jest to irytujace szczegolnie jak czlowiek spieszy sie na wode
Mialem podobnie w poprzednim modelu. Po jakims dluzszym czasie problem sam zanika.
Ciekaw jest czy inni tez tak maja?
maniek1975 pisze:Pływając na 10 z zeszłego roku oczekiwałem podobnego(POPRAWIONEGO LATAWCA) wykonanie tegorcznego bez zastrzeżeń materiały szycia super.. nawet odrobinę większy plecak,choć jeszcze ciut mały. Bar dalej z miękkimi końcówkami więc znowu problemy ze zwijaniem linek.. Wszystko to bym przeżył dokąd nie przepłynęłem się na tym NIELOCIE.. Wrażenia jak z BOXERA SLE z 2007( niestabilny mały zakres z dołu)jedyny plus to zdecydowanie mniejsze siły na barze.. Moje pływanie przy wietrze do 20 knot. O skokach i obrotach nie było mowy bo po prostu walczyłem z tym latawcem. Swoją drogą jestem ciekawy czy krętlik działa . Niestety moje pierwsze odczucia są negatywne a miałem w ciemno kupić taki latawiec,i dałbym sobie uciąc rekę że będzie lepszy od tegorocznego. Coż poszukam innej miłościAle może komuś się spodoba ta dobrze jakościowo zrobiona maszyna
przemass pisze:RAFAŁ pisze:masz wrażenie jakby latawiec był z blachy zrobiony
dobre porównanie....
RAFAŁ pisze:przemass pisze:RAFAŁ pisze:masz wrażenie jakby latawiec był z blachy zrobiony
dobre porównanie....
Wiesz może komuś nie przeszkadza jak się latawiec przy skokach czy szkwałach składa w pół ( meduzuje) pływasz na bestach to pewnie pamiętaszjak to było podobno nowe już są OK. Albo trzepocze i wygina się jak zużyty kondon.Może się przyzwyczaiłeś i ci to nie przeszkadza.
Przepłyń się to będziesz wiedział o co chodzi.
Pozdrawiam.
najlepszym Crosbowem do tej pory
RAFAŁ pisze:Może się przyzwyczaiłeś i ci to nie przeszkadza.
Przepłyń się to będziesz wiedział o co chodzi.
Pozdrawiam.
przemass pisze:Co do pływania - masz rację - przepłynę się...jutro. Jak na razie tylko Nomad mi podszedł.
pzdr
Ziomek. pisze:
zdziwiłbym się gdyby Ci NIE podszedł
zaraz rozpętam burze w nocniku
ale tajemnicą poliszynela jest
że NOMAD jest wierną kopią ..BEST WAROO 2009
hehe - "C-szejp feeling Cabrinha 2010"
RAFAŁ pisze:-mają też inny bridle porównaj jak wygląda w Nomadzie a jak wygląda
Vp2 w waroo ..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości