deska do snowkite conajmniej dziwna

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2009, 02:01

Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 14:26 przez ronino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post28 paź 2009, 08:56

Deska jak deska , tylko ze z dziwnym amortyzatorem . Pewnie kolejny "wynalazek" niby ulatwiajacy snowkite tak jak "specjalnie" profilowane deski ;)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2009, 17:31

papier pisze: Pewnie kolejny "wynalazek" niby ulatwiajacy snowkite tak jak "specjalnie" profilowane deski ;)

Nie wiem czy jeździłeś kiedykolwiek na takiej desce skoro piszesz takie głupoty :!:
Romain Fabretti .... jeździ na takiej właśnie desce ;)

Awatar użytkownika
fando

Post28 paź 2009, 19:43

Smokie pisze:
Nie wiem czy jeździłeś kiedykolwiek na takiej desce skoro piszesz takie głupoty :!:
Romain Fabretti .... jeździ na takiej właśnie desce ;)

Nie jeździłem ;) nie jestem Roman Fabretti :roll: Na zwykłej do snowboardu też da się jeździć ...

Smokie
Kontaktowanie:

Post28 paź 2009, 19:48

Nikt nie twierdzi że jesteś Roman... Ale skoro wiodące firmy sk produkują takie deski to znaczy że nie są one tylko wymysłem projektantów tym bardziej że goście (jak Romain) robia na nich Puchar Świata ;)

Awatar użytkownika
fando

Post29 paź 2009, 12:31

czyzby sponsoring ? marketing ? produkt ? kasa ? cos mi sie nie chce wierzyc w te wszystkie cudowne wlasciwosci tych nowoczesnych projektow :lol: snb robionych pod kite ...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 13:07

Na pewno można podciągnąć to trochępod marketing bo przecież da się na zwykłej... Ale w ten sposób można by powiedzieć, że w rajdach samochodowych też da się jeździć Daewoo Tico a Kubica mógłby jeździć zwykłym samochodem, albo najwyżej BMW 5. Zauważasz do czego zmierzam :?:
W większości dziedzin wymagana jest specjalizacja nie tylko ludzi, ale też sprzętu. I oczywiście można jeździć na snowkite na desce snowboardowej zwykłej, tak jak można jeździć na klasycznych nartach poza trasami a wiertarką akumulatorową kruszyć beton zamiast używać młota udarowego, ale... po co :?: Jak jakąś firmę stać na to, żeby produkować coś co jest dedykowane do jakiejś dziedziny tzn, że jest to opłacalne. Koszty wprowadzenia produktu do sprzedaży są za duże żeby to robić tylko dla marketingu.

Awatar użytkownika
fando

Post29 paź 2009, 13:13

ok chodzi mi glownie o to ze Roman i goscie spokojnie mogli by robic ten puchar na zwyklych snb ale ...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 14:18

papier pisze:ok chodzi mi glownie o to ze Roman i goscie spokojnie mogli by robic ten puchar na zwyklych snb ale ...

Wiesz... może tak... Nie wiem - nie jeździłem i za słaby jestem żeby ocenić czy to coś daje czy nie.
Ale jeżdżę na nartach na wysokim poziomie i powiem Ci, że każda narta, każdy producent, każdy model zupełnie inaczej się prowadzi i po objeżdżeniu kilkudziesięciu rodzajów nart uważam, że są oczywiście działania marketingowe, które mają niby coś zmieniać w parametrach a w rzeczywistości to tylko bajer, ale wiele rzeczy naprawdę ma znaczenie, chociaż przeciętny użytkownik mógłby powiedzieć, że jemu to nie robi różnicy.

Tak wiec jeżeli jemu robi różnicę to może w tym coś być. A jeżeli nie ma to znaczenia to nikt tego nie będzie dłużej robił bo po co produkować co jest droższe w wykonaniu (bo mniejsza partia, inna forma, inne parametry itp.).

Awatar użytkownika
fando

Post29 paź 2009, 18:52

A tak na marginesie to Roman chyba nadal śmiga na Air Evolution AiRF :roll:

Smokie
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 23:32

papier pisze:czyzby sponsoring ? marketing ? produkt ? kasa ? cos mi sie nie chce wierzyc w te wszystkie cudowne wlasciwosci tych nowoczesnych projektow :lol: snb robionych pod kite ...

Skoro nie masz pojęcia to nie zabieraj głosu... A jak Ci się nudzi to pograj w Tetrisa...

Awatar użytkownika
Zayer
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 23:53

nie za wysoko Smokie nos podnosisz???wszechuzdolnionego wodzireja i głosu narodu tu nie trzeba...

Awatar użytkownika
fando

Post30 paź 2009, 11:01

Zayer pisze:nie za wysoko Smokie nos podnosisz???wszechuzdolnionego wodzireja i głosu narodu tu nie trzeba...

nic tu nie poradzisz :) niektórzy mieszkancy stolicy tacy juz sa ;)

Smokie
Kontaktowanie:

Post30 paź 2009, 11:28

Zayer pisze:nie za wysoko Smokie nos podnosisz???wszechuzdolnionego wodzireja i głosu narodu tu nie trzeba...

zdecydowanie nie... szkoda czasu na dywagacje o niczym... skoro papier pisze o czymś o czym nie ma pojęcia, nie widział tego na oczy, a tym bardziej na tym nie jeździł to gdzie tu sens dyskusji? szkoda czasu....

papier pisze:niektórzy mieszkancy stolicy tacy juz sa

już Ci kiedyś ktoś pojechał na temat Twojej emigracji.... Skoro masz kompleksy, przykro mi bardzo :?

Awatar użytkownika
fando

Post30 paź 2009, 12:50

Smokie pisze:... skoro papier pisze o czymś o czym nie ma pojęcia, nie widział tego na oczy, a tym bardziej na tym nie jeździł to gdzie tu sens dyskusji? szkoda czasu....

Z tego co piszesz wynika ze sam widziales , a nawet jezdziles na takiej desce o ktorej mowa w tym temacie , skoro sie wypowiadasz ze nie mam pojecia i pisze glupoty ,
To moze napiszesz cos wiecej o tej desce niz tylko wymądrzanie sie ze Roman i kolesie na takiej jezdzili ?
Smokie pisze:
już Ci kiedyś ktoś pojechał na temat Twojej emigracji.... Skoro masz kompleksy, przykro mi bardzo :?

pojechal o emigracji ? nie mam pojecia o czym piszesz i chyba to swiadczy o Twoich kompleksach ... :roll:

Wróć do „Snowkiting Forum”