MatDe pisze:jak dla mnie to nie ma sensu robienie loopa hooked na wiekszym rozmiarze niz 9Ja robie kl tylko na 7 i 6 kiedy mam za dużo, czyli dosyć rzadko. Gdy robi się większego loopa na mniejszym kajcie trzeba wyjątkowo się postarać żeby nie wrócił do zenitu i dopiero wtedy można poczuć co to kl
RAFAŁ pisze:A dlaczego niema sensu tego robić?
BraCuru pisze:Latawce powyżej 9m są za wolne aby zrobić loopa, przejsc ponownie za zenit, skontrowac i wrocic przed zenit przy ladowaniu.
W kazdym innym przypadku ladowania sa malo przyjemne, łękotki sie zrywają, więzadła naciągają, a deski łamią.
Szkoda zdrowia i sprzetu
Szkoda zdrowia i sprzetu
MArcinBe pisze:Szkoda zdrowia i sprzetu
Nie bede cytowac calego opisu, nie o to chodzi, ale to tak samo mozna powiedziec, ze nie warto robic triki uh z kajtem bez ruchu... Ladowania tez sa twarde i tez idzie na deche i nogi.
Ja tam robilem tez kl na waroo 13 '07, ktory za szybki nie byl.
Juz nie wmawiajcie ludziom, ze kl to tylko na 9 i mniej i najlepiej gdy wieje powyzej 30 wezlow, bo takim sposobem, to moim zdaniem przecietniasy, lykendowi kajterzy - jak ja - nigdy nie beda probowac kl.
I tak, to niestety prawda co piszesz - niektórzy ludzie NIGDY nie będą próbować pewnych trików. Tak już jest...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości