zle wlozona tyba czy wyrobione otworki?

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
Blajsero

Post04 sie 2010, 15:33

Mam następujący problem, otóż wyjąłem tubę główną która ma one-pumpa, i teraz po wsadzeniu tuby z powrotem i nadmuchaniu zaworki do tub poprzecznych nie za bardzo trafiają w swoje otworki ( niektóre są trochę przekrzywione i np część balona potrafi wystawać przez ten otworek). Próbowałem zaradzić sytuacji poprzez natarcie balona sporą ilością talku jednak efekt marny gdyż dalej niektóre są przekrzywione.

Teraz zauważyłem że felerne wentylki mają tendencje do wypadania ze swoich otworów, i zastanawiam się co tak naprawdę jest przyczyną mojego problemu czy zle ułożenie tuby czy może jednak wyrobione okolice zaworków które nie są w stanie utrzymać zaworka na swoim miejscu? Co Wy o tym myślicie?

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2010, 08:00

Podejrzewam że w dalszym ciągu tuba nie leży tak jak powinna w latawcu.

Możesz spróbować delikatnie napompowac tube na takiego pół flaka przy otwartych tipach na końcach tuby głównej i wtedy ponaciągać tak aby się dobrze ułożyła. Mi zawsze ten sposób pomagał jak się robiły jakieś "cukierki" na balonie zaraz po włożeniu. Jeżeli balon nie będzie dobrze ułożony na bank pęknie w bardzo szybkim czasie.
Pozdr.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2010, 11:22

Blajsero pisze:.

Teraz zauważyłem że felerne wentylki mają tendencje do wypadania ze swoich otworów, i zastanawiam się co tak naprawdę jest przyczyną ?

... dość typowe objawy nieprawidłowego ułożenia tuby :!: wyjmij balona i włóż poprawnie raz jeszcze [ najlepiej w dwie osoby, zwracając uwagę na osiowe ułożenie tuby i pokrywanie się zaworków z otworami w latawcu] ...powodzenia :hand:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”