TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 12:22

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 lis 2009, 12:26 przez stiv amoralny, łącznie zmieniany 1 raz.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 12:24

tarifa4you pisze:
stiv amoralny pisze:a ja mam inne niż Ty i nie powinno to stanowic problemu.

Jak zasnąłeś za kierownicą z trójką dzieci w samochodzie (między innymi z moja córka) i podsumowałeś to - "zdarza się" albo jak przywiało lewante, poszedłem na wodę z WS-em i po tym jak wyrywało mnie ze strapów przy żaglu 4,2 wróciłem na brzeg i przestrzegłem Cię abyś nie wypuszczał na wodę swojego kilkunastoletniego syna który miał z kitem do czynienia od zaledwie kilku miesięcy a Ty zignorowałeś mnie i chłopaka wysłałeś aby sobie pofruwał - wtedy już zrozumiałem że mamy bardzo odmienne poglądy w wielu sprawach.
stiv amoralny pisze:Natomiast moim zdaniem nie potrafisz przyjąć argumentów innych, a szkoda niekiedy.
pozdrawiam

Potrafię przyjąć argumenty od tych co takowe posiadają. Jakie może mieć argumenty a propo spotów dla początkujących kite-rów osoba co nie ma nic wspólnego z kitem.
Reklama np. bananów w formie "banany są smaczne i ładnie pachną" jest OK. ale reklama " moje banany są smaczniejsze i ładniej pachną od twoich pomarańczy" to już jest zagranie poniżej pasa i o ile wiem taka forma reklamy jest zabroniona w mediach.
A druga sprawa - przestrzeganie innych że banany są nie smaczne jest bzdurą jeśli robi to osoba która nigdy ich nie jadła a zaledwie w ręku trzymała.
Jak poniente się uspokoi i troszkę czasu znajdę to wrzucę na swoją stronę troszkę informacji o Tarifie i pływaniu tutaj, dla tych co takowych informacji szukają bo z tego co widzę na KF.pl ciężko z tym.
A dla tych co zastanawiają się nad przyjazdem do mnie – od dzisiaj ci co z mojego mieszkania korzystają dostaną samochód gratis. Więcej na maila karoladhd@gmail.com albo wkrótce na www.tarifa4you.com
Pozdrawiam.

z założenia forum to służy pomocy wszystkim tym, którzy potrzebują informacji (w tym wypadku konkretnie o spocie Tarifa), warunkach samego pływania, ale także zakwaterowania itd.

Karol (tarifa4you); ze swoją wiedzą, znojomością lokalnych klimatów . oraz niezaprzeczalnym urokiem osobistym "zachęcasz" wszystkich do korzystania z Twojej oferty , traktując to forum jako miejsce promocji, w czym co do zasady nic złego nie widzę.

Myslę , że po ostatnich KILKU postach , bardzo rzeczowych i związanych z tematem od przyszłych klientów się nie opędzisz :lol:
Rozumiem , że Twoje argumenty odnośnie mojej kolizji są potwierdzeniem , że ; ....... no właśnie za cholere nie wiem czego :?: :roll: :lol: i chyba nikt tu tego nie rozumie..
MOŻNA POWIEDZIEĆ , ŻE JESTEŚ NIEZŁYM MARKETINGOWCEM
:idea:
efekty widoczne od razu.....

el_kopyto; Cytat:
luzuj stary bo te wycieczki osobiste naprawde nie polepszaja ani twojego wizerunku ani wiarygdnosci

BraCuru; Cytat:

