KTE przystanek Noordwijk Holandia

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 19:30

Będzie sie dzialo! Od soboty do poniedziałku. 22-24 maja. Noordwijk mała wiocha na wybrzeżu Północnego blisko Amsterdamu.

http://www.kitesurftour.eu/events/netherlands/

Polski Team jedzie lekko zdziesiątkowany, bo miejsc jest tylko dla 32 facetów we 3stylu.
Udalo sie zarejestrowac do 3stylu: Victor, Ksieciu, Junior, Niebrzydki, Kamil, Błaszko, Wojtek Issel - siedmiu wspaniałych.
Planowali startowac Lukasz Maciejewski, Mati, Słoiczek, Paweł Kiczka - zabrakło dla nich miejsca. Było troche w tym bałaganu i można mieć pretensje do KTE za niewyklarowanie zasad rejestracji. Ale pisałem o tym juz parę miesięcy temu, że będą niejasności. Dlatego zdrowy rozsądek podpowiadał aby zarejestrować sie i wpłacic wpisowe jak najszybciej. Junior ma zapłacone za 5 eventów mimo, że nie wie czy będzie w nich startował - jaki problem odebrać potem niewykorzystane wpisowe?

Z dziewczyn ma być tylko Ania Grzelińska.

W race bedziemy mieli mocna ekipe (dochodzi Kamil, Tomek i Wojtek) i licze na jeszcze lepsze wyniki mimo, ze bedzie startowal aktualny mistrz swiata.
Blaszko jest głodny pudła, Ksieciu dotuningował sie z nową deską Gaastry (obaj mają juz mega szybkie stateczniki), a młody Wojtek będzie chcial udowodnić, ze nie przez przypadek wygrał z mastersem masterów Niebrzydkim.

Zapraszam wszystkich rodaków z okolic Amsterdamu do kibicowania naszemu zespołowi - ma być ładna pogoda i troche powiewać.
Strefa bedzie przy samym brzegu wiec wszystko bedzie widac jak na dloni.
Wezcie ze soba flagi, trabki i inne akcesoria porzadnego polskiego kibica - nie tylko Malysz zasługuje na serdeczny doping :D
PS.
Fando - Ty jestes chyba szefem kajtowej Polonii w Hoolandii - mozesz zarządzić pospolite ruszenie na Noordwijk? Tak zeby naszych chociaż ze czech było :thumb:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 21:10 przez BraCuru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post18 maja 2010, 20:02

Nie jestem żadnym szefem , żadnej kajtowej pooloni w NL , wypraszam sobie , jak wogóle możesz pisać takie rzeczy ??? mam nadzieje ze to był tylko taki żart z Twojej strony ! :D uuuuuu :roll:

............... a tak poza tym zupełnie nie jara mnie kitesurfing i podczas tych zawodów w Noordwijk będę z pewnością radośnie śmigał na lądzie w Ijmuidenslag :lol:

ale wszystkim startującym w tych zawodach kite-pływakom będę życzył dobrych wyników :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 20:14

fando pisze:Nie jestem żadnym szefem , żadnej kajtowej pooloni w NL , wypraszam sobie , jak wogóle możesz pisać takie rzeczy ??? mam nadzieje ze to był tylko taki żart z Twojej strony ! :D uuuuuu :roll:

...a czy Ty poważnie potraktowałes apel do Ciebie :?: Jesli tak to będą z Ciebie jeszcze porządne ludzie :D :wink:

Milego brudzenia sie w mułach poodpływowych czy jak to sie życzy landkajtowcom :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 20:55

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2010, 18:42

BraCuru nie napisał że KTE jest dodatkiem do cyklicznej imprezy KITEBOARD OPEN, która odbywa sie od paru ładnych lat w Holandii.

A tu dodatkowa mała atrakcja na sobotnią imprezkę -> http://kiteboardopen.com/ruben-and-frie ... arty-2010/

Turbodruty macie zapewnione :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
PanMarcepan

Post20 maja 2010, 11:07

Szkoda tylko, ze prognoza poki co to 7-10knt zatem duzo z tej imprezy nie wyjdzie... a przy takim wietrze to jedynie na ladzie odrobinke da sie posmigac.

godik
Kontaktowanie:

Post20 maja 2010, 23:15

PanMarcepan pisze:Szkoda tylko, ze prognoza poki co to 7-10knt zatem duzo z tej imprezy nie wyjdzie... a przy takim wietrze to jedynie na ladzie odrobinke da sie posmigac.

