internet na Fuerteventura

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post09 sty 2010, 03:44

mam pytanie... czy ktoś kupował, a jak tak to gdzie i jakie ew. koszty używania , jakie pokrycie sieci i predkosc mobilnego neta. Chcę zabrać modem na sim i kupić jakąs karte prepaid. Dzięki za info.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post09 sty 2010, 08:54

operatorzy (z wikipedii):
Network owners:
Movistar · Orange · Vodafone · Yoigo
Mobile virtual network operators:
blau.es · BT Móvil · Carrefour Móvil · Dia Móvil · Eroski Móvil · Euskaltel · Happy Móvil · ONO io · Pepephone · Simyo · Sweno (El Corte Inglés)

na stronach operatorów znajdziesz stawki - generalnie bez kosmosów - tak jak u nas bez specjalnej umowy.
Orange wydaje się ciekawy:

http://translate.googleusercontent.com/ ... HIdtFBPxTw

Musisz jednak pamiętać by mieć zdjętego sim locka z modemu bo ci karta nie zaskoczy (nie wiem jak jest z sim lockiem gdy masz w polsce orange i tam kupisz karte w orange)

polecam używać starszego gg(np 6.0 i wyłączyć w nim reklamy przez programik gg killer) reklamy zjadają cały czas transfer gdy wybierzesz opcje z opłatą za transfer. Wyłącz też przesyłanie obrazków w przeglądarce jak nie potrzebne ;)

PS
a w tv mówili ze masz black bary'ego

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 sty 2010, 09:17

czyli generalnie opera z włączoną opcją "turbo", a program od gg to poleciłbym szybkie sprawdzenie w którym komunikatorze nie ma reklam i będzie git....
:)
do zo w środę ;]

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post09 sty 2010, 14:53

kater, dzięki,
ciekawy byłem czy to tam w miarę hula, w portugali np mozna było za 15 euro kupić kartę z 10-cioma godzinami połączenia, fajna sprawa.

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 sty 2010, 16:12

Tam na tym głównym rondzie (w tym mieście na górze wyspy, parząc na mape.. sotavento? niepamietam), jest taka miła knajpa po prawej stronie. z marley'em i rasta klimacie. Zamów kawę i masz internet za free.

Awatar użytkownika
mizukitefun
Deska: UnderGround Styx
Latawiec: Ozone

Post09 sty 2010, 19:29

Czołem . Wróciłem z Fuerty 5 stycznia i co do netu to nie ma żadnego problemu . Na spocie u Rene Egli w Sotavento net jest za free , tak jak w Costa Calma przy Shoping Center gdzie znajduje sie Bar Fuerte Action .
To miejsca sprawdzone przeze mnie ale pewnie jeszcze jest wiecej z darmowym .

pozd

czareka
Deska: SU2 Carbon foilboard
Latawiec: Flysurfer Peak4 i inne
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 mar 2010, 14:26

Wydaje mi sie, ze na spocie w rene-egli przycinane sa niektore porty. Nie pamietam juz dobrze ale 25 i 110 byl chyba wylaczony.
Pozdrawiam

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2010, 00:30

mam jakies kolejne info na temat netu na fuercie;
dostepne są sieci prepaid, ale trzeba niestety kupować razem z modemem, np orange za 35 euro starter z modemem i 4 euro za dobę net.
kolejna sieć prepaid to simyo, transfer jest tańszy, ale tej nie widziałem w sklepie żadnym, trzeba ją zamówić przez neta i przysyłaja na adres poprostu... no opcja kłopotliwa:)

jest jeszcze dostępna sieć Mobile Vodafone, ale też z modemem. Przeważnie po kupnie startera trzeba go doładować raz na 3 miesiące, bo karta straci ważnosc. Aha, Simyo próbowałem odpalić na naszym modemie z Playa i niestety nie dało rady.

w każdym razie startery te mozna kupić w centrum handlowym Centro Atlantico w Caleta de Fuste, po drodze z lotniska do Costa Calmy. Jest przy samej drodze, zaraz za hotelem Sheraton. Sprzedaje tam taki fajny gościu , który nic nie kuma w żadnym innym jezyku niz hiszpański:):)

czareka
Deska: SU2 Carbon foilboard
Latawiec: Flysurfer Peak4 i inne
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2010, 00:05

tzn.? Jak kupiles to simyo? Zamowiles do hotelu? Bede od 20 w costa calma i opcja z simyo by mi najbardziej pasowala. Uzywam tego jak jestem w de i dobrze to dziala.

Pozdrawiam

Wróć do „Forum Główne”