yarga 05 - problem

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Chameleon

Post14 kwie 2010, 16:21

samo przepadanie to nie duży problem, trochę opadnie ale zaraz znowu nabierze wiatru. gorzej jak spadając przewinie się o tą 5 linkę i to jest problem który chce rozwiązać, w związku z tym wymyśliłem 6-tą linke :D próbował może ktoś ?
chodzi mi o to żeby zamontować linkę na największej tubie poprzecznej przy krawędzi spływu. taka jakby 3 linka sterująca. taki bajer że jak zaczyna spadać krawędzią natarcia w dół to ja ciągnę za 6 co miało by ustawić ją z powrotem.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2010, 19:16

Chameleon pisze: w związku z tym wymyśliłem 6-tą linke :D próbował może ktoś ?

Flysurfer próbuje co roku - jakoś to lata ;)

Jak Ci kajt z zenitu spada to go tam nie trzymaj - proste ;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2010, 22:17

Kolega lubi eksperymentować ze sprzętem widzę ;) Naprawdę nie sądzę żeby takie rozwiązanie coś dało, oprócz komplikacji sprzętu i straty na bezpieczeństwie...

Jeśli tylko 5ta jest problemem...to można ją zdjąć na luzie - ja latam na 4, Ziomek z tego co wiem też, nie wiem jak Ty, Zgredzie ;)? I daje radę nawet lepiej wg mnie.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2010, 23:23

przemass pisze:Kolega lubi eksperymentować ze sprzętem widzę ;) Naprawdę nie sądzę żeby takie rozwiązanie coś dało, oprócz komplikacji sprzętu i straty na bezpieczeństwie...

Jeśli tylko 5ta jest problemem...to można ją zdjąć na luzie - ja latam na 4, Ziomek z tego co wiem też, nie wiem jak Ty, Zgredzie ;)? I daje radę nawet lepiej wg mnie.

ja zauważyłem, że nie ma większej różnicy - ale ponieważ mam bar od sporta to sam sobie odpowiedz jak latam ;)
no i zaraz tam latam - ja tylko skakam po falce ;)

Chameleon

Post15 kwie 2010, 00:41

no tak tylko że po pierwsze Ziomek gdzieś pisał że Yarga 05 bez 5tej linki to tak średnio lata i po 2 co z systemem bezpieczeństwa, musiał bym na którejś nośnej bardzo wysoko leasha podczepiać a to jest mały problem bo moja smyczka jest zrobiona z karabinku do wspinaczki i fału od WS'a.
A co do strat w bezpieczeństwie to nie widzę problemu, 6tą podczepił bym tak że po zleashowaniu kite i tak zostawał by tylko na 5tej.

No nic, dzięki za opinie będę coś kombinował. Mam nadzieję być w tym roku na Loosers'ach i zademonstrować tego mutanta.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2010, 13:42

kombinuj i wrzucaj fotki jednak na wodzie bądź bardziej ostrożny.

Yargi wola o wiele więcej latać pod katem 45 stopni lub mniej z zaciągniętym barem na maksa, unhooked, pop, trick i luz ;) W zenicie nie są za bardzo stabilne, niestety, taki charakter latawca. Jak będę w Polsce już niedługo możemy coś pokombinować i ewentualnie wypróbować z innym barem czy dobrze lata :)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”