W sobote troszke powieje i na poniedzialek cos sie zbiera :D

godik
Kontaktowanie:

Post20 maja 2010, 23:17

fando pisze:Nie jestem żadnym szefem , żadnej kajtowej pooloni w NL , wypraszam sobie , jak wogóle możesz pisać takie rzeczy ??? mam nadzieje ze to był tylko taki żart z Twojej strony ! :D uuuuuu :roll:

............... a tak poza tym zupełnie nie jara mnie kitesurfing i podczas tych zawodów w Noordwijk będę z pewnością radośnie śmigał na lądzie w Ijmuidenslag :lol:

ale wszystkim startującym w tych zawodach kite-pływakom będę życzył dobrych wyników :thumbsup:

Siema :D Ja sie wybieram napewno,wiec pokibicuje naszym troszke-moze nawet jakiego zimnego Lecha wypijemy :D :D :D
Jakby sie ktos wybieral to dawac znac :D Bracuru a ty tam bedziesz?

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post21 maja 2010, 02:27

godik pisze: Bracuru a ty tam bedziesz?

Ciałem niestety nie :(
Duchem zawsze :D

Trzymam kciuki za wiatr, udane widowisko i zabawe na imprezkach z Rubenem L jako dejotem.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post21 maja 2010, 22:35

Polish Kite Team jest już na miejscu. Dojechali ze sporymi problemami ale o tym w relacjach. Będzie wesoło :lol: :lol: :lol:

South Division (Błaszko, Wojtek) byli pierwsi na miejscu. Nawet udało im się zrobić popołudniową rozgrzewkę na wodzie - wiało 10-12kt. Rozgrzewka skończyła się raczej szybko z nadchodzącą mgłą - ponoć chłopaki się w niej pogubili :lol:

North Division (Victor, Ksieciu, Niebrzydki, Junior) dojechali pare godzin później.
Wszyscy się zarejestrowali, wysypali 10,5 tony sprzetu do plażowych namiatów, naszamali, zrobili szybki szoping na jutrzejszy brekfest a teraz jadą do wspólnego domku wynajętego pod Noordwijk.

Prognozy jutro raczej na rejs przez cały dzień. Są szanse na single elimination. Skeepers o 0900. Pierwszy możliwy start 1000.

Mój morski nos i lekka znajomość plaż Holandii podpowiada, że niedziela może być wietrzna mimo 6-7 kt w prognozach i rozbudowującego się wyżu.

PS. W ostatniej chwili niestety Kamil zrezygnował z wyjazdu i zwolnił miejsce. Niestety Dakti zawalony jest maturami, Łukasz sie rozchorował, Mati i Paweł nie zdecydowali się.

godik
Kontaktowanie:

Post21 maja 2010, 23:58

Ja moze bede tam jutro :D zaraz po pracy.Zalapie sie tylko chyba na piwko :D :D

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post22 maja 2010, 01:21

godik pisze:Ja moze bede tam jutro :D zaraz po pracy.Zalapie sie tylko chyba na piwko :D :D

gdyby za slabo wialo na wode albo bys sie tam nudził to wpadaj do nas do ijmuiden posmigać na czterech kółeczkach :D pozdroo

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post22 maja 2010, 12:47

Pojechały dwa biegi race. Teraz przerwa. Nasi poza pierwszą trójką.
Nasi faworyci dostali po DSQ i Błaszko 13 a Ksieciu 16. Najlepiej radzą sobie wapniaki Tomek (9) i ojciec Wojtka (10).
Wieje słabo - min na race. Mysle, ze spokojnie odbedzie sie dzis jeszcze z 5 wyscigow.

Popoludniu ma sie zrobic 12-16kt czyli są poważne szansę na pojedyńczą :D
Niestety nasi mieli pecha w losowaniu i najmocniejsza część wylądowała w górnej połowce a to oznacza, że będę się nawzajem eliminować :(

Najmocniejszy Victor powinien dojść bez problemu do finałowej 4ki!
Junior i Ksieciu mają szansę na top 8.

Niebrzydki ma szansę też fajnie zapunktować :idea:
Wojtek jak poradzi sobie z Sanchezem to zrobi najlepszy dotychczasowy swój wynik. Trzymam kciuki

Kobiet staruje bardzo mało! Jest ich tylko 8. Za to jest wśród nich Ania i wiecie które miejsce ma zająć :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post22 maja 2010, 14:52

Napisze jak przystało na prasowe brukowce:

Ksieciu w szpitalu!!!!!

Czy aktualnie najbardziej wszechstronny zawodnik Europy w pucharze KTE poradzi sobie z dramatyczna kontuzją!

Czekamy na njusy.

PS. Ksieciu zyje, ma sie dobrze i startuje dalej :D

godik
Kontaktowanie:

Post22 maja 2010, 16:54

A ja piwo pije jutro :D W Ijmuiden bede w poniedzialek to jak bedziesz to daj cynka :D

Wróć do „Forum Główne”