Jak zamontować donkey diska do baru naish

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
wiwo
Deska: Clash Reincarnation 138
Latawiec: Naish Torch
Postawił piwka: 1 raz

Post12 kwie 2010, 00:21

Mam bar naisha z 2008 roku bez donkey dicka, czasami mi go brakowało więc kupiłem samego dd
no i nie mam pojęcia jak mam go zamocować do chicken loopa? Czy ktoś mógł by mi to wytłumaczyć?
wiem że powinien być zamocowany nad tą metalową częścią przez którą wychodzi piąta linka razem z kulką ale nie mam pojęcia jak go tam założyć? jest na to jakiś sprytny sposób na który nie mogę wpaść czy trzeba rozłożyć bar na części i wszystko porozwiązywać? Bardzo proszę o pomoc i wytłumaczenie jak to zrobić?

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2010, 07:44

Jak masz taki z pętlą na końcu to zawsze możesz go włożyć na samego w sobie chicken'a, albo przytwierdzić do haku i będzie po prostu w drugą stronę działał ;]

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2010, 15:11

kowalm pisze:Jak masz taki z pętlą na końcu to zawsze możesz go włożyć na samego w sobie chicken'a, albo przytwierdzić do haku i będzie po prostu w drugą stronę działał ;]

trzeba przyczepić go np trytytką pomiędzy tym oczkiem przez które przechodzi 5yh line a zrywką, bo niestety założyć się go nie da, linki są pozszywane itd, więc trzeba by pruć...

UWAGA
nie podczepiaj z drugiej strony (tam gdzie nie ma oczka na 5th line) - przy zerwaniu donkey dick nie pozwala ześlizgnąć się chicken loopowi z haka i katastrofa murowana :/

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2010, 16:45

a jezeli masz smartloopa (bo juz w 2008 były) to odkręcasz czikena i nie patrzec na stoper na fotce bo tylko taka mialem pod palcami

Obrazek

wiwo

Post12 kwie 2010, 18:35

mam zwykłego dd oryginalnego od naisha który standartowo jest na chicken loopie
nie da się nic odkręcić więc TIKKO_aloha miał rację że jednak trzeba to na jakimś patencie przyczepić bo nie da się założyć, tak właśnie myślałem ale z drugiej strony w takim razie zastanawiam się jak poprzedni właściciel tego dd zdjął? czy były serie produkowane bez dd? czy musiał go po prostu rozciąć?

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2010, 18:45

wiwo pisze:mam zwykłego dd oryginalnego od naisha który standartowo jest na chicken loopie
nie da się nic odkręcić więc TIKKO_aloha miał rację że jednak trzeba to na jakimś patencie przyczepić bo nie da się założyć, tak właśnie myślałem ale z drugiej strony w takim razie zastanawiam się jak poprzedni właściciel tego dd zdjął? czy były serie produkowane bez dd? czy musiał go po prostu rozciąć?

uzyj zrywki tam pod nia jest srobka

wiwo

Post12 kwie 2010, 19:18

nie mogę żadnej śrubki znaleźć
rozwinąłem linki w mieszkaniu, obejrzałem wszystko jeszcze raz i nie mam pojęcia jak to założyć nie inwazyjnie

więc po prostu rozciąłem pentelkę donkeydicka w której jest chicken loop, nałożyłem na chloopa i zaszyłem igłą i nitką ;) działa i jest ok!

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2010, 22:16

[quote="wiwo"]nie mogę żadnej śrubki znaleźć
rozwinąłem linki w mieszkaniu, obejrzałem wszystko jeszcze raz i nie mam pojęcia jak to założyć nie inwazyjnie

więc po prostu rozciąłem pentelkę donkeydicka w której jest chicken loop, nałożyłem na chloopa i zaszyłem igłą i nitką ;) działa i jest ok![/quote
no albo tak... nie założysz inaczej :)

ps. chicken loopy były robione bez donkey dicka ;) takze trzeba sobie radzić

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”