Jak będziesz publicznie obnażał każdego twojego gościa, który ma inne zdanie niż twoje to samochód gratis może niewiele pomóc

pozdrawiam

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 18:49

1. No dobrze Panowie aferowicze – to może zacytujecie moje słowa którymi obrażałem tu kogoś, tylko bez waszej chorej filozofii ale cytaty, bez „szczekania ani plucia” tylko czyste konkrety.
2. Krytykowałem nie osobę Marka lecz TYLKO I WYŁĄCZNIE to co napisane zostało przez niego. Natomiast kilka zdań Marka było ewidentnie skierowane w moją osobę. Więc jeśli mowa w ogóle że ktoś tu kogoś obrażał to kto kogo????
3. jeśli użyłem stwierdzenia w kierunku Marka że się ośmiesza to nie jest obrażanie Marka ale stwierdzenie faktu że śmieszne jest jak osoba która była w Tarifie zaledwie kilka dni i trafiła do tego w max bezwietrznym okresie, wypowiada się publicznie (nie tylko w kf.pl) że w Tarifie pływanie jest kiepskie.
Widzę że kilka osób to na tym forum nieustannie afer szuka, więc powodzenia, ja do tej dyskusji a pro po relacji Marka z pobytu w Tarifie już więcej ani słowa nie dodam.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, 01:59 przez tarifa4you, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 22:18

kiedys tu byl juz brazylijski serial :)

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 00:05

march_in pisze:kiedys tu byl juz brazylijski serial :)

na szczęście nie jestem w TEN serial zaangażowany emocjonalnie :lol: :lol: :lol: i mało mnie interesuje OSOBIŚCIE dalszy rozwój wypadków , Isaura może nawet kipnąć na AH1N1 :lol: nie zamierzam nic udowadniać, cytować ani nikogo opluwać, jest mi to obojętne...

pozdrawiam

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 00:12

Co nie zmienia faktu że w sezonie Tarifa jest do d*** jeśli chodzi o pływanie...a poza sezonem są lepsze miejsca ;)

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 00:49

przemass pisze:Co nie zmienia faktu że w sezonie Tarifa jest do d*** jeśli chodzi o pływanie...a poza sezonem są lepsze miejsca ;)

jasne jasne, cwaniaczku z wiatrem z wentylatora :lol: :lol:
ale ja to mam plana możliwie dużo tym razem portugali kitowo przetestować(póki co progno jest super), a do Tarify w maksymalnie sprzyjające warunki zamiar mamy wjechać :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 06:32

march_in pisze:kiedys tu byl juz brazylijski serial :)

Dlatego tez wyłaczam się z tego wątku, życząc Karolowi dobrych, bezpiecznych wiatrów i powodzenia.

Odezwę się, jeśli drugi raz pojawię się w Tarifie powąchać skórkę banana :wink:

...tymczasem czytam co oferują warzywniaki w RPA :lol:

OBY DO ZIMY :wink:

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 10:05

przemass pisze:Co nie zmienia faktu że w sezonie Tarifa jest do d*** jeśli chodzi o pływanie

Tu mam dokładnie takie same zdanie, w miesiącach wakacyjnych Tarifa to masakryczny tłok na wodzie, ulicach, barach... W tym okresie gorąco polecam oficjalny spot całoroczny przed San Pedro De Alcantara. Ok. 80 km na północ od Tarify. Pływanie przy poniente jest na prawdę bardzo przyjemne jeśli chodzi o wiatr i powierzchnię wody. Góra za Marbellą tworzy termikę która powoduje że poniente jest często dużo silniejsze niż w Tarifie, fala niewielka, czopu brak. Pływający tam znają się ze sobą, na wodzie jest pełna kultura, jeden drugiemu chętnie pomaga w nagłych przypadkach. Poniente nie może wiać z kierunków północnych!!!

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post17 lut 2010, 23:48

Co niektórzy w Tarifie panikę sieją że jakieś meduzy mocno parzące z Portugali się tu doczłapały. Fakt że na plaży dość dużo widziałem wyrzuconych z oceanu dziwnych „balonów” z długimi wąsami. Mimo wszystko dziś w ArteVida komplet na wodzie i nie widziałem nikogo schodzącego z poparzoną twarzą. A działo się dzisiaj: fale 2-3m i latawce 5-7m2.

sfra

Post25 lut 2010, 22:45

Chciałbym prosić o konstruktywną poradę :)

Wybieramy się w połowie marca na Tarife. Jedziemy multivanem w 5 os. Plan jest taki, by przez 2 tyg pobytu spać w samochodzie+namiocik.

