Naish Charger Czy bedzie dostepny ??

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
den-zmey
Deska: Trax5
Kontaktowanie:

Post09 maja 2010, 22:58

small test in Russia

phpBB [video]

el_volumen

Post25 lip 2010, 03:26

Nie polecam tego latawca. Uczenie na nim to katastrofa, no ale czasem nie mam wyjscia.
Na kazdym szkwale/dziurze spada z powietrza.
Jak gwaltownie sie usiadzie w wodzie (poruszy w gore/dol), a latawiec jest w jednym miejscu (nie osemki) to spada.
Jak dojdzie do krawedzi okna przy restarcie to kladzie sie na wodzie krawedzia natarcia do przodu (jak na plazy).
Nie mozna odpuscic paru, bo latawiec lopocze, wiec tylne linki musza byc zawsze naprezone.
Generalnie moje wrazenie takie ze z tym latawcem jest cos nie tak i jest to shit jakich malo. Darujcie sobie.

Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post09 wrz 2010, 15:44

Ktoś jeszcze na tym latał ?
Jakieś opinie ?
7m nowe 2010 są już po 1600pln a na zime 7m w sam raz

http://allegro.pl/latawiec-naish-charge ... 24588.html

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post09 wrz 2010, 17:17

Ja na tym ucze na dosc szkwalistym wietrze i non-stop mi leci w dol. Do tego restart tez masakra, mam wrazenie ze tipy sa zbyt "ostre" i latawiec haczy sie. Nie mialam okazji na tym plywac (tyle co na drzwiach). Ale moj szef wzial to na fale, na normalny staly wiatr i mowil ze nie jest najgorzej i ze daje rade.

JAKOSC: nawet ok, na ilosc uderzen poszycie daje rade. Ale na wszystkie siodemki jakie sa w szkole (3 szt.) poprzeczka nr 2 i 4 jest nie do konca doszyta do tuby glownej. Wiec jak sie zle balon ulozy i wyjdzie kawalek to trzeba potem kleic, no i zszywamy tez poprzeczke z tuba glowna.
Aha, do latawca 2010 uzywam baru 2009, bo czesto sie inwertuje i wtedy mozna przelozyc bar, a na 2010 rozdzielenie linek mocy jest zbyt daleko.

Ale to sa moje odczucia co do uczenia (nie plywania) i na serio szkwalistym wietrze.

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2010, 09:01

Ja mam Chargera 13m i nie wiem skąd u was takie problemy. Juz nie jedna osoba na nim latała i była zadowolona z restartem tez nie mam najmniejszego problemu. na początku wystrczylo przewiązać supełki przy barze tak żeby skrócić linki sterujące a nawet dorobiliśmy jeszcze jeden supełek bliżej baru i wtedy nawet na słabym wietrze ( przy 5m ) zachowywał się dobrze. Do baru doczepiliśmy przedłużki 4 metrowe zalecane przy większych rozmiarach latawca. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam go zmieniać na inny a wręcz przeciwnie będę chciał sobie kupić jeszcze Chargera 9m

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post12 wrz 2010, 18:40

Wiesz, to co napisalam dotyczy sie bardzo szkwalistego wiatru (10-25 knt), do tego offshore, wiec przy powierzchni wody jest tego wiatru duzo mniej niz w gorze. Stad moga byc problemy z restartem. Ale mam doswiadczenie z naprawde duza liczba roznych latawcow na slabym wietrze, no i akurat tym nie jestem zachwycona. Nie mialam okazji plywac na chargerze na normalnym wietrze, tak jak napisalam, ale...
obok jest szkolka Cabrinhi, i podczas gdy oni spokojnie stoja z 5metrowym latawcem w powietrzu, to moja siodemka spada srednio raz na 5 minut, no joke. Do tego tak jak sam napisales, ze na maksa skrociles linki sterujace - ja tez ucze tylko przy maksymalnej mocy, bo inaczej ten latawiec NIE LATA. A to chyba nie jest to czego sie oczekuje? Po to jest depower, aby sobie go ustawiac podle wiatru, a nie jeden setting na cokolwiek co wieje.
Aha, nie mialam w rece 13m, tylko 5m, 7m i 9m.
I jeszcze takie zdanie podsumowujace, latawce sa drogie i dysponujac okreslona suma, na pewno znalazlabym cos lepszego.

Krzaq, jezeli jednak zdecydujesz sie na zakup, sprawdz czy poprzeczka nr 2 i 4 jest doszyta do konca tuby glownej - mam na mysli od wewnetrznej strony. Na pewno mialam taki problem z wszystkimi siodemkami, nie pamietam czy z 9m tez.

Wróć do „Recenzje & Opinie”