Napisz jak zakończyła się sprawa gwarancyjna, sądzę że nie będzie źle
witam po 'pewnym czasie'
odpowiadam na pytanie, chociaz nie do konca

, bo sprawa w 100% nie jest zakmnieta . Otoz po ok. 1-2 tygodniach dowiedzialem sie od dystrybutora, ze moja gwarancja NIE zostala uzana, dlaczego - nie wiem. ale dystrybutor, Florian z Hangon w Austrii, zaproponowal mi uzywanego Nemi 2009. Fajnie! ale w tym momencie zaczelo sie dluuuugie czekanie, gdyz przez nastepne 6-7 tygodni moj dystrybutor, mowiac delikatnie, byl ciezko osiagalny (na poczatku dzwonilem pare razy, potem cierpliwie co tydzien wysylalem mejle...), co ciekawe: caly czas mialem tego na 'chwile' pozyczonego/testowego Nemi 2010 (ktory mi jednak nie siedzial do konca, dlatego zalezalo mi na szybkiej finalizacji sprawy)
Na szczescie w zeszly piatek doczekalem sie mejla i w sobote nastapila wymiana kajtow i dostalem 'mojego nowego/uzywanego' Nemi 2009.
Teraz ciekawostka, chcialem zabrac mojego rozwalonego Nemi 2008, ale dowiedzialem sie, ze Florian bedzie jeszcze raz probowac cos tam dzialac z gwarancja, i jezeli sprawa nie wypali to wtedy moge zabrac moj stary latawiec na pamiatke, hmmm.... myslalem, ze dyskusje na temat gwarancji byly ostatecznie zamkniete juz dawno temu...lub tez, ze po prostu gdy dostaje kajta to nie moge zabrac mojego nawet uszkodzonego, ale, ze cos tam, gdzies tam z gwarancja jeszcze?? nie wazne.
Tak wiec podsumowanie:
- super, ze mialem caly czas latawiec zapasowy
- mniej super, ze latawiec zapasowy byl dla mnie troche zbyt hardcore
- mniej fajnie, ze mam teraz latawiec ktory juz jest sporo latany, moj byl prawie nowy - no ale dobra, best nie uznal gwarancji, fajnie ze dystrybutor taka oferte mi zaproponowal
- calkiem niefajnie, ze sprawa sie ciagnela tak dlugo, mimo cotygodniowego przypominania sie mejlowo.
- w desperacji w trakcie czekania, zwrocilem sie tez z prosba o pomoc do naszego polskiego dystrybutora best o porade co robic i mimo kilku szybkich i chetnych odpowiedzi nie daje ani plusa ani minusa - odpowiedzi nie byly do konca na temat....
czyli ogolnie plus, mam latawiec, ale duzy minus za denerwojace czekanie w srodku sezonu