Ze skoopem IV niestety nie mam zupełnie doświadczenia, tak więc ciężko mi jest go porównać do Fuela ale jeśli chodzi o Slinga 13m2 to myślę że w kombinacji z 17m2 i 9m2 będzie pasował wprost idealnie. W tej chwili też mam zestaw 17-13-9 i ze wszystkich sajzów na pewno najczęściej używam właśnie trzynastki. Ten sajz to jest po prostu stu-procentowy fun, z jednej strony ma szybkość małego latawca, z drugiej natomiast nie jest tak mały żeby tracić na hangtime'ie. Moim zdaniem idealna kombinacja pomiędzy szybkością latawca, liftem w górę i czasem w powietrzu.
Z technologicznego punktu widzenia

, w porównaniu do Skoopa, Fuel posiada niesamowicie wygodny system one-pump, dzięki któremu pompując tubę główną napompuje się od razu cały latawiec, oraz technologię splitstrut, gdzie tuby poprzeczne są zintegorowane z czaszą latawca a nie jak w tradycyjnych latawcach podczepione pod nią, co znacznie poprawia reakcję latawca na nagłe porywy wiatru. Ponadto dzięki temu tuby poprzeczne mogą być zdecydowanie mniejsze.
Jeśli chodzi natomiast o zachowanie się latawca w locie.... no cóż to już się trzeba przekonać na żywo

i wbrew obiegowej opinii, cena nie jest jedyną różnicą pomiędzy poszczególnymi modelami kite'ów

.
Spiderman pisze:Na Fuelu nigdy nie plywalem, ale mam nadziej ze uda sie mi go gdzies przetestować

Oczywiście że tak

. Prawdopodobnie 21-22 lub w następny weekend będziemy na półwyspie, tak więc dam znać na privie

.