5-ta linka

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post14 kwie 2005, 10:44

Po tym jak na moje poprzednie pytania dostalem tak wyczerpujace
odpowiedzi, jeszcze raz dzieki, pomyslalem, ze spytam o jeszcze jedna rzecz, a mianowicie o 5-ta linke.

Wiem o co chodzi, wiem jak dziala (teoretycznie jak na razie),
jakie jest wasze zdanie na temat dodatkowego montowania 5-tej linki,
w kajcie ktory nie ma tego systemu.
czy to jest duzy koszt i czy zna ktos na poludniu Polski miejsca w ktorych ktos by mi to porzadnie mogl zrobic?

Albo ewentualnie czy robienie czegos takiego samemu nie zagraza zniszczeniem kajta. Czy mama z domowym doswiadczeniem szydelkowym i krawieckim, prosze sie nie smiac za glosn0 ;), jest po odpowiednich wskazowkach w stanie zrobic mocowanie 5-tej linki.

hej

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2005, 11:32

Ty to jesteś awanturnik, znowu będzie dym :lol: żartowałem
Odpowiem ci tak
Wiem ze jesteś młodym adeptem kiteboardingu i stawiasz swoje, że tak powiem pierwsze skoki na kajcie. Myślę że na swoim latawcu masz tyle jeszcze do osiągnięcia że 5 linka może jeszcze poczekać. Osobiście nie jestem zwolennikiem robótek ręcznych. Za 2 lata wszystkie latawce będą miały 5 element, a do tego będą tańsze więc sobie go sprawisz na pewno. Na forum jest gdzieś opisane dokładnie o co chodzi z tyli linkami więc znajdziesz na pewno.
Na razie bar Northa kosztuje coś koło 1000 zł.
Pozdrówka :wink:

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2005, 22:00

Tutaj masz jak to robi BEST http://www.bestkites.pl/produkty/carbonswivel/ tylko oczywiście musi być przygorowany do tego latawiec.

Wróć do „Forum Główne”