ZEEKO 2010 - foto/video inside

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post17 mar 2010, 10:45

Obrazek

Jak nic musial byc krzywy- zdiecia nie klamia :wink:

Malo czsu minelo choc spore przebiegi narazie kitey nosza slady uzywania w tym linka od ERA . Jest tak skonstruowana ze predzej inne elementy beda do wymiany jak ten . Nie placza sie bo nie bardzo maja mozliwosc platania . Oceniam pozytywnie chociaz w warunkach dobrego wiatru nie ma potrzeby kozystania .Mniej zaawansowani na pewno docenia ere.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2010, 14:54

ja dodam od siebie.Co do żywotności to linka od systemu ERA jest "luźno" przepleciona przez jedną ze sterówek i nie widzę powodu by się miała bardziej niż pozostałe linki przecierać.

Sam system ERA bardzo łatwo zdemontować jeżeli nie chcemy go używać.
Latawce bez niego wstają również bardzo dobrze. Głównym zamysłem jest podnoszenia kite'a przy granicznie lekkim wietrze oraz ułatwienie życia początkującym.

Wiem że sprawdza się przy surfowaniu gdzie czas na podniesienie latawca ograniczony jest częstotliwością fal.

Obrazek

obraz w pełnym rozmiarze

http://zeeko-kites.com/interface/datas/ERA_UK.jpg

andrek
Kontaktowanie:

Post30 mar 2010, 22:09

bogata recenzja Zeeko 7 i 10 m po angielsku http://www.kiteforum.com/viewtopic.php? ... 7&p=642447

Awatar użytkownika
rolnik

Post30 mar 2010, 23:17

Generalnie trafna recenzja ale mam odmienne zdanie co do sil na barze.Przy dobrze strymowanym kicie sa nieznacznie wieksze niz w ozonie a porownywalne lub mniejsze od konkurencji sle ale to moje zdanie .Nawet 14 jest stosunkowo lekka na barze tylko ze ja latam bez linki bezpieczenstwa przechodzacej przez srodek baru :hand:

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 08:51

rolnik pisze:Generalnie trafna recenzja ale mam odmienne zdanie co do sil na barze.Przy dobrze strymowanym kicie sa nieznacznie wieksze niz w ozonie a porownywalne lub mniejsze od konkurencji sle ale to moje zdanie .Nawet 14 jest stosunkowo lekka na barze tylko ze ja latam bez linki bezpieczenstwa przechodzacej przez srodek baru :hand:

możesz bardziej wyjaśnić co daje demontaż tej linki bezpieczeństwa i jakie są skutki jej braku :?:
i jeszcze techniczne pytanie , do ilu PSI pompuje się Notusa :?:
pozdro

Awatar użytkownika
rolnik

Post31 mar 2010, 10:26

możesz bardziej wyjaśnić co daje demontaż tej linki bezpieczeństwa i jakie są skutki jej braku :?:

Po demontarzu przez bar przechodzi tylko jedna linka a nie dwie.Zeeko nie jest jedynym kitem w ktorym sie tego pozbylem.To samo zrobilem w Ozonie 09 i zawsze kiedy biore od kolegow kitey na proby dwie linki w barze mi przeszkadaja .
Co do bezpieczenstwa ............. w razie" w "puszczam precz. :lol: a serio to zamocuje sobie ten system troche wyzej i zawsze moge reka siegnac do niego zeby sie zliszowac .Jescze mi sie nie zdazylo najczesciej lesha mam wpietego w chickenloop wiec i tak bym nie korzystal z mini5 linki.

Co do dmuchanie to normalnie ja dymam miedzy 6-7 wszystkie rozmiary a 14 deko mocniej ciut powyzej 7 .Tak zeby robil biim a nie boom jak go pstrykne :wink:

andrek
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 11:03

powinieneś dać szansę tym środkowym linką bezpieczeństwa, po kilku używaniach robią się zupełnie płaskie i nie stawiają większego oporu w barze.

