ISTOTNE dla wszystkich polskich zawodnikow

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
B@Rm@m
Deska: Śnn
Latawiec: Naish,Cabrinha
Dostał piwko: 2 razy

Post24 lut 2010, 17:31

...w końcu konkretna impreza w podwórkowej piaskownicy się odbędzie :D

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2010, 21:20

Chyba wszyscy już wiedzą, że za start w KPWT dostaje sie bana na rok w zawodach IKA. Oczywiscie nie dziala to w druga strone.

Chciałbym tutaj zwrócić uwagę polskich zawodników na kolejny aspekt tej wojny a mianowicie calkiem prawdopodobna mozliwosc niemozliwosci startu w Fordzie 2010.
Z tego co slyszalem Ford bedzie dążył do jak najszybszego uznania zawodów Forda przez IKA. Biorąc pod uwage rozgrywki IKA vs IFK o kolejnych graczy to praktycznie może to sie zformalizowac nawet bez powstania Polskiego Stowarzyszenia lub Zwiazku KS.
Wowczas moze dojsc do skomplikowanej sytuacji dla zawodnikow, ktorzy zdecydowali sie na KPWT w 2010.
Nikt jeszcze tego tematu nie poruszyl i trudno przewidziec, jak zareaguje IKA w sytuacji gdzie nie ma narodowego stowarzyszenia a cykl narodowych zawodow bedzie uznany przez IKA.
Osobiscie mysle, ze jest to bardzo malo prawdopodobne ale w tym sezonie wiele dziwnych rzeczy moze sie wydarzyc :idea:

Awatar użytkownika
Panicz

Post24 lut 2010, 21:44

I zaczęła się polityka w sporcie....
kasa, kasa, kasa

Porażka, a z tego co widzę (czytam) to tylko KPWT jest bezkonfliktowe jeśli chodzi o jakieś śmieszne dla mnie Bany niby z jakiej beczki.

buehehe "calkiem prawdopodobna mozliwosc niemozliwosci startu w Fordzie 2010" No to ciekawi mnie jak by zrobili zawody bez zawodników;)
Szkoda słów
Pozdro!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2010, 23:10

niniejszym oświadczam że w tegorocznych LOOSERSACH
nie będą mogli startować
zawodnicy
którzy brali udział w Igrzyskach w Vancouver :idea:
zastanawiamy się jeszcze czy dopuścić możliwość startu zawodników
którzy zdecydowali się wziać udział w tegorocznych MŚ w Piłce Nożnej :roll:

..a swoją drogą zastanawiam się KTÓRY z wielkich w tym wątku
doradził
a) miejsce rozgrywania tej edycji Pucharu w Świnoujściu ??
b) termin - tak by się elegancko wpie....ić w coroczny od 5ciu lat stały termin LOOSERSÓW?

dziękuję za uwagę

Awatar użytkownika
Panicz

Post25 lut 2010, 10:36

Wiesz Ziomek to i tak bez znaczenia, bo jak by wystartowali u Ciebie to nie mogliby startować w Świnoujściu.

Taki mały żart z mojej strony;)

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post25 lut 2010, 10:43

Szkoda że dwie tak dobre i ważne dla polskiego Kitesurfingu imprezy są w tym samym terminie..
może coś jeszcze uda się zmienić.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 11:29

Ksiaze pisze:Szkoda że dwie tak dobre i ważne dla polskiego Kitesurfingu imprezy są w tym samym terminie..

To jest naprawde wielka szkoda! Widocznie organizatorzy KTE nie maja lokalnej wiedzy o stalych eventach w danym kraju. Jest to naprawde wielka porazka z ich strony by stworzyc konfikt pomiedzy stale odbywajacym sie eventem, IMHO.

Widocznie nawet nie zauwazyli mojego promowania Loosersow na kiteforum.com w ubieglym roku gdy odbywala sie az 5. edycja!

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 11:44

mkmiec pisze:
Ksiaze pisze:Szkoda że dwie tak dobre i ważne dla polskiego Kitesurfingu imprezy są w tym samym terminie..

To jest naprawde wielka szkoda! Widocznie organizatorzy KTE nie maja lokalnej wiedzy o stalych eventach w danym kraju. Jest to naprawde wielka porazka z ich strony by stworzyc konfikt pomiedzy stale odbywajacym sie eventem, IMHO.

Widocznie nawet nie zauwazyli mojego promowania Loosersow na kiteforum.com w ubieglym roku gdy odbywala sie az 5. edycja!

Michał, przecież organizatorzy KTE robią to przy wsparciu osób z Polski, które świetnie orientują się w temacie.

P.S. I nie jest dla mnie argumentem brak terminu. Myślę, że np. połączenie KTE i Loosersów, albo wciągnięcie Loosersów do KTE odbyłoby się z korzyścią dla wszystkich.

Pozdrawiam,

mkmiec
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 12:40

W eventach bardzo wazne jest dokladne sprecyzowany pomysl. Loosersi zdecydowanie maja dobrze okreslona podstawe: contest bez spiny y dobra zabawa!

