Gdzie na kite'a w lipcu? Help needed!

Miejscówki Kitesurfingowe
mike24

Post17 gru 2009, 15:06

Witam wszystkich. Jestem new i szukam pomocy w temacie wyjazdu wakacyjnego na kite'a z moją połówką.
Nie wiem za bardzo jak się za to zabrać i chciałem was prosić o poradę odnośnie:

1. dokąd (ciepła miejscówka z płaską wodą i pewnym wiatrem)
2. jak?
3. za ile?

Kwestia terminu jest niestety mało elastyczna - w grę wchodzi okres 17.07 - 01.08.2010

Pomóżcie please. W tym roku nauczyliśmy się latać na helu i chcemy koniecznie rozwijac się w temacie, ale w jakichś pewniejszych warunkach.

Z góry dzięki za pomoc.

Pzdr

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2009, 15:28

Rodos

mike24

Post17 gru 2009, 15:32

ok, czyli rozumiem przelot/przejazd we własnym zakresie... ale co z jakimś noclegiem? moja kobieta nie za bardzo optuje za namiotem, więc może ktoś ma jakieś sprawdzone kwatery, no i pytanie gdzie dokładnie?

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 gru 2009, 09:32

nie zawracaj dupy, poszukaj na forum-wszystko znajdziesz

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post18 gru 2009, 23:20

Cześć Mike, poleciłabym Ci Tarifę - bo jak nie będzie dla Was wiatrowo OK, to przynajmniej zawsze jest imprezowo. Tyle że jestem realistką - albo się trafi na warunki albo nie, w tym terminie przyjeżdza mnóstwo ludzi i na wodzie jest tłok. Fantastyczna w tym czasie jest Essaouira (i pobliskie Sidi Kaouki), ale tam jednak wchodzi fala. Za to świetna jest Dakhla w Maroku - idealnie płaska woda na lagunie i wave na oceanie, stały, równy wiatr (strefa pasatów), widoki nieziemskie - Sahara i ocean. Noclegi: camping na najlepszym spocie (przyzwoite warunki), 4* hotel w centrum Dakhli z dowozeniem na spot i cos dla najbardziej wymagajacych - luksusowy riad nad samą wodą od strony zatoki. Zajrzyj na www.nomad-instinct.com - aktywnie - kitesurfing . Pozdrawiam, Kasia

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post19 gru 2009, 16:13

maciekt1000 pisze:nie zawracaj dupy, poszukaj na forum-wszystko znajdziesz

No tak, to miła i pożyteczna rada... :wink:

Tarify nie polecam ZWŁASZCZA w lipcu, Rodos już bardziej, poszukaj jeszcze w Egipcie ;) Generalnie większość europejskich spotów będzie MEGA zatłoczona w tych terminach.

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post19 gru 2009, 21:41

Cześć

Zapraszam na www.easy-surftravel.pl >> znajdziesz tam opis większości godnych uwagi miejscówek na kajta na świecie, wraz z statystykami wiatrowymi dla każdego miesiąca, polecanymi szkołami i bazami, hotelami i innymi atrakcjami. Możecie wybrać sobie miejsce jakie wam przypasuje a my zarezerwujemy wam od wycieczki po szkolenie lub przechowanie w bazie :)

W lipcu to najbardziej pewne warunki masz w Egipcie, na kanarach (zobacz Fuerteventure) i na Rodos.

Pozdrawiam
Lussik

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post30 gru 2009, 20:41

maciekt1000 pisze:nie zawracaj dupy, poszukaj na forum-wszystko znajdziesz

qrwa nie ma jak polska uprzejmość hehe

Wróć do „Spoty”