Ze względów bezpieczeństwa nie zalecał bym wymontowywania ich!

Jeżeli chodzi o siły na barze to Mig27 (który napisał recenzje na kf.com) używa Notusa w ustawieniu C przy którym siły na barze są nieco większe.

@ wieloryb ..

Tu druga opinia http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=7&t=2360238

w której wyczytasz ..."Bar pressure & turning & settings
You can change on the kite for 3 different settings for 3 differnts bar pressure and style of the kite. Frome regular SLE setting to C-kite setting. I have ride in all 3 styles and everything depends what i will do. When i riding waves i love SLE settings without barpressure and for jumping i love C-settings..."

wpadniesz do nas na testy to sam się przekonasz jak to działa.

pozdróweczka i zapraszam do wyrabiania własnych opinii - testowania!!

Awatar użytkownika
rolnik

Post31 mar 2010, 21:31

robią się zupełnie płaskie

hehe ale tak mam jedyny element ktory sie zuzywa jak nowy :thumbsup: a tak serio to pewnie masz racje tylko moje zalozenie jest takie mam kitey ktore po odpuszczeniu baru traca PRAWIE cala moc wiec jesli przyjdzie taki szkwal ze nie utrzymam to i tak wole uwolnic sie calkiem od szmaty niz byc przypiety do niej na leshu i szukac z tylu zrywki jak cos sie zpierd......
Dla uczacych sie i mniej zaawansowanych rewelacja i do tego oszczedza kitea ale np na boaviscie jak wychodzilem na wode przy duzej fali to wypinalem latawiec zupelnie z lesha :think: po co ?..........

Awatar użytkownika
rolnik

Post01 kwie 2010, 21:53

Obrazek

Zlapalem w obiektyw dystrybutora Zeeko - Andrek we wlasnej osobie :D

andrek
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2010, 14:04

hehehe, nie było autoryzowane ;)

a w temacie zapraszam na www.kite-planet.pl stronka po lekkim facelifcie ;) i z aktualizacją poduktów na 2010.

polecam również krótki filmik z zimowej sesji ZE ekipy.

phpBB [video]

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 00:38

Dzisiaj miałem przez moment w rękach 14m. Oglądałem je w akcji przez 2h. Wiało 8-13kt.
Oceniam mega pozytywnie - szczególnie szybkość oraz windę :shock: Nie sądziłem, że w takich warunkach można fruwać na 4-5m.

Szybkość lepsza w takich warunkach niż Crossbow 10m. Nie wypowiadam sie jak wieje 12-15kt, bo wowczas może byc zupełnie inaczej.

Moj Xbow nie wyrabial w mini-przyboju z braku mocy a Zeeko napędzało bezstrapową deske aż miło było patrzeć. Niestety Rolnik zabrał mi latawkę widząc jak się dobrze bawię :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 09:31

opinie są bardzo pochlebne
ja już wstępnie ugadałem się z Andrzejem na testy większych rozmiarów ,a Zeeko 9m już czeka na wypad na kanary :)

Awatar użytkownika
razor

Post06 kwie 2010, 10:08

była wcześniej informacja że Zeeko projektują ludzie którzy wcześniej projektowali Takoony.
czy te Zeeko są podobne do Takoona Nova3 ?

andrek
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 11:20

razor pisze: Zeeko są podobne do Takoona Nova3 ?

są LEPSZE ;) jeżeli znasz Takoony zapraszam przetestować ZEEKO i osobiście się przekonać !

Awatar użytkownika
rolnik

Post06 kwie 2010, 16:56

Niestety Rolnik zabrał mi latawkę widząc jak się dobrze bawię :twisted: :wink:

ech to tak z zazdrosci :thumb: .Szkoda ze nie mogles polatac na normalnych linkach 24 m wtedy naprawde mozna byc zaskoczonym reaktywnoscia takiej w sumie wielkiej szmaty.

Wróć do „Recenzje & Opinie”