BEZPIECZEŃSTWO - DirtMiron: Skok z mostu

Wszystko o bezpieczeństwie - dział prowadzony przez BraCuru
bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 14:08

Bez podstawna ta spina. Moim zdaniem fajny pomysl i niezly hardkor. A co do niebezpieczenstwa, to lepiej czepiajcie sie ludzi siadajacych za kierownice po kilku kieliszkach lub 'piratow drogowych' przez ktorych ginie codziennie duzo ludzi. NIe slyszalem jeszcze zeby koles z kitem na autostradzie zrobil komus krzywde.
Dawac akcje z bałtyku!!! :twisted:
pzdr

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 14:10

co to ku...rwa jest?? skończcie je...ć bzdety.

dawać filmik z akcji !!!! :twisted: :twisted:

i co z tym Bałtykiem??

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 14:13

a ja jestem anty a nawet anty-anty :!: :!: :!:

dopóki są blanty... :twisted:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post06 paź 2009, 14:52

moze jeszcze raz ja, bo bylem pierwszym ktory krytykowal.
Ja osobiscie nie mam nic do tego, ze koles skacze z mostu, molo, czy tez lotniskowca, to wszystko juz bylo i jako nawet nie dziwi i jezeli ktos potrafi to pewnie nie jest az tak ryzykowne, jak dla mnie spoko!
Na mtv byl jack ass, na poczatku lepszy, pod koniec slabszy, potem byl bam madera czy jak mu tam, zalosny, wiec inspiracji jest wystarczajaco duzo wszedzie...

O co mnie chodzilo, to ze ogladajac zdjecie nr 5 ze stronki http://www.exsports.info/artykuly,show,4708.htm
z dwoma ciezarowkami, to mysle sobie, ze gdyby sie gosc za kierownica ciezarowki przestraszyl, gdyby latawiec podwiala pierwsza ciezarowka i druga musiala nagly manewr robic, to BARDZO NIEFAJNIE gdyby jakis wypadek sie tam zdarzyl. W koncu to nie wiejska droga z furmankami...
I czytajac niektore komentarze, to widze paru z was jest tak wyluzowanych, ze moglibyscie sie zakolegowac z tzw. Geisterfahrer znanych w Austrii, czyli kolesie jezdzacy pod prad autostrada, tez fajnie, tez hardcore...tez z regoly nic sie nie dzieje...

a piszac, ze zagrozeniem sa inni, bo jada za szybko, albo, ze jak zmieniasz opone to tez stoisz na poboczu - sorry, a co ma piernik do wiatraka??? czyli, ze jak gdzies ktos po pijaku jechal autem, to ty w zamian mozesz rozkladac sie z latawcem na drodze szybkiego ruchu?

I nie porownojcie tego do Macka Kozerskiego, bo on skakal z szerokiego chodnika, a nie z pobocza autostrady... i dlatego jego akcje uwazam za fajna od poczatku do konca, bo przemyslana i jedyne ryzyko bylo po stronie Macka

Awatar użytkownika
terranborn

Post06 paź 2009, 14:58

Może takie transition:
Obrazek

Myślę, że dodało by to wysokości ;)

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 15:02

MArcinBe pisze:I nie porownojcie tego do Macka Kozerskiego, bo on skakal z szerokiego chodnika, a nie z pobocza autostrady... i dlatego jego akcje uwazam za fajna od poczatku do konca, bo przemyslana i jedyne ryzyko bylo po stronie Macka

Najpierw czytaj ze zrozumieniem, a pozniej komentuj, bo potem takie bzdury wychodza. Bylo juz powiedziane ze to nie autostrada, ani droga szybkiego ruchu. W tym miejscu jest chyba nawet ograniczenie do 50km/h.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 15:02

MArcinBe pisze:...czyli, ze jak gdzies ktos po pijaku jechal autem, to ty w zamian mozesz rozkladac sie z latawcem na drodze szybkiego ruchu?