A KTE to wedlug mnie raczej prawdziwe zawody?

Moze, pomysl sie uda. Jednak wedlug mnie nie ma po co mieszac dwie osobne eventy i stwarzac kogiel mogiel...

Nie jestem na nie, mam nadzieje, ze obydwie imprezy beda udane i bardzo wsparte przez polskich zawodnikow oraz kitesurferow na roznych poziomach. Zobacze czy w tym roku uda mi sie uczestniczyc w przynajmniej jednej z tych imprez....

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 12:48

Może masz rację, a może są jeszcze inne drogi! Uważam tylko, że zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie.

Pozdrawiam,

mkmiec
Kontaktowanie:

Post25 lut 2010, 12:54

Sebastian Von Belka pisze:Może masz rację, a może są jeszcze inne drogi! Uważam tylko, że zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie.

Pozdrawiam,

W koncu moja specializacja na studiach jest na temat motywacji do uczestniczenia w eventach ze sczegolnym zaiteresowaniem. :)

Zawsze mamy przynajmniej dwie drogi do wybrania ;)

Koncze bez robienia za duzego OT.

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post25 lut 2010, 12:56

Imprezy są raczej nie do połączenia,
Loosersi na luzie , KTE- to profesjonalny Puchar Europy,
super że mamy tyle ciekawych imprez na własnym podwórku!
Organizatorzy KTE w Polsce pewnie musieli brać pod uwagę zawody Forda, całą PKRA czyli kilkanaście przystanków i wymagania sponsorów by zawody były w ciekawym terminie.
Szkoda tylko że padło na termin Loosersów.
Mam nadzieję że wiatr dopisze i obie imprezy będą udane!

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post09 mar 2010, 15:51

BraCuru pisze:Nikt jeszcze tego tematu nie poruszyl i trudno przewidziec, jak zareaguje IKA w sytuacji gdzie nie ma narodowego stowarzyszenia a cykl narodowych zawodow bedzie uznany przez IKA

Sytuacja rozwija się błyskawicznie :!:
Dla przykładu: BKSA utrzymuje banicje na swoje 4 narodowe zawody rozgrywane wg zasad IKA i liczonych do punktacji światowej. Takie decyzje umacniają wyraźnie pozycje IKA i na tej podstawie można sądzić, że jeśli Ford dogada się z IKA to zawodnicy startujący w KPWT nie będą mogli startować w Pucharze Polski 2010.
Dlatego dobrze by bylo jak najszybciej dowiedzieć czy Ford planuje zaklepać swoje zawody do punktacji światowej :idea:
Co sie stanie jesli zawody te zostaną uznane przez IKA po np drugiej edycji - tego nie wie jeszcze nikt.

Oto wieści ze strony BKSA:

You may be aware that the International Kiteboarding Class Association (IKA) has announced that riders that take part in events prohibited by it (being KPWT events and events supervised by the IKF) under rule Racing Rules of Sailing #76 will be prohibited from entering all IKA-sanctioned events for a period of one year.

The BKSA is aware of the confusion surrounding the ban and would like to clarify its position.

It is the intention of the BKSA to hold four (one freestyle, one wave riding, one course-racing & one speed event) IKA-sanctioned events in 2010.

Having considered the matter carefully and in the interest of the majority of the membership, the Board of the BKSA has decided that it will uphold the ban at these four events .

Prohibited riders remain eligible to compete in all other BKSA events and the BKSA looks forward to welcoming as many riders as possible to our events in 2010.

The longstanding requirement that British riders seeking entry to BKSA events be current BKSA members remains unchanged.

By order of the Board

Awatar użytkownika
zielwandam

Post09 mar 2010, 22:26

przemass pisze:Do stworzenia związku sportowego potrzeba 3 klubów...Czemu nie stworzyć powiedzmy, dla przykładu, Mazowieckiego ( Wawa ) , Pomorskiego ( Gdynia ) i Zachodnio-Pomorskiego ( Szczecin ) ( kolejność alfabetyczna ;)) - po zawiązaniu się tych 3 klubów wystarczy stworzyć związek sportowy i...otwarta droga w przyszłości do stworzenia Polskiego Związku.
...

no otwarcie pomorskiego stowarzyszenia to chyba nie problem... gdyz jest nas calkiem sporo...
ostatnio nawet zima mamy tlok na spotach....

dzieki IKA wszyscy mniej profesjonalni (badz mniej sponsorowani) maja szanse na mistrzostwo w KPWT :wink: (taki zarcik)

a na powaznie to polaczenie z PZZ chyba na dobre nie wyjdzie nikomu z zainteresowanych....

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post10 mar 2010, 09:26

zielwandam pisze:a na powaznie to polaczenie z PZZ chyba na dobre nie wyjdzie nikomu z zainteresowanych....

mylisz się grubo zapewne... to jedyna droga :wink: raczej ....

Wróć do „Forum Główne”