OSTRZEŻENIE DLA RODZICÓW

Forum dla początkujących
Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 00:20

Otrzegam przed szkołą KITECENTER . Latem wysłałem córkę z koleżanką na "obóz" młodzieżowy kite. Mimo zapewnień organizatorów okazało się że dziewczyny były jedynymi uczestnikami obozu a bogatego programu dodatkowego "przecież nie opłaca się organizować dla 2 osób" szkoda tylko że nikt mi o tym nie powiedział przed wyjazdem. Może to dobrzy instruktorzy (tego nie wiem) ale młodzieży to bym im nie powierzył. U nich młodzież ma dużo wolnego czasu .Może poznać smak lokalnych alkoholi (dowiedziałem się od córki że na półwyspie robią całkiem niezłego weisbeera) . Jeśli chodzi o taką "edukację" to w LIVIGNO (organizują tam obóz młodzieżowy)w strefiie wolnocłowej znajdą dużo większe pole do popisu. . Z wapniackim pozdrowieniem Andrzej.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 13:19 przez Andrzej wapniak, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 01:51

:lol: brawo!

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 09:00

ciekawie się zapowiada :lol:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 10:22

Andrzej Polek pisze:dowiedziałem się od córki że na półwyspie robią całkiem niezłego weisbeera

:wink:

Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 10:51

maciekt1000 pisze:ciekawie się zapowiada :lol:
cieszę się że moja informacja się przydała :D

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 10:51

nie bronie organizatorow bo pewnie nieprzypilnowali dzieciakow ale to sa wlasnie uroki półwyspu ;) szkola kite czy oaza katolicka jak mlodziez chce to i tak wypije :idea:

Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 11:11

djbartekk pisze:nie bronie organizatorow bo pewnie nieprzypilnowali dzieciakow ale to sa wlasnie uroki półwyspu ;) szkola kite czy oaza katolicka jak mlodziez chce to i tak wypije :idea:
Nie chodzi o to piwko tylko o to że w ofercie był bogaty program towarzyszący, a w rzeczywistości sam kurs (jeśli pozwalała pogoda) a poza tym tylko zajęcia własne. Małolatom to odpowiada ale rodzice płacili za coś innego. Chodzi tylko o uczciwość organizatorów.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 11:30

Wiesz, jeden były instruktor "znanej szkoly"jak usłyszał, co my robimy z dzieciakami jak nie ma wiatru (coś innego niż siedzenie na plaży i czkeanie na wiatr), to był w ciężkim szoku.
Dla niego już samo robienie czegoś było czymś niewiarygodnym :wink:

Oferta, ofertą, pytanie, kto za tym stoi ;)

Dobrze jest też zapytać, czy obóz jest mobilny i czy jedzie/płynie na drugą stronę, czy raczej w tym czasie zaawansowani idą popuszczać małe latawce nad morzem zamiast katować w wodzie.

Choć i u nas był agent, który większość czasu siedział w namiocie i pisał/grał na telefonie. Odbierając go mama była lekko oburzona, że syn miał mieć tyle zajęć a on cąły czas smsy do niej pisze.
Raz, drugi można dzieciaka wyciągnąc na siłę, ale jeśli on co chwile mówi, że nie, lepiej posiedźmy i ta "marsowa mina" - dla mnie HARDCORE......sorry ale oficjalnie mówie wsyztskim, że za takie dzieiciaki dziękujemy bardzo.
Jeśli takie dziecko na każdym WF'ie ma zwolnienia i pisze do mamy smsy, to niech jego rodzice lepiej nawet do nas nie dzwonią :idea:

Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 11:48

Crazy Horse pisze:Wiesz, jeden były instruktor "znanej szkoly"jak usłyszał, co my robimy z dzieciakami jak nie ma wiatru (coś innego niż siedzenie na plaży i czkeanie na wiatr), to był w ciężkim szoku.
Dla niego już samo robienie czegoś było czymś niewiarygodnym :wink:

Oferta, ofertą, pytanie, kto za tym stoi ;)

Dobrze jest też zapytać, czy obóz jest mobilny i czy jedzie/płynie na drugą stronę, czy raczej w tym czasie zaawansowani idą popuszczać małe latawce nad morzem zamiast katować w wodzie.

Choć i u nas był agent, który większość czasu siedział w namiocie i pisał/grał na telefonie. Odbierając go mama była lekko oburzona, że syn miał mieć tyle zajęć a on cąły czas smsy do niej pisze.
Raz, drugi można dzieciaka wyciągnąc na siłę, ale jeśli on co chwile mówi, że nie, lepiej posiedźmy i ta "marsowa mina" - dla mnie HARDCORE......sorry ale oficjalnie mówie wsyztskim, że za takie dzieiciaki dziękujemy bardzo.
Jeśli takie dziecko na każdym WF'ie ma zwolnienia i pisze do mamy smsy, to niech jego rodzice lepiej nawet do nas nie dzwonią :idea:
Oferta była na stronie kitecenter. Nie mam pretensji do instruktorów tylko do tych którzy obiecywali nie wiadomo co. A z tego co wiem dzieciaki same pytały o dodatkowe zajęcia. Organizator wiedział że nie ma innych uczestników bo zgłosiłem się dopiero 3 dni przed. Jak się wie że nie można czegoś zorganizować to się nie organizuje, a nie wziąć kasę i co ma być to będzie.

Awatar użytkownika
k2
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 13:58

Andrzej wapniak pisze:
djbartekk pisze:nie bronie organizatorow bo pewnie nieprzypilnowali dzieciakow ale to sa wlasnie uroki półwyspu ;) szkola kite czy oaza katolicka jak mlodziez chce to i tak wypije :idea:
Nie chodzi o to piwko tylko o to że w ofercie był bogaty program towarzyszący, a w rzeczywistości sam kurs (jeśli pozwalała pogoda) a poza tym tylko zajęcia własne. Małolatom to odpowiada ale rodzice płacili za coś innego. Chodzi tylko o uczciwość organizatorów.

możesz skonkretyzować co mamy rozumieć poprzez "bogaty program towarzyszący"

Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 14:10

k2 pisze:
Andrzej wapniak pisze:

możesz skonkretyzować co mamy rozumieć poprzez "bogaty program towarzyszący"
Cytat ze strony:
PROGRAM OBOZÓW

Zajęcia teoretyczne i praktyczne w dziedzinie kitesurfingu (dziennie około 5 godzin na wodzie),paintball, zawody obozowe z nagrodami, karaoke, beach party i wiele innych.

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 14:21

Endrju no przestań się czepiać - bicz party bez wejsbira to jak wesele bez muzyki :wink:

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 14:31

czyli głównie rozchodzi się o to, że Żaba nie zrobił karaoke :lol:

Andrzej wapniak

Post24 lis 2009, 14:35

maciekt1000 pisze:czyli głównie rozchodzi się o to, że Żaba nie zrobił karaoke :lol:
głównie chodzi o to że miał to być obóz młodzieżowy a nie dwuosobowy kurs , w trakcie którego małolaty będą się włóczyć samopas.

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 14:39

zgadzam sie z przedmówca jak stoi w menu obozowym "bicz party" to .... no, wszyscy wiemy o co chodzi :twisted: z drugiej strony niepelnoletni nie powinni spozywac napojow wyskokowych o zabarwieniu procentowym :arrow:

Wróć do „Pierwsze Kroki”