Czy guardia civil mocno się czepia teraz? Czy są jakieś miejscówki przy spotach, gdzie można się tak na pół-dziko przekimać?

No i pytanie o warunki - więcej levante czy poniente? fale czy raczej czop w tym okresie?

Jakie spoty polecacie w marcu? wg statystyk windguru, chyba nieźle kuje levante w tym czasie :)

Dodam, że nastawiamy się na europejski wavik, więc proszę bez komentarzy typu. że do kitu i lepiej do brazylii, cabo verde, etc ;)

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 23:23

W samochodzie możecie spać bez problemu. W Tarifie praktycznie na każdym parkingu przy plaży. Z namiotem gorzej. Oficjalnie w Hiszpanii jest zakaz spania w namiotach poza miejscami do tego wyznaczonymi. Jest praktycznie jedno miejsce gdzie można z namiocikiem spróbować - w zatoce Valdevaqueros jest dzika łąka przy plaży, mieszkają tam „ludzie kwiaty” w swoich campach po kilka lat. Jadąc z Tarify miniecie po lewej zjazd do Mistral (duża drewniana brama z napisem „Valdevaqueros”, potem Tangana i zaraz za będzie zjazd z małym parkingiem przy którym będzie sklep, i bar – tam odbija polna droga w kierunku plaży (uwaga na zwieszenie). Teoretycznie Guardia nic tam nie może zrobić, ale najlepiej tych z dredami na miejscu się popytać. W tym miejscu popływacie przy lewante i poniente. O warunki jakie będą w marcu – nie pytaj bo tego nikt nie wie i nie sugeruj się żadnymi statystykami. Możesz trafić na wszystko – lewante, poniente, fale, czop. Przy lewante raczej płasko chyba że coś od Oceanu będzie wchodzić, na fale możesz liczyć jak przywieje mocniejsze poniente.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 23:46 przez tarifa4you, łącznie zmieniany 1 raz.

sfra

Post25 lut 2010, 23:27

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!

Mamy strategię wpadać co 3-4 dni na kemping by podładować zapasowy akumulator i wziąć ciepły prysznic ;)

W Cańos przy levante da się popływać?

I jeszcze jedno pytanie - przy levante, niezależnie od spotu wychodzi się na lewym halsie? :D

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 23:46

Kempingów na około jest kilka.
Sam dużo nocek spędziłem na Valdevaqueros, idąc plażą na zachód jest źródełko zakończone czymś w rodzaju wielkiego kranu bez kurka – można tam spoko ząbki, rączki i nóżki wymyć…
Przy lewante wychodzisz na lewym halsie.
W Canos można przy lewante fajnie popływać ale nie zawsze silne lewante w Tarifie oznacza że w Canos też wieje. Nie ma też na to żadnych reguł i nie słuchaj lokalnych filozofii na wiatr w Canos typu „reguła drugiego dnia” bo to głupota (znam wielu co w pierwszy dzień lewante napływali się w Canos do bólu).

Pawel
Deska: Chiatta 5'8
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 lut 2010, 15:57

Na fale przy lewante polecam wam Canos, jak będzie tam za mocno to SotoGrande na śródziemnym (na lewo od portu dużo miejsca ale większy chaos na wodzie, po prawej mniej miejsca ale ogolona fala). Najlepsza fala przy poniente jest na ArteVida (ale musi wchodzić swell), dobrze też jest przy wyspie, ale to miejsce jest okupowane przez surferów i z latawką nie ma co się między chłopaków pchać, zresztą na ArteVida jest side shore.

Wróć do „Spoty”