...a co :!: Niech gnój ma za swoje :!:

:lol:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post06 paź 2009, 15:03

po tym jak po nieudanym backflipie na motorze wstał i się otrzepał przybijając żółwika już mnie nic nie zdziwi w wykonaniu mirona...

http://video.google.pl/videosearch?q=di ... &resnum=4#

na filmiku widać ile czasu i ile etapów przechodził zanim wykonał skok. Faktycznie robi rzeczy ekstremalne ale przygotowuje się do nich drobnymi kroczkami... Podejrzewam, że skoki z mostu też miały swój etap przygotowań

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 15:11

MatDe pisze:.......skok z mostu spoko, ale z tego co pamietam to już tylko powtarzanie tego co zrobił Maciek, bądźcie kreatywni ;P
jak dla mnie to i tak nie przebija tego co robi Ruben albo Aaron i chyba nie ma bardziej hardcorowej rzeczy na kajcie niż loop przy wietrze dochodzącym do 60 kts
w 100% się z tobą zgadzam kolego!

MArcinBe

Post06 paź 2009, 15:12

Najpierw czytaj ze zrozumieniem, a pozniej komentuj, bo potem takie bzdury wychodza. Bylo juz powiedziane ze to nie autostrada, ani droga szybkiego ruchu. W tym miejscu jest chyba nawet ograniczenie do 50km/h.

Ale co mam zrozumiec?
napisales gdzies wczesniej cos o 50kmh? czy moze w twoich myslach mam ze zrozumieniem czytac?
komentuje co widze na zdjeciach (droga dwupasmowa z poboczem, ciezarowki), i czym sie kolesie na swojej stronie chwala (autostrada/droga szybkiego ruchu).
ok, ktos wspomnial, ze to nie autostrada, ale nic wiecej.

i powiedz mi prosze co z tego co JA napisalem jest bzdura?

Faktycznie robi rzeczy ekstremalne ale przygotowuje się do nich drobnymi kroczkami... Podejrzewam, że skoki z mostu też miały swój etap przygotowań

pewnie masz racje, ale w tym wypadku nie pomyslal o INNYCH.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post06 paź 2009, 15:19

pewnie masz racje, ale w tym wypadku nie pomyslal o INNYCH.

zdjęcia mogą nie pokazywać wszystkiego :twisted:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 16:19

JA wiem - te ciężarówki tam stały i ich osłaniały przed deszczem, słońcem i wiatrem ;)
A na 50-tce to nagle wszyscy jeżdża 40 szczególnie jak są 2 jezdnie i 2 pasy z poboczem...

Jak dla mnie pomysł byłby fajny gdyby było troche więcej miejsca i już wcześniej ktoś tego nie zrobił.

Tak trochę z boku to muszę napisać, że strasznie nam się zmieniło podejscie do kwestii bezpieczeństwa - kiedyś wszelkie wygłupy przechodziły - teraz to zawsze się trafi na kogoś kto zjedzie za głupotę...

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 17:27

Robienie kl przy wietrze powyżej 30 knt to też głupota, tak samo jak latanie w stratosferę przy 40 knt i powyżej.... Mając na względzie bezpieczeństwo...

Generalnie ten sport jest nie najmądrzejszy bo co za debil bierze parawan, wskakuje w gumę, zakłada na to jakieś portki i tapla się w wodzie, a do tego jeszcze jakieś wygibasy robi....

A i każdy z nas coś kopiuje..... A że Miron sobie skacze z mostu tak jak już wcześniej skakał Maciek i on sam, to jego sprawa. Zawsze to jakaś dodatkowa adrenalina i zajaweczka.

"....WIĘCEJ RUCHÓW A MNIEJ PIERDOLENIA..."

immune69

Post06 paź 2009, 17:43

Nit się nie czepia że se chłopak z mostu skacze tylk jak to robi - powoduje zagrożenie na drodze nic więcej i bez znaczenia jest czy było tam ograniczenie czy nie.

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2009, 17:54

co was wszystkich nawiedziło ? Jaka spina ......przez ciężarówke skakał czy co ?
przecież jak droga była wolna dopiero skoczył .
sami święci i spięci na KF.

Na jakim latawcu skakał ?

Wróć do „Bezpieczeństwo”