Pytasz o aktualne warunki wiatrowe? Jesli tak to wieje troche dzis i zapowiada sie deko wiatru na sobote. Jesli pytasz ogolnie, to odpowiedz bedzie rownie ogolna: warunki sa niezle. I jeszcze co mialas na mysli piszac o "samej desce". Wake? To bardziej Proszkowice, niedaleko Mietka. Bo chyba nie chcesz uprawiac surfingu na Mietku . Pzdr.
hehe windsurfing a i owszem i nie ja..pytam o warunki glownie wiatrowe no i jak tam po "fali" byla tam woda? ulalo/wlalo sie cos? czysto? woda ok? plywacie?
Się pływa . Woda w normie, czyli brązowo-bury płyn. Ani nie wygląda jakoś specjalnie zachęcająco, ani nie wydaje się, żeby była gorsza niż miesiąc, dwa temu. Ale badań bakteriologicznych nie robiłem, natomiast nie widać, żeby Francuz i okupujący brzegi wędkarze byli jakoś przestraszeni. Jeśli chodzi o 2 kwestię, możesz być pewna, że jak jest warunek wiatrowy to przynajmniej 2-3 osoby spotkasz na Mietku. Pzdr.
asik pisze:hehe windsurfing a i owszem i nie ja..pytam o warunki glownie wiatrowe no i jak tam po "fali" byla tam woda? ulalo/wlalo sie cos? czysto? woda ok? plywacie?
Do Mietkowa wpływa Bystrzyca, która nigdzie nie wylała, woda jest taka samo zanieczyszczona jak przed powodzią, polecam zaopatrzyć sie w jakieś krople na przeczyszczenie zatok po pływaniu (zawsze mam zatkany nos i katar po pływaniu w Mietkowie i nie tylko ja), chociaż na WS chyba można sie obejść bez, bo nie zalicza sie tyle gleb.
Znajomy złomiarz zlapal 2 lata temu, na mietku, bardzo poważne zapalenie ucha. Do dzisiaj się nie wyleczył. Narazie ma 'popływane'. Także jak widać różnie bywa