Lagos

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 paź 2009, 17:28

Cześc

czy ktoś był i może polecić. Jak znaleźć to miejsce na windguru albo windfinderze bo jakoś nie widze.

dzieki

Awatar użytkownika
123
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post09 paź 2009, 19:47

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post09 paź 2009, 21:01

bolo272 pisze: Jak znaleźć to miejsce na windguru albo windfinderze bo jakoś nie widze.

dzieki

Albo tu: http://www.windfinder.com/forecast/portimao
Zależy, o które Lagos chodzi.
Portugalia czy Nigeria... ;)

Awatar użytkownika
bolo272
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 00:48

portugalia:] dzieki

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2009, 22:00

będziemy w okolicach Lagos (choć bardziej Algavre) w drugiej połowie listopada. Jak masz jakies fajne miejsca - kwatery na spotach to daj info :wink:

Awatar użytkownika
bolo272
Kontaktowanie:

Post23 paź 2009, 23:47

szczerze mowiac to nie mam, jechalem w ciemno tam gdzie znalazlem najtanszy nocleg (10euro w lagos) przez tydzien nie wialo zupelnie nic wiec zaczalem surfowac, a zgodnie z prawem murphy'ego wiatr zaczal sie w dniu, w ktorym stamtad wylatywalem.

ps. z tego co rozmawialem z jednym lokalesem to wiatr sie konczy w portugalii we wrzesniu:/

FilipA
Kontaktowanie:

Post15 sty 2010, 17:30

bylem w lagos w drugiej polowie lipca w poprzednie wakacje i plywalem na spocie meia praia ogromna laguna dochodzaca do miasta obok... calkiem pozytywny wyjazd i mistrz spot!!!! lepszy niz ras sudr moim zdaniem czy tarifa.... tylko wlasnie wiatr... na 15dni wialo 10 wiec bez szalu... w tym z 6 z polnocy wiec niezle kopy byly czasami, ale z poludnia jest idealnie i do tego wybor albo laguna i idealny flat albo wave z onshorem 100m pieszo od laguny:D polecam tylko trzeba trafic z wiatrem..

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2010, 15:47

FilipA pisze:bylem w lagos ... mistrz spot!!!! lepszy niz ras sudr moim zdaniem czy tarifa.... tylko wlasnie wiatr... na 15dni wialo 10 wiec bez szalu... w tym z 6 z polnocy wiec niezle kopy byly czasami, ale..

tzn CO powoduje że jest lepszy?
- czy jest:
-więcej miejsca?
- bardziej jeszcze płasko?
- większa płycizna?
- równiejszy wiatr ?
- hotel bliżej spotu?
- cieplej?

..niż w Ras Sudr :idea:

bo JEŚLI tak - to faktycznie rewelacja :idea:

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post20 sty 2010, 18:49

FilipA pisze:bylem w lagos w drugiej polowie lipca w poprzednie wakacje i plywalem na spocie meia praia ogromna laguna dochodzaca do miasta obok... calkiem pozytywny wyjazd i mistrz spot!!!! lepszy niz ras sudr moim zdaniem czy tarifa.... tylko wlasnie wiatr... na 15dni wialo 10 wiec bez szalu... w tym z 6 z polnocy wiec niezle kopy byly czasami, ale z poludnia jest idealnie i do tego wybor albo laguna i idealny flat albo wave z onshorem 100m pieszo od laguny:D polecam tylko trzeba trafic z wiatrem..

No no używanie w jednym porównaniu takich spotów jak RAS SUDR i TARIFA to tak jak porównywanie TWOJEGO auta do MOJEGO - bez urazy dla obu :hand: :lol:

wydaje mi się że ideałowi w Ras brakuje 3 rzeczy:

- spotu wave dla znudzonych ;)
- dobrego klimatycznego MAŁEGO miasteczka na spocie lub w pobliżu
- wiatru przez większą część roku - a nie 3-4 miesiące sweet spotu...

Takie spoty SĄ na świecie, ale znów mają swoje wady - dlatego dobrze jest jeździć w kilka miejsc - żeby od jednych odpocząć i zatęsknić za innymi ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 13:00

przemass pisze:
wydaje mi się że ideałowi w Ras brakuje 3 rzeczy:

- spotu wave dla znudzonych ;)
- dobrego klimatycznego MAŁEGO miasteczka na spocie lub w pobliżu
- wiatru przez większą część roku - a nie 3-4 miesiące sweet spotu...

- no wave-spotu w Egipcie to chyba nikt poza MarcinemB nie zna :idea:
- akurat MAŁE miasteczko w Ras Sudr JEST :wink: klimatyczne też
ale..bez imprezowni - co ma swoje plusy = pełna integracja i chill przy spocie :wink: jaki obaj znamy :wink:
- 3-4 miesiące to PRAWDA :idea: jednak ŚWIETNIE się składa że są to AKURAT TE :idea: 3-4 miesiące o które nam chodzi często - przed i po sezonie w PL :]

przemass pisze:

Takie spoty SĄ na świecie..

a jakie np?

pozdro :]

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 16:12

Ziomek. pisze:
- no wave-spotu w Egipcie to chyba nikt poza MarcinemB nie zna :idea:

Nie wywołuj wilka z lasu ;)

Ziomek. pisze:- akurat MAŁE miasteczko w Ras Sudr JEST :wink: klimatyczne też
ale..bez imprezowni - co ma swoje plusy = pełna integracja i chill przy spocie :wink: jaki obaj znamy :wink:

Fakt, to ma swoje plusy, obaj o tym wiemy. "Klimat" miasteczka w Ras jest akurat NAJMNIEJSZY ( dosłownie i w przenośni ;)) jaki z Egiptu znam, więc na pewno hotelowy bije go na głowę.

Ziomek. pisze:- 3-4 miesiące to PRAWDA :idea: jednak ŚWIETNIE się składa że są to AKURAT TE :idea: 3-4 miesiące o które nam chodzi często - przed i po sezonie w PL :]

Dokładnie - składa się świetnie, pozostaje jeszcze tylko zima, której Ras już NIE ogarnia.

Ziomek. pisze:
przemass pisze:

Takie spoty SĄ na świecie..

a jakie np?

Jak wiesz nie jeżdżę za dużo, ograniczam się do standardów ;) Więc nie zdziwi Cię że napiszę - moim skromnym zdaniem NAJLEPSZYMI spotami jakie ZNAM są spoty w Brazylii - Paracuru, Taiba, Cumbuco, Lagoinha.

Płaska woda ? Fala ? Wiatr 6-9 mies w roku (!) ? Klimat? Ciepło? Imprezownie ? Brak imprezowni ;)? surfing ? Świetne jedzenie? inne atrakcje ;)???

:idea:

Wiadomo - TAK JAK NAPISAŁEM - są też także minusy - dlatego uważam że spoty należy zmieniać, żeby ich plusy nie przysłoniły nam minusów ;)

Wiem że jesteś zakochany w Ras - ja RÓWNIEŻ jestem, ale to nie jest jedyne i ostateczne miejsce na świecie i to miałem na myśli w moim poście ;)

Podobnie są miejsca gdzie jeszcze nie byłem, być może jak będę ( może Lagos ?) - wtedy o nich napiszę ;) Żeby nie powielać plotek ;)

Wróć do „Spoty”